nlc.hu
Trend

Teszt: prémium hidratáló krémek

„Nem hagyott ragacsos réteget, bár egy picit azért fénylett tőle az arcom” – 15+ prémium hidratáló krémet teszteltünk

Luxus arcápolókat, patikai hidratálókat teszteltünk, több mint egy tucatot, hogy kiderítsük, számíthatunk-e rájuk hőség idején is.

Egy jó hidratáló krém alap, mégis nehéz megtalálni a bőrünknek leginkább megfelelőt. Az egyik nem eléggé hidratál, a másiktól ragacsos az arcunk, némelyik pedig szinte lefolyik rólunk a nyári hőségben. Van, hogy az sem garancia, ha sokba kerül, míg máskor nem véletlenül olyan olcsó az a kence.

Hogy segítsünk nyári arckrémed kiválasztásában, az nlc szerkesztősége nagy arckrémtesztelésbe fogott, melynek első részeredményét már olvashattátok is. Előző cikkünkben az 5000 forint alatti, hidratáló krémekről alkotott véleményeinket olvashattátok, most jöjjenek prémium kategória gyöngyszemei: luxus márkák legjei, a patikai best sellerek és a legismertebb natúrkozmetikai márkák sikertermékei. 

Estée Lauder DayWear Multi-Protection Anti-Oxidant Sheer Tint Release Moisturizer SPF 15

Estée Lauder DayWear Multi-Protection Anti-Oxidant Sheer Tint Release Moisturizer SPF 15

Estée Lauder DayWear Multi-Protection Anti-Oxidant Sheer Tint Release Moisturizer SPF 15

A tesztelő bőrtípusa: kombinált

Első benyomás: A szokásos, visszafogottan elegáns Estée Lauder megjelenés, praktikus, kézre áll és nem okoz gondot azt sem, hogy tekerős a kupakja. A krém nem annyira híg, hogy kifolyjon. Az illata finom, nem tolakodó, de nem parfümmentes krém.

Tapasztalat felvitelkor: Mivel egy speciális krémről van szó, ezért az állaga kicsit furcsa, mintha szemcsés lenne, kinyomáskor szürke, majd felkenve felveszi a bőr színét. Ezért különösen fontos, hogy a felkenésnél a lehető legjobban próbáljuk meg eloszlatni, különben foltos marad a bőr.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Van benne fényvédő, de csak spf 25, ami egy tudatos bőrápolónak igen kevés. Mivel alapvetően egy színezett hidratáló, így fényvédővel használva tökéletes alapozó helyett a nyári napokra. Nem nehezíti el a bőrt, nem fénylik az arcunk utána. Nappalra kényelmes és jól bírja a pirosítót és a korrektort is.

Erőssége: Egy olyan színezett hidratáló, ami szépen leköveti a bőr színét és nem lesz nagyon maszkos a hatás.

Mire figyelj: Az állagát nehéz megszokni, ahhoz kelleni fog egy kis türelem.

Kiszerelés és ár: 50 ml,  19 800 Ft

Collistar Magnifica Feltöltő Hatású Light Krém

Collistar Magnifica Feltöltő Hatású Light Krém

Collistar Magnifica Feltöltő Hatású Light Krém

A tesztelő bőrtípusa: száraz, ekcémára hajlamos, nagyon érzékeny

Első benyomás: Elegáns, letisztult csomagolású, tetszik a fukszia színű tégely, garantáltan szemet szúr a vásárlónak. A krém állagát és színét is leginkább a natúr joghurtéhoz tudnám hasonlítani, és pontosan azt a könnyedséget hozza, amit a külcsín ígér. Illatában zöld és virágos jegyeket is felfedezni vélek, légies, kifejezetten üde.

Tapasztalat felvitelkor: Egy kicsit becsapós a termék. Ahogy az ember elkezdi eloszlatni, azt gondolhatja, hogy ez a krém dúsabb, mint remélte, lehet, hogy túlzás nyáron? Ám, mire az agyunkon végigfut ez a kósza gondolat, a krém már be is szívódott nyomtalanul. Nem hagy fénylő, ragacsos réteget egyáltalán. Az üde illat viszont még egy kis ideig a viselőjével marad, ami e termék esetében inkább plusz pont.

