nlc.hu
Trend

Zsírosodik a hajad? Lehet, hogy túlmosod

Lehet, hogy túlmosod a hajad? Ezekre a jelekre figyelj!

A szakértő szerint heti 2-3 hajmosásnál több már nem egészséges.

A hajápolás egy végtelen téma: rengeteg tanács és trükk kering róla az interneten, legyen szó házi praktikákról vagy profi fodrászok tippjeiről. Mi is többször írtunk már arról, hogy hogyan növeszthetsz dús hajkoronát rizsvízzel és rozmaringgal, vagy hogy milyen gyakran kell hajkefét cserélni.

A hajmosásról mint olyan, azonban méltatlanul kevés szó esik, pedig ez adja a rutin alapját. A sokak átal ismert dupla tisztítás mellett érdemes például arra is figyelni, hogy milyen gyakran mosunk hajat.

Nő turbánnal a fején hajmosás után.

A hajtípusnak megfelelő ápolás elengedhetetlen a szép haj megőrzéséhez.
Fotó: Getty Images

Nicole Petty mesterfodrász a Mirror magazinnak elárulta: a túl sűrűn előforduló hajmosás nem hogy segít, még árthat is loboncunknak.

A hajmosás gyakorisága a hajtípustól és az életmódtól függ, de a túlmosás gyakori hiba, ami károsíthatja a hajat mert megfoszthatja a fejbőrt a természetes olajoktól és kiszáríthatja a tincseket. Így a haj hajlamossá válik a töredezésre és hullásra, tompul a fénye,  és zsírosodni kezd

– részletezte. A szakember szerint heti 2-3 hajmosás rendben van, de annál többször már nem kellene. Hozzátette: ha gyorsan zsírosodik a hajunk, az könnyen lehet a túlmosás miatt, mert a fejbőrünk így védekezik a kiszáradás ellen.

Nicole kiemelte, hogy a sűrű mosás a festett hajúaknak sem kedvez, mert a sampon gyorsan kikoptatja a színt. A szakértő arra is figyelmeztetett, hogy a sampon típusa is problémát jelenthet: megosztott néhány olyan összetevőt, amit érdemes elkerülni – köztük a szulfátokat, az alkoholt és a parabéneket.

Emellett minden hajtípust máshogy kell ápolni: a száraz hajra a kókusz – és jojoba olajat javasolta, a zsíros fejbőrrel pedig a rozmaring és teafa kivonatot tartalmazó termékek tehetnek csodát. A göndör hajúak nagyszerű eredményeket érhet el a ricinusolaj- és glicerinalapú termékekkel, amelyek természetes hidratálóként működnek, és a vízveszteség megakadályozásával segítenek megtartani a nedvességet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top