nlc.hu
Trend

Egyedi emlékgyűrűket készít az ötvös

Egyedi emlékgyűrűvé változtatja az érméket a kreatív ötvös

Az egyedi megkereséseknek eleget tesz, majd gyűrűbe önti az emlékeket.
Ötvösmester munkája

Az ékszer egy elegáns és szép módja annak, hogy megemlékezzünk szeretteinkről, akiket elveszítettünk. Susanne Phillips, a Celtic Coin Craft megálmodója azzal segít megőrizni az emlékeket, hogy érméket ékszerré alakít.

„Csináltam egy gyűrűt valakinek, aki nemrég veszítette el az édesapját” – mondta Phillips a My Modern Metnek.

„Az apja kanadai volt, ezért azt akarta, hogy az érme Kanadából származzon, és apja születési évéből 1962-ből. Mivel fiatalon elvesztettem apámat, meg tudtam érteni, mit képzelt el, én is hordok egy ír érmegyűrűt, amelyen apám születési éve látható.”

Phillips régóta szereti az érméket, és gyerekként lenyűgözték az édesanyja által gyűjtött különlegességek, amin különböző szimbólumok láthatóak. Évekkel később szenvedélyéből végül vállalkozás nőtt ki azzal, hogy az érméket gyűrűvé változtatta. Nem minden érméből lehet azonban ékszer.

„Az érmének megfelelő méretűnek, megfelelő fémösszetételűnek és jó állapotban lévőnek kell lennie, mielőtt fontolóra veszem a használatát” – magyarázza Phillips. „Az érme gyűrűvé alakítása egy hosszas, figyelmet és pontosságot követelő folyamat, amely lassú és gondos munkát igényel. Csak olyan gyorsan tudok dolgozni, ahogy a fém engedi, különben az érme széthasad és használhatatlanná válik” – mondta Susanne.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top