Használatával kapcsolatos tapasztaltok: Fényvédő nincs benne, azonban mivel gyorsan és nyomtalanul felszívódik, simán elbírta a bőröm utána még a szokásos fényvédő krémemet és a sminket is. Így összességében kényelmes választás nappalra is, de a kedvencem az volt, amikor éjszakára kentem föl, s utána reggel olyan szép, üde volt a bőröm, mint évekkel ezelőtt. 

Erőssége: Nagyon szerettem az illatát és azt, hogy baromi kényelmes hordani. Hozza a hatóanyagokban gazdag, dús, luxus érzést, mégis egy szempillantás alatt beszívódik és ennyi idő alatt is látványos hatást lehet vele elérni. Kipihentebbnek, fiatalabbnak tűnik tőle a bőr. 

Mire figyelj: A fényvédelemre – egész évben, de most, extrém UV sugárzás idején végképp. Mivel fényvédőt nem tartalmaz, ajánlatos egy könnyed fényvédő réteggel is kiegészíteni a rutint.

Kiszerelés és ár: 50 ml, 29 590 Ft

Kiehl’s Calendula Serum-Infused Water Cream

Kiehl's Calendula Serum-Infused Water Cream

Kiehl’s Calendula Serum-Infused Water Cream

A tesztelő bőrtípusa: normál, allergiás időszakban hajlamosabb kiszáradni

Első benyomás: A tégely kicsit a patikákban kapható orvosi csomagolásra emlékeztet, ízléses megjelenésű. A krém állaga nagyon selymes, pudingszerűen kocsonyás, nem nyúlós. Az illata kellemes, üdítő, kicsit citrusos.

Tapasztalat felvitelkor: Könnyen eloszlatható, nem ragad és nem folyik, a felvitel után egy ideig fénylik tőle a bőr, pár perc után azonban teljesen felszívódik. 

Használatával kapcsolatos tapasztaltok: Nem használok sminket, alapozót, így azt nem tudom, velük milyen lenne, de elsőre azt mondanám, hogy mivel könnyen beszívódik és egyenletessé teszi a bőrt, könnyű lehet rá felvinni az alapozót. Nappalra és éjszakára is kellemes, mivel egyáltalán nem ragad. Sem a lefekvés előtt, sem reggel nem kell várni a készülődéskor, hogy beszívódjon.

Erőssége: Rugalmasabb, feszesebb és „vizesebb” hatású lett tőle a bőröm, kellemes érzés viselni, jó az illata és az állaga. Nem lehet érezni, hogy krémeztem, még 30 fokban sem volt nehéz a bőrömnek, ami nagyon pozitív. Ha este használtam, reggel felkeléskor is selymes volt a bőröm, mintha kicsit „kiegyenlítette” volna a hibákat. A tégely jó méretű, és nem kell a krémből egyszerre sok, hogy érezzem a hatását. Mivel rosaceás a bőröm, ezért óvatos szoktam lenni, ettől a krémtől nem pirosodtam.

Mire figyelj: Nem tudok ilyet mondani, elégedett voltam minden szempontból a krémmel.

Kiszerelés és ár: 50 ml, 16 500 Ft

Lancôme Rénergie Multi-Lift Ultra öregedésgátló fluid SPF 25

Lancôme Rénergie Multi-Lift Ultra öregedésgátló fluid SPF 25

Lancôme Rénergie Multi-Lift Ultra öregedésgátló fluid SPF 25

A tesztelő bőrtípusa: normál

Első benyomás: Exkluzív csomagolású, pumpás üveg tégelye van, mint egy alapozónak. Nagyon bejött, hogy nem kell tégelybe nyúlkálnom, nem koszolódik a krém, sokkal higiénikusabb ettől a használata.

Tapasztalat felvitelkor: Könnyen eloszlik a bőrön, nagyon hamar felszívódik, szinte észre sem vehető, hogy felkentem. Nincs ragacsos réteg, nem fénylik tőle a bőr, a nyári melegben ez nagyon jól jött.

Használatával kapcsolatos tapasztaltok: Szuper, hogy van benne fényvédő, így nem szükséges még azt is pluszban felvinni. Én ebben a meleg időben csak CC krémet használok, az alá simán elfért, nem nehezítette el azt, kényelmes érzés volt együtt a kettő. Használatától bőröm érezhetően hidratáltabb, rugalmasabb lett, tetszik a hatás amit nyújtott. 

