nlc.hu
Trend
Barna hajra kék sampon

A szőkéknek ott a lila sampon, de mit használj barna hajra a tökéletes színért?

Nemcsak a szőke, a barna haj is veszíthet a hamvasságából – ez az árnyalat inkább rezesedik –, de szerencsére már erre is van megoldás!

A festett hajúak gyakori problémája, hogy – mint egy rossz önbarnító – naranccsá válik a kiválasztott barna árnyalat… és olyankor csak állsz ott, hogy most ilyenkor mi van. Mert barna hajúként eddig jogosan gondolhattad, hogy egy ilyen szituban meg vagy lőve, hiszen te nem nyúlhatsz lila samponhoz, hiszen az a szőkéknek kifejlesztett színkorrektor. Ilyenkor jön a képbe a kék sampon.

Könnyű nőcske

Jelenet a Könnyű nőcske című filmből

A lila társához hasonlóan, melynek feladata, hogy hamvasan, élénken tartsa a szőke tincseket, a kék sampon specifikusan arra lett kifejlesztve, hogy helyrehozza a festett barna haj vörösödő tónusait. Mert a helyzet az, hogy a nem természetes barna árnyalatok hamarabb kikopnak a hajból, mint világos társaik (miután itt a színt felviszed a hajra, és nem kivonod belőle a pigmentet, ezért több mindent lehet kimosni belőle), a fakulás során pedig rezesebbé, melegebbé kezdenek válni. Személyes tapasztalatból mondhatjuk, hogy ha bármilyen kémiai kezelést kapott a hajad, akkor a természetes barnánál is fennáll ez a problémakör, de ha csak simán ráerősítenél a sötét tónusokra, akkor is érdemes próbálkoznod a kék samponnal.

Hogy működik?

A megoldás kulcsa a színteóriában rejlik. Ahogy az alábbi színkörön is láthatod, a lila a sárgával ellentétes oldalon helyezkedik el, ami azt jelenti, hogy a lila kiüti a túl sárga árnyalatokat a festett szőke hajban. Ugyanez érvényes a kéknél: vele szemben a narancssárga áll, szóval a kék pigmentek semlegesítik a rezesedéseket.

Színkör

Fotó: osherro/Getty Images

De ne aggódj, nincs arra esély, hogy véletlenül kék hajjal lépj ki a zuhany alól mosás után! Bár tény, hogy a lila és a kék samponokkal nem érdemes úgy kísérletezni, hogy nem a te árnyalatodra valók (szőkeként tehát inkább maradj a lilánál), de a kék szín valójában nem tapad a tincsekre. A konkrét festék lemosódik, ahogy a haj oxidálódik, a PH-szint pedig növekszik, így kék meg vörös fürtök helyett csak tökéletes, kellően sötét, barna frizura marad a kezelés végére.

A szakértők szerint, ha narancsos színezetet fedezel fel a hajadban, akkor minden másnap érdemes használnod a kék sampont, hogy visszanyerd azt a külsőt, amit eredetileg is megálmodtál. Ezután, hogy fenn is tartsd az eredményt, már elég, ha csak heti egyszer mosod át a csodaszerrel a hajad.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top