nlc.hu
Trend
A 2024-es cannes-i filmfesztivál ruhái

Sikkes fürdőköntös és nejlonharisnya-ruha a vörös szőnyegen – A 2024-es cannes-i filmfesztivál legfontosabb divatpillanatai

A 2024-as cannes-i filmfesztivál is bővelkedett emlékezetes divatpillanatkban. Mutatjuk a leg-leg-leg ruhákat!

Emma Stone

Emma Stone

Emma Stone (Fotó: Cindy Ord/Getty Images)

A 70-es évek bohém glamúr hangulata köszönt vissza Emma Stone öltözékén, melyet új filmje, a Kinds of Kindness bemutatóján viselt. A kreációt természetesen ezúttal is Nicolas Ghesquière, a Louis Vuitton kreatív igazgatója tervezte egyedileg a sztár számára. A ruha elkészítése mintegy 1700 munkaórát vett igénybe, és nagyjából 800 ezer darab flittert használtak fel hozzá.

Naomi Campbell

Naomi Campbell

Naomi Campbell (Fotó: Daniele Venturelli/WireImage)

Naomi Campbell ruhaválaszása többszörös stílusbravúrként értelmezhető: a Chanel 1997-es tavaszi-nyári haute couture kollekciójából való darab a vintage, a no pants, valamint a pucérruhás trendnek is megfelelt. A kreációt ráadásul 27 évvel ezelőtt a szupermodell mutatta be a kifutón.

Yseult

Yseult

Yseult (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

A Dior személyre szabottan készítette el ezt a klasszikus New Look-inspirálta szettet a francia énekes-dalszerző Yseult számára. Ezzel pedig divattörténelmet írtak, hiszen először fordult elő, hogy a divatház plus size alkatú hírességet öltöztetett vörös szőnyeges eseményre, ráadásul olyan stílusban, mely hagyományosan a vékony vagy átlagos testalkatú nőkhöz köthető. 

Rawdah Mohamed

Rawdah Mohamed

Rawdah Mohamed (Fotó: Neilson Barnard/Getty Images)

Rawdah Mohamed outfitje szintén a New Look stílusában készült, ezt az öltözéket azonban nem a Dior, hanem Cecilie Bratsberg Melli norvég divattervező alkotta meg a modell számára. A ruhát Christian Dior egyik eredeti, 1954-es modellje, a Zemire ihlette. 

Michelle Yeoh

Michelle Yeoh

Michelle Yeoh (Fotó: JB Lacroix/FilmMagic)

Michelle Yeoh capuccino színvilágú Bottega Veneta ruhájának tollas hatású szoknyarésze valójában nem tollakból, hanem a felsőrészhez hasonlóan bőrből készült. 

Hunter Schafer

Hunter Schafer

Hunter Schafer (Fotó: Marc Piasecki/FilmMagic)

Hunter Schafer álomkék estélyijének egyszerre folyékony és fémes hatású anyaga egyidejűleg keltette a lágyság és merevség illúzióját. A műalkotásnak beillő darab egy Armani Privé kreáció, mely stílusában a divatház 2011-es couture kollekciójára utalt vissza.

Bella Hadid

Bella Hadid

Bella Hadid (Fotó: Getty Images)

Pucérruhák tekintetében már kifejezetten nehéz újat mutatni, ám Anthony Vaccarello, az Yves Saint Laurent kreatív igazgatója bebizonyította, hogy mégis lehet, egyben pedig megalkotta az idei filmfesztivál egyik legmegosztóbb öltözékét is. Bella Hadid ruhájának jól beazonosítható koncepciója ugyanis az volt, hogy úgy nézzen ki, mintha azt testszínű nejlonharisnyákból varrták, csomózgatták volna össze. 

Coco Rocha

Coco Rocha

Coco Rocha (Fotó: Lionel Hahn/Getty Images)

Akár az idei MET-gálán is abszolút megállta volna a helyét, de a cannes-i vörös szőnyegen is hibátlanul festett ez a szoborszerű, virágot formázó Cheney Chan estélyi ruha, melyet  Coco Rocha topmodell a La Plus Precieuse Des Marchandises című film premierjén viselt.

Rosie Huntington-Whiteley

Rosie Huntington-Whiteley

Rosie Huntington-Whiteley (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

Rosie Huntington-Whiteley a Victoria Beckham divatház legújabb, 2024-2025-ös őszi-téli kollekciójából választotta ezt a földet söprő ezüstláncokkal díszített overált, mely vizuálisan az éjszakai égbolton áthúzó üstökösöket idézte.

Isabelle Huppert

Isabelle Huppert

Isabelle Huppert (Fotó: Daniele Venturelli/WireImage)

Isabelle Huppert sosem fél a rizikós ruhaválasztásoktól a vörös szőnyegen, Cannes-ban pedig minden évben különösen kitesz magáért ebben a tekintetben is. A Horizont: Egy amerikai eposz bemutatójára minden idők legsikkesebb fürdőköntösét öltötte magára, a Balenciaga divatháztól. 

Sienna Miller

Sienna Milller

Sienna Miller (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

Sienna Miller a Horizont: Egy amerikai eposz című film premierjén viselt öltözékét a Chloé új kreatív igazgatója, Chemena Kamali tervezte, a divatház 2024-2024-ös őszitéli kollekciójának stílusában. A színésznő olyan volt benne, akár egy bohém Hamupipőke. 

Diane Kruger

Diane Kruger

Diane Kruger (Fotó: Mike Marsland/WireImage)

Diane Kruger a fesztiválhoz kapcsolódó amfAR jótékonysági gálán jelent meg ebben Prada kreációban, mely tökéletes példája volt annak, amikor egy ruhát nem a szabása, hanem az anyaga tesz kuriózummá. 

Cate Blanchett

Cate Blanchett

Cate Blanchett (Fotó: Daniele Venturelli/WireImage)

Az idei cannes-i filmfesztivál kétségkívül legtöbb vitát kiváltó öltözékét Cate Blanchett viselte a The Apprentice című dokudráma premierjén. A Haider Ackermann, a Jean Paul Gaultier divatház számára tervezett 2023-as tavaszi couture kollekciójából való ruha elöl fekete, hátul halványrózsaszín panelekkel, uszályában smaragdzöld béléssel készült. Ez a színvilág – plusz a szőnyeg vöröse – pedig sokak szerint a palesztin zászló színeire, és mint ilyen, a színésznő Palesztina melletti kiállására utalt. Hogy valóban volt-e a ruhaválasztás mögött ilyen szándék, azzal kapcsolatosan sem a világsztár, sem a stylistja, sem pedig a divattervező nem szólalt meg nyilvánosan. Ugyanakkor tény, hogy Blanchett rendszeresen üzen vörös szőnyeges öltözékeivel különféle, általa fontosnak tartott ügyekben. Tavaly ősszel pedig az ENSZ jószolgálati nagyköveteként felszólalt az Európai Parlamentben, ahol a gázai események kapcsán tűzszünetre és a túszok szabadon engedésére szólított fel. 

Demi Moore

Demi Moore

Demi Moore (Fotó: Daniele Venturelli/WireImage)

Demi Moore egy valódi statement kreációval búcsúztatta az idei filmfesztivált. A színésznő által a záróünnepségen viselt, gigamasnis Celine estélyi a  2024-es tavaszi-nyári szezon egyik legmeghatározóbb trendje, a coquette esztétika jegyében készült. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top