Erőssége: Kellemes illatú, exkluzív arcápoló, észrevehetetlen a bőrön a viselése, mégis érzékelhetően ápolja, feltölti a bőrt.

Mire figyelj: Nem tudok semmi ilyent mondani, teljes mértékben elégedett voltam a hatásával.

Kiszerelés és ár: 50 ml, 35 500 Ft

Chanel Hydra Beauty Camellia Water Cream

Chanel Hydra Beauty Camellia Water Cream

Chanel Hydra Beauty Camellia Water Cream

A tesztelő bőrtípusa:  kombinált

Első benyomás: Fekete, fehér, luxuscsomagolás. Nagyon könnyű, de nem vizes állagú krém, ami azért furcsa, mert a hatása olyan, mintha feltöltenénk a bőrünket vízzel. Kellemes, visszafogott illatú.

Tapasztalat felvitelkor: Gyorsan felszívódik, és a nyári hőségtől és napsütéstől megfáradt bőrt azonnal felfrissíti, meglepően jó és gyors a hatása.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Nincs benne fényvédő, ami miatt mindenképpen érdemes úgy használni, hogy fölé egy vékony réteg fényvédőt is felviszünk.

Erőssége: Ritkán találkozni olyan krémmel, ami ilyen gyorsan felfrissíti bőrt és segít abban, hogy újrahidratáljon.

Mire figyelj: Nem tapasztaltam negatívumot a használatával kapcsolatban, elégedett voltam vele.

Kiszerelés és ár: 30 ml, 19 500 Ft

Paula’s Choice Water-Infusing Electrolyte Moisturizer

Paula's Choice Water-Infusing Electrolyte Moisturizer

Paula’s Choice Water-Infusing Electrolyte Moisturizer

A tesztelő bőrtípusa: kombinált

Első benyomás: Tubusos kiszerelésű, amitől sokkal kényelmesebb számomra használni, mint a tégelyes krémeket, ráadásul nem kell belenyúlkálni. Ismerem ezt a márkát, a tőle megszokott minimalista, információközpontú a csomagolás, nekem tetszik ez a design. Krémes állagú, de nagyon könnyed, „vizes” jellegű a termék, és illatmentes, ami plusz piros pont.

Tapasztalat felvitelkor: Állagának köszönhetően prímán eloszlatható, számomra egy borsónyi mennyiség is elegendő volt, hogy megfelelően hidratáljon, emiatt pedig kiadósnak is értékelem a krémet.

Használatával kapcsolatos tapasztaltok: Nagyon nagyon jól hidratálja a bőrt, nekem kicsit vízhiányos, ezt kiválóan kezelte. Nappalra és éjszakára is használtam, reggel feltéve tényleg nagyon picit vittem fel fényvédő alá, mert úgy tapasztaltam, ha annyit kenek fel, mint egy „normál” krémből, hagy egy kis tapadós réteget. A hidratálással így sem volt gond, a fényvédővel tökéletesen együttműködött. A sminkelést nem viszem túlzásba a nyári melegben, egy kis púderes alapozóval, némi korrektorral prímán elvolt. Este volt, hogy szérumok után, volt, hogy szimplán azok nélkül használtam, egyik esetben sem éreztem soknak, bár engem este nem zavar az sem, ha rétegezve vannak a bőrápolók, nyugtat a tudat, hogy pótlok, korrigálok velük amit csak lehet.

Erőssége: Kiemelendő, hogy nemcsak hidratáló összetevőket tartalmaz, de peptidet, keramidokat, bőr számára hasznos vitaminokat is, amik hosszú távon is nagyon hasznosak a bőr számára. Szemkörnyékre is mehet, nem irritál.

Mire figyelj: Talán arra, hogy nappalra, fényvédő alá mennyit viszünk fel belőle, máskülönben hibátlan arckrém, csak ajánlani tudom.

Kiszerelés és ár: 50 ml, 13 400 Ft

Skintegra Hydra B Hidratáló szérum-emulzió

Skintegra Hydra B Hidratáló szérum-emulzió

Skintegra Hydra B Hidratáló szérum-emulzió

A tesztelő bőrtípusa: kombinált, vízhiányos

Első benyomás: Nagyon tetszett, hogy pumpás kiszerelésű a termék, így sokkal higiénikusabb a használata, mint tégelyes társainak. Maga a csomagolás igényes, minőségi termék benyomását kelti. Az arcápoló fehér, pillekönnyű állagú, és teljesen illatmentes, aminek nagyon örültem.

