nlc.hu
Trend

Hajápoló olaj használata száraz, sprőd haj ápolására

Így használd a hajápoló olajat, ha végre rendbe tennéd a hajadat!

Könnyen lehet, hogy eddig te is kihagytál egy módszert, amivel tovább fokozhatod a hajápoló olaj erejét.

A hajolajak több mint hajvégápoló olajak, és egyáltalán nem kell félni attól, hogy slamposan ragacsos lesz tőlük a frizuránk. Sőt, száraz, sprőd, szöszösödésre hajlamos haj esetén különösen érdemes kipróbálni őket, az igénybe vett, festett, szőkített hajnak megváltás lehet belőlük pár csepp. Csak épp nem mindegy hogyan és mikor.

Erre figyelj, ha hajápoló olajat választasz

Hajápoló olajat számos márka kínálatában találsz, egy-két ezer forinttól jóval tízezer fölé is mehet az áruk, de nem biztos, hogy a legdrágább lesz a legjobb. Mint más kozmetikumokra, rájuk is igaz, hogy érdemes megnézni, mi mindent tettek bele. Gyakori, hogy szilikonnal tömik meg őket, amiktől kétségtelenül simább, selymesebb tapintású lesz a haj, ám az olajaktól elvárt ápoló hatást nem kapjuk meg. Ellenben ha tartalmaz olyan természetes növényi olajakat is mint az argánolaj, a jojobaolaj, a mandulaolaj, a kaméliaolaj vagy a kókuszolaj, hasznos lehet hajszálainknak, ez pedig nem a luxus készítmények kiváltsága.

Ne csak száraz hajra használd a hajápoló olajat

Szárazon itt most a hajmosás utáni, megszárított hajat értem, a haj(vég)ápoló olajak ugyanis leggyakrabban ekkor kerülnek elő, mint utolsó lépésben a hajat simábbá, fényesebbé varázsoló cseppecskék. Csakhogy hajápoló olajat érdemes már szárítás előtt, a törölközőszáraz hajra is felvinni. Ily módon

  • segíti a kifésülhetőséget,
  • óvja a hajszálakat a forró levegő roncsoló hatásától,
  • számos típus a hajformázók hője ellen is óvja a hajszálakat, érdemes ilyet választani.

Egyéni, mennyi olajra van szüksége a hajunknak, mi számít soknak vagy kevésnek, ezért a legjobb, ha indulásként az ajánlott mennyiséget megfelezzük és egy részét még a nedves hajra, a többit szárítás után visszük fel. A hajtöveket jól kerüljük el, ám tévedés, hogy csak a hajvégekre kell juttatni belőle, érdemes a hajhossz felétől egy keveset bedolgozni. Ha más, hajban maradó hidratáló/hővédő terméket is használunk, először azt vigyük fel, majd utána következzen a hajolaj.

Szárítás után már tapasztalni fogjuk, hogy hajunk puhább tapintású, ápoltabb, amit egyrészt fokozhatunk, másrészt kiegészíthetünk egy kis egészséges fényfokozással, ha egy kevés hajolajat ismét felviszünk a hajhossz közepétől kezdve a hajvégekre. Nemcsak ápoltabb kinézetű lesz, de enyhíti a haj szöszösségét is, téli időszakban, párás helyen különösen áldásos ezen hatása. 

TIPP: Szekcionáljuk a hajtömeget, haladjunk részenként és egyszerre mindig picike mennyiségeket oszlassunk el, így könnyebben tudjuk adagolni, egyenletesen eloszlatni a hajszálakon az olajat.

Népszerű hajápoló olajak a Krémmániáról

Népszerű hajápoló olajak a Krémmániáról: Aussie 3 Miracle Repair Oil, Isana Hajápoló Olaj Argán- és Napraforgó Olajjal, Kérastase Elixir Ultime Rose Hair Oil, Revox B77 Plex Bond Repairing Oil, L’Oreal Paris Elséve Extraordinary Hajápoló Olaj

Hajslugging, avagy a következő szint

Az arcápolás vazelincentrikus trendje, a slugging, a hajápolás terén is megalkotta egyedi verzióját, jobban mondva új kötösbe bugyolálta a jó bevett hajpakolást. Ez lett a hajslugging. A trend gyakorlatilag egy hajolajas dunsztolás, egy hosszú órákra, sőt, inkább egész éjszakára a hajon hagyott pakolás, ami időnként alkalmazva valóban segíti a meggyötört, száraz haj regenerálódását. A módszer működik hajmaszkkal vagy hajpakolással is, mi most maradunk a hajolajaknál, de tudd, a metódus ugyanaz lesz.

A TikTokon is nagyon futó hajslugginghoz nem kell mást tenni, mint

  1. a hajolajat el kell oszlatni a frissen mosott, száraz hajon, nagyjából a hajhossz közepétől a hajvégekig. Mehet rá több mint normál esetben, de fontosabb, hogy jusson mindenhová.
  2. ezt követően fogjunk össze hátul a hajunkat és húzzunk rá egy (tiszta) puha zoknit, majd puha hajgumival, scrunchie-val rögzítsük azt, mintha copfba kötnénk a hajat.
  3. Lehetőség szerint maradjon ebben a dunsztban egész éjszakára, a lényeg ugyanis ez a plusz befedés, ami segíti az ápoló összetevőket, hogy kifejtsék hatásukat. Másnap bontsuk ki és mossunk meg a hajunkat, majd formázzuk, ápoljuk a megszokott módon. Az ápoló hatást garantáltan érezni fogjátok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top