nlc.hu
Trend

Hőhullám Nagy-Britanniában:

Hőhullám Nagy-Britanniában: rövidnadrágban ment iskolába, hazaküldték átöltözni

A kánikula miatt az iskolákban különböző óvintézkedéseket vezettek be, van, ahol ez annyit jelent, hogy a blézer és a nyakkendő nem kötelező viselet.

Nagy-Britanniában példa nélküli hőség tombol, emiatt több oktatási intézmény bezárta a kapuit, illetve van, ahol jelentősen lazítottak az öltözködési szabályokon, vagyis a gyerekeknek nem kell egyenruhát viselniük, hétköznapi ruhában is mehetnek iskolába, de van, ahol csak kisebb engedményeket tettek.

Ilyen hely Alan Freeman fiának iskolája is, ahonnan a minap hazaküldték a 14 éves diákot, mert rövidnadrágot vett fel. Miután a fiú átöltözött, természetesen visszamehetett az iskolába, de érthető módon nem volt boldog a döntés miatt. 

Gyerekek iskolai egyenruhában egy ablak előtt

Fotó: Pexels

A yorkshire-i Heckmondwike Gimnázium szóvivője szerint a forróságra tekintettel már így is enyhítették a szabályzatot, hiszen nem kell blézert, valamint nyakkendőt viselni, és hozzátette, a diákok a tanítás ideje alatt légkondicionált helyiségekben tartózkodnak. A hőmérséklet Heckmondwike-ban egyébként hétfőn 35 fokra emelkedett, kedden pedig a 39 fokot is elérte.

(via RTL.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top