Tapasztalat felvitelkor: Csupa pozitív dolgot tudok róla elmondani, ugyanis kiválóan eloszlatható, maradéktalanul felszívódik, és abszolút semmilyen ragacsos, kellemetlen réteget nem hagy a bőrön. Hidratáló hatása azonnal észrevehető. 

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Mivel kombinált bőröm van, rengeteg krémet kipróbáltam már, és sajnos a legtöbb esetén már délre erősen fénylett a bőröm, pláne a nyári nagy melegben, és pláne fényvédővel együtt. Ez a krém (pontosabban emulzió) minden várakozásomon felül teljesített, megkockáztatom, az egyik legjobb, amit valaha próbáltam. Fényvédő nincs benne, de simán elbírja a bőröm, ha fölé teszem a fényvédőmet, nem lesz tőle sok a kettő. Szuperül hidratál, abszolút érezhető a hatása, kimondottan jólesik a bőrnek, és az, hogy mellette egyáltalán nem nehezíti el, bravúros. 

Erőssége: Nagyon jól hidratál és mégsem nehezíti el a bőröm, zsíros és kombinált bőrtípusra tökéletes nyári arcápoló. Ráadásul illatmentes, a hidratáló összetevőkön felül egy sor, a bőrnek hasznos összetevő van benne. Egyfajta hibrid termék, ugyanis nagy melegben hidratáló krémként is működik, de hidratáló szérumként is használható, például egy intenzívebb strandolós nap után szuper bőrnyugtató hatása van, ilyenkor érdemes kipróbálni úgy, hogy szérumként használjuk, majd még egy testesebb hidratáló krémet teszünk fel.

Mire figyelj: Nem tudok ilyet írni, ez a krém számomra úgy volt tökéletes, ahogy volt.

Kiszerelés és ár: 30 ml, 5 290 Ft

Mossa Vitamin Cocktail 5 in1 intenzív hidratáló és energetizáló nappali krém

Mossa Vitamin Cocktail 5 in1 intenzív hidratáló és energetizáló nappali krém

Mossa Vitamin Cocktail 5 in1 intenzív hidratáló és energetizáló nappali krém

A tesztelő bőrtípusa: kombinált

Első benyomás: Kombinált bőröm van, ami néha komoly kihívást jelent, mert előfordul, hogy a szárazabb részek nagyon szárazok, az olajosabb részek pedig nagyon nagyon olajosak. Ami fix, az a fakóság és a fáradtság, így általában igyekszem olyan termékeket keresni, melyek ezek utóbbi problémára jelenthetnek megoldást. Amelyek az ígéretek szerint nemcsak hidratálnak, hanem energetizálnak is. Ezért is választottam tesztelésre pont ezt a terméket, a felirat szerint erre való, és mivel szeretek mindent, ami bogyós gyümölcsöket tartalmaz, a csomagoláson szereplő málna és homoktövis is sokat nyomott a latban. Ami még megfogott, az a kiszerelés, általában tégelyes arckrémeket használok, és szerettem volna kipróbálni, mennyire praktikus a pumpás. Amiatt nem kell aggódni, hogy nem lehet személyre szabni, mennyi krém kerüljön a kezünkre, attól függően adagolja a terméket, hogy mennyire nyomjuk meg a tetejét. Ez mindenképpen dicséretes, ugyanis ebben sem vagyunk egyformák, minden új terméknél érdemes kitapasztalni, hogy nekünk mennyi hozza belőle a megfelelő eredményt. 

Tapasztalat felvitelkor: Az első meglepetés akkor ért, amikor megláttam a krém színét, ugyanis halvány barackszínű, és az illatában is van valami gyümölcsös, igaz, ebben nem annyira a barack vagy málna köszönt vissza, hanem inkább egy finom citromos sütemény, amitől persze néha rögtön megéheztem. Utólag megnézve az összetevőlistát nem olyan meglepő ez illat, hiszen citromfűolajat is tartalmaz, és akkor derült ki az is, hogy pontosan hányféle növény található meg benne valamilyen formában, a teljesség igénye nélkül tök-, áfonya-, fehérribizli-kivonat is szerepelt a listán. 

