nlc.hu
Trend

Katalin hercegné kékben és pirosban

Ezért visel folyton kéket és pirosat Katalin hercegné

Katalin hercegné a legtöbbször a piros és a kék árnyalatait viseli, és ennek bizony egészen pontos oka van.

Katalin hercegné ruhatára meglehetősen bőséges és változatos, stílusa pedig évről évre egyre kifinomultabb. Két színt – vagyis ezek legkülönfélébb árnyalatait – azonban feltűnően gyakran visel: ezek pedig a kék és a piros.

Már a Vilmos herceggel való eljegyzése bejelentésekor is egy kék ruhában jelent meg és hercegnéi pályafutása első éveiben ez a szín vált a védjegyévé. Az utóbbi 3-4 évben azonban legalább akkora, sőt talán kicsivel nagyobb hangsúllyal vannak jelen a öltözködésében a piros tónusai is, a rózsástól a bordóig terjedő színskálán.

Katalin hercegné

Katalin hercegné leggyakrabban a szuperhősök színeit viseli (Fotók: Profimedia)

A piros és a kék hagyományosan fejedelmi árnyalatok, ezek viselésével Katalin egyértelműen kommunikálja rangját, illetve azt, hogy a jövőbeli királyné szerepére készül. Emellett azonban ez a két szín máshonnan is ismerős lehet: a szuperhősök öltözékein is ez a két leggyakrabban előforduló árnyalat.

„A legtöbb szuperhős piros vagy kék egyenruhát visel – ezek az elemi színek pedig a hatalmat jelképezik” – mutatott rá Darren Stanton viselkedéskutató az Express riportjában. A szakember szerint Katalin az elmúlt évtized folyamán nem csupán öltözködését, de gesztusait, viselkedését tekintve is rengeteget fejlődött, sokkal magabiztosabb lett és ma már teljes személyisége, lénye azt tükrözi, hogy meghatározó tagja a brit királyi családnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top