nlc.hu
Trend

Michelle Obama hajegyenesítése

Eddig ezért nem hordott afrofrizurát Michelle Obama

Egyszerűbb lett volna, ha afrofonással hordja a haját, de nem akart politikai kérdést csinálni a frizurájából.

Michelle Obama szerint az amerikaiak „nem álltak készen” a természetes afro hajára, mert az amerikaiak „még csak akkor kezdtek hozzászokni”, hogy egy fekete család vezeti az Egyesült Államokat, ezért inkább mindig kivasalta a haját, írja a The Guardian nyomán a Telex.

Obama, aki nemrég smink nélkül is meg merte magát mutatni, elmondta, egyszerűbb lett volna afrofonást hordania, de tartott attól, hogy a haját figyelemelterelésre használnák, vagy politikai kérdést csinálnának belőle, és nem akart rasszista kérdésekre válaszolgatni. Szerinte a mai napig sokan kritizálják az afroamerikai nők természetes haját, mondván, hogy azok nem professzionálisak. Emiatt kényszerülnek arra, hogy ne hordják úgy, ahogy az nekik egyébként kényelmes lenne. 

„Hadd maradjon egyenes a hajam. Fogadtassuk el inkább az egészségügyi ellátásról szóló törvényt”, emlékezett vissza a hivatali időkre Obama, aki manapság önsegítő könyveket ír. 

A Telex azt írja, az amerikai képviselőház márciusban fogadta el a Crown-törvényt, ami tiltja a hajviselet alapján történő megkülönböztetést. A szenátus nem fogadta el az intézkedést. Több állam és település már elfogadta a törvény helyi változatait, köztük Miami Beach. 

michelle obama afrofrizurával

First ladyként nem hordhatta így a haját (Fotó: AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top