nlc.hu
Trend

Az AI szerint így néznek ki a tökéletes nők és férfiak

Az AI szerint így néznek ki a tökéletes nők és férfiak

Elég kiábrándító, hogy a közösségi médián található fotók alapján milyen férfi- és nőideált kreált a mesterséges intelligencia. 

A kísérlethez a szoftverek átfésülték a közösségi oldalakat a legtöbb reakciót kiváltó fotók után kutatva, így alkották meg a „tökéletes” nőket és férfiakat.

közösségi média vs. valóság

Fotó: The Bulimia Project

Az eredményeket a The Bulimia Project, egy étkezési rendellenességekkel kapcsolatos csoport dolgozta fel, és arra figyelmeztetett, hogy a képek irreálisak a testtípusok ábrázolásában. Nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy megértsük, miért lehetnek ezek a képek károsak és problematikusak bárki számára, aki nem napbarnított és szálkásan izmos. Az sem újdonság, hogy az étkezési zavarok, a szorongás és a depresszió összefüggésbe hozható a tizenévesek közösségi médiahasználatával. És egyáltalán nem csak a lányokat érinti a probléma.

A végeredmény alapján a férfiak számára a legkívánatosabb hölgyek hajszíne szőke, a bőrük bronzbarna, szemük ugyancsak barna, alakjuk pedig karcsú és izmos. A nők szerint az ideális férfi szintén napbarnított, a szemei barnák, határozott arccsontjai vannak, és kigyúrtan izmos.

A Bulimia Project vizsgálata azt is megállapította, hogy a közösségi média által inspirált képek gyűjteménye sokkal szexualizáltabbak, mint az interneten máshol található fotók.

A vizsgálatot végző csoport megjegyezte, hogy a szoftverek a ma már elavultnak számító szépségideálokhoz ragaszkodtak, ezért is volt kevés színes bőrű javaslata a tökéletes nőre és férfira. A teszt során a Dall-E 2-t, a Stable Diffusiont és a Midjourney-t is kipróbálták.

(LadBibile)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top