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Az állaga első blikkre kellemesen folyékony és lágy, ennek ellenére arcra kenve úgy tűnhet, nehezebben fog szívódni, de – és itt jött a második meglepetés – a szomjas bőr pillanatok alatt beissza, ragacsosságot és fényességet sem tapasztaltam. A leírás alapján nem találtam, hogy fényvédőt tartalmazna, ezért kevés naptejet kentem magamra, amikor kimentem a szabadba, ha picit várunk, egy könnyed, gyorsan felszívódó termék felvitele nem okozott problémát, de nyilván nem annyit kentem magamra, mintha éppen a strandra készülnék. Alapozót nem használok, így nem tudom, azzal mennyire ütnék egymást, a korrektorral, illetve a a fixáló porral, amit az esetleges bőrhibáknál alkalmazok, kellemesen együtt tudott élni. 

Erőssége: Azért is mindenképpen beírok neki egy piros pontot, mert szinte az első használat után szépen hidratálta az éppen nagyon száraz bőrfelületeket, volt olyan, hogy észre se vettem, ha kimaradt egy nap, mert akkor sem kezdett el húzódni a bőr.

Mire figyelj: Ez egyénfüggő, de az illat miatt, és azért, mert főleg télen van szükségem arra, hogy jobban hidratáljam és energetizáljam a bőrt, valószínűleg főként téli arcápolási rutinomnak lesz a része, de elérhető közelségben tartom vészhelyzet esetére.

Kiszerelés és ár: 50 ml, 4 990 Ft

Lush Enzymion Arckrém

Lush Enzymion Arckrém

Lush Enzymion Arckrém

A tesztelő bőrtípusa: kombinált

Első benyomás: Mint majdnem minden Lush termék, ez is fekete, újrahasznosított tégelyben van, aminek a környezettudatosság mellett még van két előnye: a pumpás, nyomós kiszereléssel ellentétben ha sokat „merítesz” a krémből, van lehetőséged visszatenni belőle a tégelybe. Másrészt ha ötöt összegyűjtesz bármilyen Lush-os fekete tégelyből, ajándékba kapsz egy arcpakolást (hurrá, nekem ezzel össze is gyűlt az adag). Szeretem, hogy a Lush-os termékeken az is fel van tüntetve egy kis illusztrációval, ki készítette a krémet. Az enyémet Dado, amit ezúton is köszönök neki. Dús, már-már kenőcsös krémnek tűnik elsőre, és valamilyen elképesztően finom, gyümölcsös-virágos illat szabadul ki a tégelyből, amikor lecsavarod a tetejét. Már-már mámorító, mintha egy buja tavaszi kertben járnál. Ezt nagyon-nagyon tudja a Lush.

Tapasztalat felvitelkor: Nem kenőcsös, de tényleg „dús” a krém, nem szívódik be egykönnyen, mégsem ragacsos. Nekem nyárra kicsit nehéznek tűnik, inkább éjszakára viselném. Zsíros bőrre készült elsősorban, de ennek ellenére egyáltalán nem szárít. Ezért jár egy piros pont, ugyanis úgy tapasztaltam, hogy sok esetben a zsíros bőrre készült krémek kiszárítják a bőrt.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Én nem tennék nagyon fölé semmit a már említett dús jellege, állaga miatt, bár a faggyútermelést tényleg mérsékli, így sminkelni bátran lehet rá. Éjszakára viszont remek krém, már csak azért is, mert nincs benne fényvédő.

Erőssége: Az isteni illatból adódó aromaterápiás hatás, a környezetbarát kiszerelés, az organikus vagy fair trade összetevők, az állatkísérlet-mentesség.

