Menyasszonyok a pezsgőszőnyegen – A 2023-as Oscar-gála leg-leg-leg ruhái

Megyeri Nikolett | 2023. Március 13.
A vasárnap este megrendezett 95. Oscar-gálán vörös helyett pezsgőszínű szőnyegen vonultak fel a sztárok, akik közül feltűnően sokan öltöztek menyasszonynak. Ruhamustra.

Bár a nagy gálákon szinte mindig akad egy-két olyan sztár, aki menyasszonyi jellegű öltözékben jelenik meg, arra még nemigen volt példa, hogy egy ugyanazon eseményen annyian válasszanak ilyen stílusú ruhát, mint az idei Oscar-gálán. Lássuk Hollywood önjelölt aráit és a többieket!

Sofia Carson a lehető legklasszikusabb verzió mellett döntött: egy hercegnős, csupa tüll kreációt öltött magára, Giambattista Valli haute couture kollekciójából.

Sofia Carson (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images)

A (krém)fehér tüllre szavazott Rooney Mara is, ám a legkevésbé sem konvencionális formában. A empire szabású vintage estélyit, mely Alexander McQueen 2008-as őszi-téli The Girl Who Lived in a Tree kollekciójából való, a csomózott uszály tette egészen egyedivé.

Rooney Mara (Fotó: Mike Coppola/Getty Images)

„Boldog vagyok. A boldogság felhőjében úszom” – nyilatkozta bevonuláskor az E! magazinnak Michelle Yeoh, akinek Dior ruhájában is volt valami egészen felhőszerű.

Michelle Yeoh (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images)

Emily Blunt a mindenféle túlgondolástól mentes, letisztult eleganciát képviselte ebben a minimalista stílusú, hófehér Valentino estélyiben.

Emily Blunt (Fotó: Gilbert Flores/Variety via Getty Images)

Vera Wang esküvőiruha-tervező személy szerint Mindi Kaling számára álmodta meg ezt a szintén minimalista alapelemekből építkező outfitet, melynek a különlegességét az átlátszó panelekkel varrt, derékfodros míder adta meg.

Mindi Kaling (Fotó: Getty Images)

Halle Berry ruháján, mely Tamara Ralph ausztrál divattervező alkotása, 2023 több domináns trendje is megmutatta magát: a tóga-ihletés, a – nagyon – magasan sliccelt, aszimmetrikus szoknyarész, illetve a művirágos díszítések

Halle Berry (Fotó: Mike Coppola/Getty Images)

Zoe Saldana Fendi ruhája az 1920-as évek budoárhangulatát csempészte be az Oscar-gálára.

Zoe Saldana (Fotó: Mike Coppola/Getty Images)

Az 1920-as évek divatja inspirálta Eva Longoria ezüst-fehér, art deco stílusú estélyijét is, melyet Zuhair Murad libanoni divattervező legújabb couture kollekciójából választott.

Eva Longoria (Fotó: Gilbert Flores/Variety via Getty Images)

Michelle Williams a szó szoros értelmében véve meseszerű látványt nyújtott ebben a tüllköpennyel fedett, ezüstös flitterekkel és kristályokkal díszített Chanel couture kreációban.

Michelle Williams (Fotó: Mike Coppola/Getty Images)

A Marilyn Monroe szerepében nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölt Ana de Armas pezsgőszínű estélyije – melyet több mint 1000 munkaóra befektetésével készítettek el a Louis Vuitton divatház varróműhelyében – stílusos módon idézte meg a hollywoodi legenda ikonikus ruháját, melyben 1962-ben elénekelte John Fitzgerald Kennedynek a Happy Birthday!-t.  

Ana de Armas (Fotó: Gilbert Flores/Variety via Getty Images)

Akik nem öltöztek menyasszonynak

Vanessa Hudgens és a stylistja ezúttal a legkevésbé sem vállaltak kockázatot: egy fekete-fehér, vintage Chanel estélyivel ugyanis semmiképpen sem lehet mellényúlni. 

Vanessa Hudgens (Fotó: Gilbert Flores/Variety via Getty Images)

Nicole Kidman Armani Privé estélyijén – hasonlóan Halle Berry-éhez – szintén három aktuális trend is visszaköszönt: az aszimmetria, a magas sliccelés és a látványos virágdíszek.

Nicole Kidman (Fotó: Kayla Oaddams/WireImage )

Lady Gaga kétségkívül minden idők legszofisztikáltabb kőművesdekoltázsát villantotta meg ebben a merész vonalvezetésű szoknyarésszel ellátott, fekete Versace estélyiben, mely a divatház legújabb, mindössze három nappal ezelőtt debütált kollekciójából való.

Lady Gaga (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images)

Az idei gála legdrámaibb hangulatú outfitjét Jessie Buckley öltötte magára: a steampunk ihletésű, puffos ujjú, csupa csipke Rodarte ruha valóban minden négyzetcentiméterében sok volt. Az ír színésznő azonban nagyon is tudta viselni. 

Jessie Buckley (Fotó: Arturo Holmes/Getty Images )

A 2023-as év egyik legnagyobb visszatérője a válltömés lesz. Cate Blanchett máris magáévá tette a trendet, mindezt meggyőződéséhez híven, a fenntarthatóság jegyében: a kék-fekete selyem outfitet ugyanis nem egy új kollekcióból választotta vagy varratta, hanem a Louis Vuitton divatház archívumából kölcsönözte. 

Cate Blanchett (Fotó: Gilbert Flores/Variety via Getty Images)

Rihannának már az első várandóssága alatt is védjegyévé váltak az explicit, pocakvillantós outfitek és most, hogy a második gyermekét várja, újra előszeretettel mutatja meg fedetlen vagy majdnem fedetlen terheshasát. Az Oscaron mindezt sellő stílusban, az Alaïa divatház kreációjában tette.

Rihanna (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images)

Hong Chau letisztult, pasztellrózsaszín Prada estélyijével vietnámi gyökerei előtt is tisztelgett. A ruhát a Prada divatháznál, személyre szabottan tervezték a színésznő számára, akinek külön kérése volt, hogy úgynevezett mandarin gallérral lássák el azt. A rövid állógallér számos ázsiai viselet, köztük a tradicionális, vietnámi áo dài ruhák jellegzetes eleme. 

Hong Chau (Fotó: Gilbert Flores/Variety via Getty Images)

Angela Basset azon kevesek közé tartozott, akik erőteljesebb színárnyalatot vállaltak be az idei gálán. Az aszimmetrikus, sellő fazonú estélyi lilája szinte világított.

Angela Bassett (Fotó: Mike Coppola/Getty Images)

Nem fogta vissza magát – szerencsére – Salma Hayek sem, aki egy naracspiros, flitteres Gucci kreációban ragyogott. 

Salma Hayek (Fotó: Kayla Oaddams/WireImage )

Elia Saab pedig mintha csak magát a talpak alól hiányzó vörös szőnyeget csavarta-kötözte volna – mesteri módon – Cara Delevingne testére. 

Cara Delevingne (Fotó: Kayla Oaddams/WireImage )

Exit mobile version