nlc.hu
Trend

Farmertrendek 2022 tavasz-nyár

Csípőnadrágok, fűzők és szofisztikált sortok – farmertrendek 2022 tavasz-nyár

Mutatjuk, mit tud a farmer a 2022-es tavaszi-nyiári szezonban! Nadrágok, dzsekik, felsők, szoknyák, ruhák, sortok, a legaktuálisabb trendek szerint...

A farmer, mint tudjuk, örök divat, ám szezonról szezonra mégiscsak változik, hogy épp milyen fazonokban, árnyalatokban a legdivatosabb. Íme a 2022-es tavaszi-nyári kollekciók legtrendibb farmerei!

Nadrágok

Farmer divat

Missoni (Fotó: Estrop/Getty Images)

A farmernadrágok divatjában egyértelműen a bő szabású darabok dominálnak. Vezet a baggy, azaz a zsákszerű farmer, emellett nagy reneszánszát éli a cargo, vagyis a lezser, oldalzsebes nadrág is. Velünk maradt a boyfriend és a girlfriend stílus, és persze az elmúlt évek kikerülhetetlen favoritja, a mom jeans is. Bár számottevően visszaszorult, azonban messze nem tűnt el a skinny fazon, de az egyenes és trapéz szárú darabok sem hiányoznak a felhozatalból. Utóbbiak közül messze a legdivatosabbak az elöl felsliccelt szárral készült modellek. A közepes vagy magas derék mellett pedig, az Y2K irányzat visszatérésének jegyében, újra érvényes a csípőfazon is, mégpedig gyakorlatilag az összes farmernadrág-típuson.   

Farmernadrág divat 2022 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (14)

Színekben a klasszikus kék árnyalatok vezetnek, emellett azonban megy a meleg hónapokban amúgy is mindig felkapott fehér, valamint a rágógumi árnyalatok, de a szezon „kötelező” pszichedelikus mintái is megjelennek a farmereken. A distressed, vagyis a gyárilag szaggatott farmerek is felbukkannak még az idei kollekciókban, azonban érezhetően kevesebb van belőlük, mint az előző években. 

Dzsekik

Farmer divat

Leni Klum x About You (Fotó: Britta Pedersen/dpa-Zentralbild/dpa (Photo by Britta Pedersen/picture alliance via Getty Images)

A farmerdzsekik esetében az oversize, illetve az overshirt – vagyis a vastag, túlméretes, farmeringszerű – fazon az uralkodó. Különösen trendinek számítanak az upcycling, vagy azt imitáló, azaz más anyagú panelekkel, felvarrókkal, vagy akár kövecskékkel, festésekkel díszített darabok. 

Farmerdzseki divat 2022 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (5)

Ilyen stílusú farmerdzsekiket most a fast fashion boltokban is találsz, de még menőbb, ha valódi upcyclingban gondolkozol és vagy magad turbózol fel egy meglévő dzsekit, vagy vintage üzletből szerzel be egy-egy egyedileg átalakított darabot.

Felsők

Farmer divat

Blumarine (Fotó: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images)

A divattervezők a tavaszi-nyári hónapokra visszavonulót fújtak a hagyományos farmeringeknek, helyüket pedig a fűzőszerűen szabott felsők vették át, melyek nemcsak a farmer kategóriában, hanem a divat teljes palettáját tekintve is ott vannak a szezon legeslegtrendibb ruhadarabjai között.

Farmer felsők divatja, 2022 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (5)

Az ilyen felsőket hordhatod akár matchy-matchy stílusban, akár elérő árnyalatú farmer holmikkal kombinálva, de hibátlanul passzolnak hozzájuk a finomabb, könnyedebb anyagú szoknyák és nadrágok is.

Szoknyák, ruhák

 

Farmer divat

Philosophy Di Lorenzo Serafini (Fotó: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Farmerszoknyából a midi, illetve a maxi fazonok a legfelkapottabbak továbbra is, elsősorban ceruza vagy egyenes szabással. A farmer mini persze túlságosan is nagy klasszikus ahhoz, hogy teljesen eltűnjön, de tény, hogy jelenleg jóval kevésbé trendi, mint a hosszabb modellek. A nadrágok mellett a szoknyákon is újra divat a csípővillantós szabás. 

Farmerszoknya és farmerruha divat 2022 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (9)

A több szezon óta meggyőződéssel imádott ingruhák, és természetesen a farmerből készült verzióik is divatban maradtak a 2022-es tavaszi-nyári szezonra. Ezekből a mini és a midi fazonok egyaránt aktuálisak. Mindemellett farmerruhákból mennek még a letisztultabb vonalú, test vonalait követő, ujjatlan vagy puffos ujjú modellek is.

Sortok

Farmer divat

MSGM (Fotó: Estrop/Getty Images)

A farmersort kétségkívül a nyár alapdarabjai közé tartozik, divatja pedig erre az évre előnyére változott, legalábbis azok szempontjából biztosan, akik ebben a holmiban sem szeretnének az ízlésesnél többet mutatni a testükből. Az idei szezonban ugyanis nem a cuppanós forrónadrágok, hanem a feneket teljesen takaró, kicsit hosszabb, akár combközépig érő, A-vonalban bővülő szárú, normál vagy magas derekú sortok a legtrendibbek. A farmersortokhoz adják magukat a basic topok, de szuperül mutatnak a fentebb már említett, fűzőszerű felsőkkel párosítva is. 

Farmersort divat 2022 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (7)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top