Kiszerelés és ár: 45 g, 6 490 Ft

PHI Hidratália Age Control Arckrém Vízhiányos Bőrre

PHI Hidratália Age Control Arckrém Vízhiányos Bőrre

PHI Hidratália Age Control Arckrém Vízhiányos Bőrre

A tesztelő bőrtípusa: kombinált, vízhiányos

Első benyomás: Magyar natúrkozmetikai márka termékéről van szó, ami nekem nagyon szimpatikussá tette a krémet. Kiszerelése nagyon érdekes, tégelyes forma, de légmentesen zárt, pumpás felszíne van a kupak alatt. A krémet erre nyomjuk ki, innen visszük fel az arcra, nekem kifejezetten tetszett ez a megoldás. Kis gyakorlattal azt is alakíthatjuk, mennyi krémet adjon ki – nem kell mindig tövig nyomni az adagolóját.
Tapasztalat felvitelkor: Egy pumpálásnyi egyébként alapvetően éppen jó mennyiség, amiből jut a nyakra is. A krém nagyon lágy textúrájú, könnyed, picit rózsaszínes és isteni finom, természetes illata van, valahol a virágos-gyógynövényes közt helyezkedik el számomra. Már csak állagából adódóan is nagyon könnyen eloszlatható, szépen felszívódik, bőröm finom puha lett használatától.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Hidratáló hatása azonnal érezhető, kiválóan teljesített vízhiányos bőrömön. Nappalra fényvédő alá kevesebbet tettem, hogy ne legyen sok a kettő együtt, éjszakára azonban az egy pumpálásnyit is simán beitta a bőröm és nagyon jólesett neki. Sminkelést nem befolyásolta, bár a nyári melegben ezt minimálisra veszem.

Erőssége: Érettebb bőrre tökéletes alapkrém, nagyon szép összetevőkkel. Remekül hidratálja és így feltölti a bőrt, amitől ápoltabb, egészségesebb lesz ránézésre is.

Mire figyelj: Zsíros bőrre nappal sok, száraz bőrnek azonban megváltás lehet ekkor is.

Kiszerelés és ár: 30 ml, 8 990 Ft

Bioderma Photoderm Max Aquafluide SPF50+

Bioderma Photoderm Max Aquafluide SPF50+

Bioderma Photoderm Max Aquafluide SPF50+

A tesztelő bőrtípusa: normál

Első benyomás: Gyógyszertáras márkának megfelelő, informatív, egyszerű csomagolás. A krém állaga nekem kicsit túl folyós, ellenben éppen ezért könnyen terülő, eloszlatható. Enyhén bézs színű, illatmentes, ami nagyon jó.

Tapasztalat felvitelkor: Könnyen eloszlatható, fluid állagú, gyorsan felszívódik. Nem hagy ragacsos réteget, bőröm nem fénylik át tőle, de csak minimálisan mattít, ami számomra pozitívum. Enyhén színezett, színe jól belesimul a világos arcbőrömbe.

Használatával kapcsolatos tapasztaltok: Kellően erős fényvédelemmel bír még nyáron is, és nagyon jól lehet rá sminkelni. Nekem sajnos csomósodott a szérumaimmal, de ez valószínűleg a szérum hibája, mert mindent ledob magáról, így ezt nem rovom fel neki. Hidratáló hatásával is elégedett vagyok, tetszett, hogy nem volt szükség plusz hidratálót kenni alá.

Erőssége: Nem hagy nehéz érzetet, nem ragad, kényelmes viselni és megfelelő fényvédelmet nyújt egyben.

Mire figyelj: Extrán érzékeny szemem van, és amikor belement véletlenül a szemembe, kicsit csípett, de hát nem szemkrém, szóval annyira nem csoda.

Kiszerelés és ár: 40 ml, 4 680Ft

La Roche-Posay Hydraphase HA RicheHA Riche/Rich

La Roche-Posay Hydraphase HA RicheHA Riche/Rich

La Roche-Posay Hydraphase HA RicheHA Riche/Rich

A tesztelő bőrtípusa: kombinált

Első benyomás: Testszik a kiszerelése, egyszerű, letisztult, patikai jellegű, szép mentaszínű flakonban. Dúsabb krémnek tűnik, illata friss, krémes, kellemes.

Tapasztalat felvitelkor: Beigazolódik, ez egy „dúsabb” krém, de könnyen felkenhető. Utána a kéz és az arc picit még ragacsosabb marad, kell egy pár perc, míg beszívódik a bőrbe, és nem hagy ragacsos érzetet, szinte azonnal hidratál, finom selymes érzetű lesz a bőr. Szerintem ez inkább egy téli, őszi krém, vagy nyáron száraz bőrűeknek lenne ideális, nekik viszont nagyon.

Használatával kapcsolatos tapasztaltok: Sminkelni lehet fölé, fényvédő pedig szükséges mellé, száraz bőr esetén, úgy gondolom, a kettő is szépen működhet együtt.

