nlc.hu
Trend

A skin flooding

Skin flooding, avagy áraszd el a bőröd!

Csak egy plusz lépés az esti arcápolási rutinban.

Skin flooding – így hívják azt a TikTokról indult bőrápolási trendet, mely az elmúlt hetekben rendkívül felkapottá vált. Az angol flooding szó jelentése árvíz vagy áradás, a módszer lényege pedig a fokozott hidratálás, mely során „elárasztjuk” a bőrt nedvességet fokozó készítményekkel. 

Arcápolás

(Fotó: Getty Images)

Bár maga az elnevezés a TikTok-on született, de maga az eljárás nem teljesen ismeretlen. Lényegében az esti arcápolási rutinba iktat ba egy plusz lépést. A folyamat a következő: az alapos arctisztítás után, ám még a hidratáló krém felvitele előtt a megnedvesített bőrbe hialuronsavas készítményt, péládul szérumot dörzsölünk. A hialuronsav gondoskodik arról, hogy a bőr extra nedvességet szívjon magába.

„Gondolj úgy a hialuronsavra, mint egy szivacsra, amely magába szívja a vizet”– magyarázta Dr. Joshua Zeichner, a New York-i Mount Sinai Kórház bőrgyógyász professzora az Insidernek.

Ahhoz pedig, hogy fokozzuk a hialuronsav hatását, a bőrgyógyász szerint fontos, hogy a szérum után minden esetben használjunk hagyományos hidratáló krémet is. 

Zeichner szerint a skin flooding akár naponta is alkalmazható, és minden bőrtípusnál működik, de ám ha pattanásokra hajlamosabb a bőröd, fontos, hogy ne használj túl nehéz, tömény termékeket. A folyamatot ebben az esetben célszerű olajmentes arctisztítóval kezdeni, hogy megelőzd a pattanások kialakulását.

A szakember hozzátette, hogy a skin flooding további kozmetikumok, például a C-vitaminos szérum felvitele előtt is alkalmazható. A hialuronsavas szérum ilyenkor tulajdonképpen alapot ad, mely fokozza az utána felvitt hatóanyagos kozmetikumok hatásait. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a rutint mindig célszerű hidratáló krém alkalmazásával zárni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top