nlc.hu
Trend

Súlyemelő lett a kétszeres ráktúlélő szupernagyi

Súlyemelő lett a szupernagyi, akit már kétszer diagnosztizáltak gyógyíthatatlan rákbetegséggel

Pat Reeves soha nem adja volt. Volt már súlyos autóbalesete, sőt kétszer ítélték úgy az orvosok, hogy gyógyíthatatlan rákban szenved, de ő itt van, küzd és 76 évesen is súlyokat emel.

Pat Reeves még csak 36 éves volt, amikor 1982-ben agytumort diagnosztizáltak nála. Úgy döntött, sportos életmódba kezd, és a gyógyulás mellett elkezdett súlyokat emelni: ez olyannyira jól ment neki, hogy még versenyeket is nyert. A kétgyerekes nagymama később átállt a növényi alapú táplálkozásra, maratonokat futott és testépítővé vált, mert abban bízott, hogy az életmódjával a tumor növekedését is megállíthatja – írja a brit Metro.

Pat Reeves

Pat Reeves, a súlyemelő szupernagyi (Fotó: Profimédia)

Tíz éven át járta a világ súlyemelő versenyeit, és látszólag minden rendben volt vele, amikor 48 éves korában, 1993-ban a csontrák egy ritka változatát találták meg a szervezetében. Pat nem adta fel, hanem folytatta az egészséges, sportos életmódját, legyőzte a tumorokat és 2016-ban érte el, hogy az orvosok szerint teljesen felépüljön a rákból. A pechsorozata így sem ért véget: két évvel később a német autópályán szenvedett súlyos autóbalesetet, amiben a kocsija sofőrje, valamint a másik autó sofőrje is belehalt. A balesetben elsősorban Pat tüdeje sérült meg súlyosan, olyannyira, hogy az orvosok 2019-ben mindössze három hónapot adtak neki. A halálnak azonban ezúttal is bemutatott, sőt a tüdeje olyannyira rendbe jött, hogy ismét elkezdett aktívan sportolni és súlyokat emelni. Pat – aki már könyvet is írt az életmódjáról – azt mondja, azért imádja a súlyemelést, mert felébreszti a benne lapuló versenyszellemet. Amikor elkezdte, és az edzője elmondta, hogy a teremben lévő vékony lányok mekkora súlyokat emelnek fel, először alig akarta elhinni. Állítása szerint addig akarja csinálni, amíg fel tud emelni minimum 60 kilót, és egyelőre el sem tudja képzelni az életét súlyemelés nélkül. Az életmódváltása részeként kitanult táplálkozási szakértő lett, aki eleinte egy amerikai kórházban dolgozott, később pedig Németországban egy rákbetegeket segítő intézményben vállalt állást. A tüdősérülése miatt időnként szüksége van pótlólagos oxigénre, de még ma is képes kinyomni 135 kilogrammot, és ő a legidősebb nő a sportegyesületükben. A lépcsőzés ma már nem igazán megy neki, viszont a súlyemelésben továbbra is jó, de azért akadnak, akik nála idősebben űzik ezt az ipart.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top