nlc.hu
Trend

Katalin hercegné vörös ruhái

Ilyen tökéletesen áll Katalin hercegnének 2023 trendszíne, a Viva Magenta

A Katalin hercegné egyik védjegyének számító vörös árnyalat lesz 2023 legdivatosabb színe.

A Pantone Intézet december elején jelentette be, hogy 2023-ban az év színe a PANTONE 18-1750 Viva Magenta lesz.  „Asszertív, de nem agresszív kárminvörös, amely nem határozottan dominál, hanem inkább olyan, akár egy ököl bársonykesztyűben” – így jellemezte közleményében az árnyalatot a szervezet.

18-1750 Viva Magenta

18-1750 Viva Magenta (Forrás: Pantone)

A Viva Magenta a Pantone Intézet trendkutatóinak valaha volt talán egyik legjobb választása, hiszen egy olyan hibrid árnyalatról van szó, mely átmenetet képez és egyben harmóniát teremt a hűvös és a meleg tónusok között. Következésképp pedig látszólag ellentétes szín- és stílusvilágokba egyaránt beilleszthető és sokoldalúan alkalmazható, kombinálható, vagyis tulajdonképpen mindenkinek jól áll.

Katalin hercegnét az elmúlt évtized folyamán már számos alkalommal láthattuk a kárminvörös árnyalataiban, így Viva Magentában is, és ahogy telnek az évek, egyre gyakrabban viseli ezt, vagy a vörös paletta más tónusait. Mindennek pedig megvan az oka. 

„A közhangulat manapság nem a palotáikba zárkózott, elérhetetlen uralkodókra vágyik, hanem olyanokra, akikkel kapcsolatba lehet lépni. A királyi család pedig rájött, hogy az öltözködés ennek az egyik módja” – magyarázta egy 2021-es interjújában Bethan Holt, a Duchess of Cambridge: A Decade of Modern Royal Style (Cambridge hercegnéje: egy évtized modern királyi stílus) című könyv szerzője.

A királyi család tagjai az öltözékeik színárnyalatival is tudatosan kommunikálnak, gondolunk csak a néhai II. Erzsébet jellegzetes, élénk színű ruháira. De nincs ez másként Katalin hercegné esetében sem.

Katalin hercegné
Megnézem
Összes kép (8)

Mint emlékezetes, Katalin az eljegyzésén kék ruhát viselt, majd hercegnéi pályafutása első éveiben is a kék különféle árnyalatai számítottak leginkább a védjegyének. Nagyjából 2019-2020 környékétől kezdve azonban a hercegné fokozatos, ám egyértelműen észrevehető stílusváltáson esett át: hosszabb szoknyákat, bővebb nadrágokat kezdett hordani, sportos holmikat még a kevésbé formális eseményeken is egyre ritkábban viselt, és a gardróbja uralkodó színei is megváltoztak. A kék árnyalatait egyre inkább a rózsás, illetve vöröses tónusok váltották fel, ami egyértelműen utal arra, hogy Katalin már jövőbeli királynéi szerepére készül. Míg ugyanis a kék szín a hercegné színe volt, addig a fejedelmi vörösek már a jövendő királyné árnyalatai.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top