nlc.hu
Trend

Ez történik a gálák után a sztárok luxusruháival

Ez történik a gálák után a sztárok luxusruháival

Vajon mi lesz a sorsa a lenyűgöző ruhakölteményeknek, melyeket a sztárok a vörös szőnyeges eseményeken viselnek?

A vörös szőnyeges eseményeken a sztárok többségében bejáratott luxusmárkák, esetleg – bár ez ritkább – feltörekvő, tehetséges tervezők kreációit viselik. Mivel még a legnagyobb divatházak számára is presztízs értékű, ha egy híresség viseli valamelyik terméküket, ezért a ruhákért, kiegészítőkért a sztároknak nem kell fizetniük. Mi több, gyakori, hogy a divatmárka fizet azért a sztárnak igen jelentős, akár 100 000-250 000 dolláros összeget, hogy az ő krációjukban jelenjen meg egy-egy fontos rendezvényen, péládul az Oscaron, a Grammyn vagy épp a MET-gálán. De vajon mi történik az öltözékekkel az eseményt követően?

Lady Gaga a Velencei Filmfesztivál vörös szőnyegén

Lady Gaga a Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Maria Moratti/Contigo/Getty Images)

Nos, az esetek többségében a sztár csupán kölcsönbe kapja az outfitje akár minden egyes elemét, így a gála után vissza is kell szolgáltatnia azt. Előfordul ugyanakkor az is, hogy a tervező vagy divatház úgy dönt, hogy a hírességnek ajándékozza az adott holmit, például azért, mert az személyre szabottan az ő számára készült, vagy épp azért, mert ikonikussá vált. A Versace péládul Jennifer Lopeznek ajándékozta a dzsungelruhát, melyet 2000-ben a Grammy-gálán viselt, az énekes-színésznő pedig azóta is féltve őrzi azt.

Jennifer Lopez 2000-ben a Grammy-gálán

Jennifer Lopez megkapta ajándékba az ikonikus ruhát (Fotó: S. Granitz/WireImage)

A vezető divatházak a sztároktól visszakapott holmikat általában a tisztíttatást követően a márka archívumában tárolják el és onnan leginkább csak akkor veszik elő, ha például egy múzeum egy kiállításra kölcsönkéri vagy akár megvásárolja valamely darabot.

A kisebb márkák kreációi, és/vagy a kevésbé frekventált eseményeken, vagy épp nem az A-listás sztárok által viselt holmik ugyanakkor a visszaszolgáltatás után akár értékesítésre is kerülhetnek. Gyakran luxusholmik kölcsönzésével foglalkozó vállalkozások, mint például a Rent the Runway vásárolják meg, majd tőlük bárki bérbe veheti azokat. A másik lehetőség, hogy az adott márka úgynevezett sample sale-t tart, amikor a raktáron maradt mintadarabokat árusítja ki, ilyenkor pedig akár egy-egy olyan ruha vagy kiegészítő is eladásra kerülhet, melyet korábban a vörös szőnyegen viselt egy híresség. 

Lupita Nyong'o a 2015-ös Oscar-gálán

Lupita Nyong’o a 2015-ös Oscar-gálán (Fotó: Dan MacMedan/WireImage)

Az értékes vörös szőnyeges ruhákra persze a tolvajok is vadásznak. Ez történt péládul azzal a Calvin Klein estélyivel, melyet Lupita Nyong’o viselt a 2015-ös Oscar-gálán. A kreációt 6000 darab gyöngy díszítette, az értékét pedig a sajtóben 150 000 dollárra becsülték. A gála másnapján a ruhát ellopták a színésznő hotelszobájából, ám néhány nappal később a szálloda egyik mosdójában, egy szemeteszsákba gyűrve találták meg. A tolvaj minden bizonnyal felbecsültette a gyöngyöket, ám kiderült, hogy azok valójában hamis gyöngyök, ezért úgy döntött, inkább megszabadul a zsákmánytól.

via1, via2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top