nlc.hu
Trend

Farmer maxiszoknya divat

Felejtsd el a minit! – A nyár trendje: a farmer maxiszoknya

Az idei nyár egyik legtrendibb ruhadarabja a farmer maxiszoknya. Tippek következnek, miként válaszd ki a számodra legelőnyösebb fazont és hogyan viseld.
Farmer maxiszoknya divat

A farmer múlhatatlan divat, ám évről évre változik, hogy épp milyen fazonokban, színvilágban, stílusokban a legtrendibb. A farmerszoknyák divatjában hosszú ideje a mini dominált, azonban a divattervezők úgy döntöttek, 2023-ban változtatnak ezen. Ebben a szezonban, kategóriájában egyértelműen a farmer maxiszoknya a legeslegtrendibb választás. 

Farmer maxiszoknyák a kifutón
Megnézem
Összes kép (10)

Így válaszd ki a legelőnyösebbet!

Az irányzatot, mely olyan tervezők és divatházak idei kollekcióiban kapott hangsúlyos szerepet, mint a Balenciaga, az Altuzarra, a Marni, a Maison Margiela, Ulla Johnson vagy épp a Blumarine, a fast fashion márkák nagy lelkesedéssel tették magukévá. A legfelkapottabbak a kék színű, egyenes vagy enyhén bővülő szabású, elöl felsliccelt, vagy bevarrt panellel készült, csípő fazonú változatok, bokáig vagy az alá érő hosszban. Emellett azonban megtaláljuk a szoknyát lefelé szűkülő, de bő vonalvezetéssel, derék fazonnal, a maxinál valamivel rövidebb midaxi hosszban, szakadt verziókban, feketében, fehérben és más árnyalatokban is. A kínálat és a bőségzavar tehát adott. 

A legelőnyösebb fazon megválasztásához elsősorban az aló- és felsőtest arányait kell szem előtt tartani. Ha körte alkatú vagy, tehát a felsőtested keskenyebb, és az alsótested erősebb, az egyenes vagy szűkölő szabású maxiszoknya a legideálisabb. Ha oszlop vagy fordított háromszög alkatú vagy, a csípő fazonú, bővülő szabás lesz a barátod, mely látványban szélesíti az alsótestet. Abban az esetben viszont, ha alma alkat vagy, azaz a has-derék vonalában vagy a legerősebb, válassz magasabb derekú és lehetőleg szűkülő szabású modellt! Homokóra alkattal bármelyik fazon előnyös lehet, azonban a karcsú derekat érdemes derékban záródó szabással hangsúlyozni. 

Farmer maxiszoknya
Megnézem
Összes kép (17)

Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a farmer maxiszoknyák – ahogy a maxi fazon általában – optikailag némileg összenyomják az alkatot. 170-175 centiméter feletti testmagasságnál ez már nem okoz különösebb gondot, azonban ha alacsonyabb vagy, célszerű olyan darabot választanod, ami nem ér a boka vonala alá, a lábfej kilátszik alóla. A magasan sliccelt fazonok szintén előnyösek lehetnek alacsony termethez, illetve megoldás az is ha magas talpú vagy sarkú lábbelit húzol a maxiszoknyához.

Így hordd!

A variálhatóságot illetően a farmer maxiszoknya legalább annyi lehetőséget rejt, mint egy farmernadrág, azonban mégis valamivel változatosabb és látványosabb annál. 

Alapdarabokkal

A farmer maxiszoknyák tökéletesen működnek alapdarabokkal, tehát sima, fekete, fehér vagy neutrális árnyalatú trikókkal, pólókkal, topokkal kombinálva. A szoknya derékvonalánál hosszabb felsőrészeket azonban mindig célszerű betűrni, hogy a szoknya teljes egészében érvényesülhessen, hiszen ilyenkor ez a holmi az outfit főszereplője. A kiegészítők, illetve a lábbeli szintén lehet egyszerűbb, basic darab, de ha felturbóznád az összeállítást, válassz hozzá valamilyen különlegesebb táskát, övet, cipőt vagy épp ékszert! 

Farmer maxiszoknya alapdarabokkal
Megnézem
Összes kép (5)

Farmer farmerral

A farmer farmerral irányzat továbbra is ott van a legmeghatározóbb trendek között, így a farmer maxiszoknyát is kombinálhatod egy vagy akár több, szintén farmer anyagú darabbal. Magától értetődő opció lehet ilyenkor a farmering, illetve a farmerdzseki, de ebben a szezonban különösen nagyot mennek fűző fazonú farmer felsők is. 

Farmer farmerral
Megnézem
Összes kép (6)

Laza és elegáns

A farmer maxiszoknya jellegéből adódóan a laza és az elegáns holmikhoz egyaránt passzol, illetve képes ezek között átmenetet képezni és harmóniát teremteni. Éppen ezért akár egy szetten belül párosíthatod sikkes, akár formális és könnyedebb, sportos darabokkal is. 

Laza és elegáns
Megnézem
Összes kép (5)

Színesen

Az ilyen szoknyákkal, legyen szó akár kék, akár fehér, fekete vagy szürke színű modellről, szuperül mutatnak az élénk színű, illetve mintázatú felsőrészek, illetve kiegészítők. Bátran kombinálhatod őket tehát színes ruhadarabokkal, kiegészítőkkel és lábbelikkel, egy szetten belül akár három-négy vagy annál is több különböző árnyalatot felvonultatva. 

Színesen
Megnézem
Összes kép (4)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top