Erőssége: A környezetbarát technológiával nyert tiszta hialuronsav és a termálvíz mint összetevők nagyon megfogtak benne.

Kiszerelés és ár: 50 ml, 7 499 Ft

Eucerin Hyaluron-filler Ráncfeltöltő Nappali Krém SPF30 

Eucerin Hyaluron-filler Ráncfeltöltő Nappali Krém SPF30 

Eucerin Hyaluron-filler Ráncfeltöltő Nappali Krém SPF30

A tesztelő bőrtípusa: kombinált

Első benyomás: Nagyon kis kompakt krém, külsőre nekem kifejezetten tetszett a szürke kupak és a matt üvege miatt. Általában meg is szoktam tartani az ilyen kis üvegeket, mert mininövényeket ültetek bele, vagy tárolok benne valamit. Ez is hasonló sorsra jut majd, ha teljesen kiürült. Kellemes illata volt a krémnek, nem tipikus fehér színe van, hanem kicsit sárgásabb. Picit folyósabb az átlagnál, de ez nem volt zavaró. Sőt! 

Tapasztalat felvitelkor: Attól, hogy kicsit hígabb állagú a krém, egy ujjal egy borsószemnyi mennyiség bőven elegendő volt, és ezt nagyon jól lehetett eloszlatni a bőrön. Nem hagyott ragacsos réteget, bár egy picit azért fénylett tőle az arcom (főleg a homlokomon, államon) de nem volt zavaró. 

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: 30-as fényvédővel rendelkezett, ami áldás az ilyen kánikulai időben. Ráadásul mivel voltam kint a napon egyszer, és nem volt rajtam kalap, a vállam és a dekoltázsomat sajnos meg is kapta a nap, de az arcomon semmi nyoma nem volt a napégésnek, úgyhogy a 30-as faktor tette a dolgát. Teljes sminket (alapozót) nem tettem a krém fölé, melegben nem szoktam, de a korrektort simán tudtam rá használni. Nappalra könnyű viselet volt, bár az izzadás hatása és a gyakori arcmosás miatt többször fel kellett kenjem, a bőröm azonban mindig gyorsan beszívta a krémet. Éjszakára nem használtam és mást nem kentem rá pluszban, hiszen a fényvédő miatt nem volt rá szükségem. 

Erőssége: A 30-as fényvédő faktor, mert így nem kellett külön fényvédőt használom a nappali krémem fölé, és ez megkönnyítette a reggeli arcápolási rutinomat. Úgy vettem észre, bőröm hidratáltabb volt a használatának köszönhetően. 

Mire figyelj: A mennyiségre, hogy fényvédőként is meglegyen az elvi mennyiség. 

Kiszerelés és ár: 50 ml, 9 360 Ft

Nuxe Bio Korrekciós Fluid Hidratáló Hatással

Nuxe Biokorrekciós Fluid Hidratáló Hatással

Nuxe Bio Korrekciós Fluid Hidratáló Hatással

A tesztelő bőrtípusa: normál

Első benyomás: Nem kedvencem a zöld szín, de ha már zöld, ez a mély árnyalat eleganciát sugall, és tagadhatatlanul a tenger mélyére asszociálunk róla. Imádom, hogy pumpás, én csakis ilyen kiszerelést választok, mivel nem bírom, ha bele kell nyúlni a tégelybe, és tele lesz krémmel a körmöm alatti rész, plusz a végén nehéz kibányászni a maradékot a perem alól – na, ilyen nagy problémáim vannak! Egyszóval a kecses kis flakon igazán tetszetős, karcsú, könnyedén becsusszan a ridikülbe is.

A termék állaga megfelelően könnyed, ha már nyár, színe tejfehér. Én jobban kedvelem az áttetszőt, de aki „krémszerűséget” vár egy krémtől, az ezt fogja díjazni. Illata… nehéz meghatározni. Az biztos, hogy nem klasszikus krém-illat, és bár visszafogott, azért nem észrevétlen. Bőrön már inkább eltűnik. Talán „növényinek”, „tengerinek” mondanám, ha van ilyen illatmeghatározás.

Tapasztalat felvitelkor: Könnyű eloszlatás, megfelelően vékony réteg, jó felszívódás, matt hatás. Nálam ötös – vagy maximum öt alá, de csak azért, mert én azt kedvelem, ha nyáron egy kozmetikum majdnem vízszerűen „tűnik el”.

