nlc.hu
Trend

A 2022-es cannes-i filmfesztivál ruhái

A két lábon járó vázától a szuperhősnőig – a 2022-es cannes-i filmfesztivál leg-leg-leg ruhái

Íme a 2022-es cannes-i filmfesztivál ruhaversenyének győztesei!

Idén május 17. és május 28. között rendezték meg a cannes-i fimfesztivált, melyen a filmek mellett annak rendje és módja szerint a divat is kiemelt figyelmet kapott. Íme a közel két hétig tartó eseménysorozat szerintünk legkiemelkedőbb divatpillanatai!

Klasszikus feketék

Bella Hadid

Bella Hadid (Fotó: Gisela Schober/Getty Images)

Bella Hadid idén kizárólag vintage ruhákban lépett a vörös szőnyegre a filmfesztivál eseményein. Mind közül a legtökéletesebb választás az a fekete Versace kreáció volt, melyet a L’Innocent című film premierjére öltött magára. A fekete estélyit még maga Gianni Versace tervezte, eredetileg Helga Dernesch osztrák operaénekesnőnek, a Salomé egyik előadásához. A dizájn aztán a divatház 1987-es tavasz-nyári kollekciójába is bekerült.

Cara Delevingne

Cara Delevingne (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

Drámai sellőruhában lépett vörös szőnyegre Cara Delevingne szintén a L’Innocent bemutatóján. Az egyszerre sokat és mégsem túl sokat mutató, sellő fazonú estélyit a Balmain kreatív igazgatója, Oliveier Roustering álmodta meg a modell-színésznő számára.  

Sara Sampaio

Sara Sampaio (Fotó: Mike Marsland/WireImage)

Az idei filmfesztivál harmadik, szerintünk legemlékezetesebb fekete estélyije Sara Sampaio budoár stílusú Pinko ruhája volt, a Les Amandiers vetítéséről. Az érzékien elegáns estélyi egyedileg készült, milliméter pontossággal a portugál modell testére szabva. 

Szofisztikált sikk

Elle Fanning

Elle Fanning (Fotó: Samir Hussein/WireImage)

Elle Fanning egy hagyományos, ám legkevésbé sem unalmas Armani Privé hercegnőruhában libegett be a Top Gun: Maverick bemutatójára. A bőrtónusához kifogástalanul passzoló kreációban szinte látomásszerű volt a megjelenése. Az outfitre pedig egy apró, de annál stílusosabb kiegészítő, a masnis hajcsat tette fel a koronát.

Alessandra Ambrosio

Alessandra Ambrosio (Fotó: Tim P. Whitby/Getty Images for The Red Sea International Film Festival)

Alessandra Ambrosio a Nők a filmiparban gálán tette le a voksát szintén a hercegnős, hiperfeminin megjelenés mellett. A neutrális árnyalatú tüllre több száz rózsaszín, selyem virágszirmot, illetve csillogó kövecskét és gyöngyöt applikáltak az Elie Saab varróműhelyében. 

Anne Hathaway

Anne Hathaway (Fotó: Mike Marsland/WireImage)

Egyik legemlékezetesebb szerepében, a Neveletlen hercegnőben viselt fehér ruhája felnőtt változataként is aposztrofálható az az uszályos Giorgio Armani ruha, melyet Anne Hathaway viselt az Armageddon Time premierjén. 

Lashana Lynch

Lashana Lynch (Fotó: Mike Marsland/WireImage)

Lashana Lynch a Final Cut (Coupez!) vetítésére érkezett ebben a Fendi haute couture ruhában. Az elefántcsontszínű, csipkével díszített, oszlop fazonú kreáció trükkje az volt, hogy míg szemből nyaktól lábujjig konszolidáltan fedte a brit színésznő testét, addig az oldalt derékig nyitott és csípőig sliccelt szabás megmutatta sportos alakját.

Legyen vörös!

Kristen Stewart

Kristen Stewart (Fotó: Li Yang/China News Service via Getty Images)

Kristen Stewart a klasszikus Chanel-kosztümös megjelenésbe vitt grunge esztétikát a főszereplésével készült Crimes of the Future photocallján. A hagyományosan a szofisztikáltságot megtestesítő blézer alá semmit sem vett fel, lábbeliként fekete platformcsizmát viselt, az összeállítást pedig sárga pilótaszemüveggel egészítette ki.

Kaia Gerber

Kaia Gerber (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

Kaia Gerber egyik védjegye, hogy szettjeivel megidézi édesanyja, Cindy Crawford legemlékezetesebb outfitjeit. Így tett az Elvis premierjén is, ahová párját, a film címszerepét alakító Austin Butlert kísérte el. A vörös Celine slip dresshez hasonló ruhákat Crawford a ’90-es években rendszeresen viselt, többek között az 1991-es Oscar-gálán.

Metálfény

Alicia Vikander

Alicia Vikander (Fotó: Andreas Rentz/Getty Images)

Alicia Vikander a főszereplésével készült Irma Vep című sorozat premierjére érkezett ebben a rézfényű Louis Vuitton estélyiben. A páncélt imitáló, szoborszerű kreációt két hét alatt készítette el a divatház csapata.

Eva Longoria

Eva Longoria (Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Eva Longoria a Top Gun: Maverick bemutatóján Christina Ottaviano kreációjában prezentálta, hogy a szó szoros értelemben vett diszkógömbruha is lehet kifogástalanul elegáns. 

Helen Mirren

Helen Mirren (Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images)

A 76 éves Helen Mirren a szó szoros értelmében véve beragyogta a vörös szőnyeget a Mother and Son pénteki premierjén. Ezüst estélyijében és a tőle szokatlan, hajhosszabbítással megtoldott frizurával maga volt a két lábon járó glamúr.

Diane Kruger

Diane Kruger (Fotó: Dominique Charriau/WireImage)

Diane Kruger a fesztivál záróünnepségére egy ezüst flitteres Ami Paris kreációban érkezett, melyet erre az alkalomra, egyedileg készítettek a számára. Az elölről letisztult szabású, pánt nélküli ruha gigamasnis uszálya lopta el a show-t. 

Rizikós választások

Sharon Stone

Sharon Stone (Fotó: Gisela Schober/Getty Images)

Sharon Stone két lábon járó majolika vázának öltözve érkezett a Les Amandiers premierjére. És milyen jól tette! A Dolce&Gabbana ruha azonban nem csak mintázatát tekintve állt két részből: a színésznőt a vörös szőnyegen szabadították meg a puffos uszálytól, meghagyva az alakját kiemelő oszlopruhát.

Rebecca Hall

Rebecca Hall (Fotó: Samir Hussein/WireImage)

A korábban az egyik legnagyobb divattabunak, ma azonban hatalmas trendnek számító lila-narancspiros színpárosítás önmagában is látványos. Mindez tüllből, csipkéből, áttetsző panelekkel, flitterekkel és fodros ujjal pedig akár soknak is bizonyulhatott volna. Rebecca Hall színésznő-rendező azonban nagyon is tudta viselni a pazar Gucci estélyit, melyet a Final Cut (Coupez!) vetítésére választott.

Adriana Lima

Adriana Lima (Fotó: Samir Hussein/WireImage)

A várandós Adriana Lima terhespocakja volt az egyértelmű „főszereplője” annak a Balmain kreációnak, melyben a modell Top Gun: Maverick bemutatóján jelent meg. Rihanna után szabadon: a fedetlen terhespocak mutogatása 2022-ben menő és pont.

Tilda Swinton

Tilda Swinton (Fotó: Gareth Cattermole/Getty Images)

Tilda Swinton és az Alaïa divatház az R.M.N. című dráma premierjén bizonyították be, hogy még egy olyan alapdarabból, mint a fehér ingruha is kihozható valami zseniálisan eredeti.

Jeanne Cadieu

Jeanne Cadieu (Fotó: Marc Piasecki/FilmMagic)

Az idei filmfesztivál egyik legeslegrizikósabb szettjét vállalta be a főképp talán Jake Gyllenhaal barátnőjeként ismert Jeanne Cadieu francia modell a L’Innocent premierjén. A rózsaszín ajkakat formázó felsőrésszel díszített Loewe estélyihez a gigamasnis, ezüst szandált is felhúzta, pontosan ugyanúgy, ahogy a divatház idei, őszi-téli kollekciójából való outfitet a kifutón is bemutatták. És működött. 

Isabelle Huppert

Isabelle Huppert (Fotó: Gareth Cattermole/Getty Images)

Hipersikkes szuperhős-jelmeznek is beillene az a Balenciaga szett, melyben Isabelle Huppert a Les Amandiers vetítésén megjelent. Demna Gvasalia, a divatház kreatív igazgatója ezt a beépített cicaruhás stílust eredetileg Kim Kardashian számára álmodta meg, és eddig kizárólag ő viselte, így minimum váratlannak és igencsak megosztónak bizonyult, hogy a 69 éves francia színésznő is magára öltötte. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top