Használatával kapcsolatos tapasztaltok: A sminkeléssel semmi problémám nem volt, és éjszakára is szívesen feltettem. Ha ruha lenne, azt mondanám rá: könnyű viselet.

Erőssége: Számomra fő erőssége a kiszerelése, szerettem azt is, hogy két-három nyomás bőven elég – tudom, nem szabályos, de én szeretem, ha a kezemre is jut belőle.

Mire figyelj: A gyerek ne kenje össze fogkrémmel (megtörtént).

Kiszerelés és ár: 50 ml, 11 750 Ft

Origins Ginzing Oil-Free Energy Boosting Gel Moisturizer

Origins Ginzing Oil-Free Energy Boosting Gel Moisturizer

Origins Ginzing Oil-Free Energy Boosting Gel Moisturizer

A tesztelő bőrtípusa: normál

Első benyomás: Nagyon szép, narancsos árnyalatú tégelyes kiszerelésben kapható a krém. Érezhető már a papír dobozon, hogy a natúr / természet közeli vonalon mozgunk a luxus kategórián belül. A papírdoboz részben újrahasznosított papírból készül. Géles állagú, fehér színű a krém, kellemes citrusos illattal.

Tapasztalat felvitelkor: Könnyen eloszlatható és gyorsan felszívódik, ha sokat kentem belőle, akkor kis réteget hagyott maga után, ami nem zavaró, a bőrőm normálisan viselkedett tőle.

Használatával kapcsolatos tapasztaltok: Fényvédő nincs benne, így éjszakára is szuper megoldás, de nappalra is jól bírja a plusz fényvédőt. Éjszakára vastagabban kentem és szépen feltöltötte a bőrömet.

Erőssége: A géles mivoltának köszönhetően tökéletes nyári hidratáló, kellemes citrus illattal és olyan energetizáló összetevőkkel (doboza szerint: kávémag és panax ginseng), amik mindenkinek jól jöhetnek a nyári hónapokban.

Mire figyelj: Könnyen beszívódik, nem ragad, de nem szabad túl sokat egyszerre felkenni belőle, mert akkor tud potyogni.

Kiszerelés és ár: 50 ml, 9 200 Ft

Dr Hazi Ageless Beauty Toning Milk

Dr Hazi Ageless Beauty Toning Milk

Dr Hazi Ageless Beauty Toning Milk

A tesztelő bőrtípusa: száraz

Első benyomás: Kiemelkedően szép, luxy, fehér és aranyszín csomagolású pumpás termék. A többféle kivonat és olaj közül amit tartalmaz, először a pálmarózsa olaj illatát éreztem meg benne, ez nyugtató hatású is. Én ennek az összetevőnek az illatát érzem benne a legmarkánsabban. Ez egy milk, ennek megfelelően a színe (felrázás után) fehér.

Tapasztalat felvitelkor: Vízben oldódó hatóanyagokat tartalmaz, arcra vagy kézre fújás és felvitel után könnyen eloszlatható az arcbőrön. Nem szívódik fel azonnal, de ezt nem is várom, nekem kissé ragacsos réteget hagyott a bőrömön. Esténként kentem rá még éjszakai krémet is, a kettő együtt nagyon jól működik. 

Használatával kapcsolatos tapasztaltok: Fel kell rázni használat előtt. Este, arctisztítást követően kell használni, fényvédőt nem tartalmaz. Úgy tapasztaltam, fénylik tőle a bőr. Más kozmetikumokkal kiválóan megfér, a javaslatnak megfelelően éjszakára használom, reggelre olyan telt, felpumpált a bőröm, hogy csoda.

Erőssége: Az összetétele nagyon meggyőző, és az illata mennyei, felér egy aromaterápiával is a használata, a pálmarózsa olaj összetevő miatt éjszakára nyugtató, feszültségoldó, felüdítő hatása van. Hidratál is, és puha tőle az arcbőröm, kevesebb krémet viszek fel a használata után, este és reggel is.

Mire figyelj: Rá kell érezni az adagolására, az arcra fújva mihamarabb cselekedjünk és masszírozzuk szét a terméket, különben lefolyhat.

Kiszerelés és ár: 100 ml, 22 580 Ft

Segítség a választáshoz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top