nlc.hu
Trend

Kiment a divatból, mit viselj helyette

8 dolog, ami kiment a divatból – Ezeket viseld helyettük!

Ha nem akarsz ódivatúnak tűnni, a most következő trendeket felejtsd el! Mutatunk helyettük aktuális alternatívákat.

Farmer mini helyett farmer maxi

A farmer miniszoknya kétségkívül a női ruhatár egyik alapdarabja, azonban még az alapdarabokkal is előfordul, hogy egy időre elveszítik az aktualitásukat. Az idei tavaszi-nyári idényben pedig a farmer mini bizony nem nevezhető igazán divatosnak, mégpedig azért, mert a farmerszoknya ebben az évben elöl és/vagy hátul magasan sliccelt maxi hosszban trendi. Persze a miniket sem kell kiselejtezni, hiszen előbb-utóbb minden bizonnyal visszatérnek majd. 

Farmer mini vs farmer maxi

Fotók: Getty Images

A leggings mint nadrág helyett mint harisnya

A leggings ugyan nem nadrág, soha nem volt és soha nem is lesz az, azonban a múltbeli trendek szerint abban az esetben mégis „legálisan” helyettesíthette a nadrágot, ha az ágyék-fenék vonala alá érő felsővel, tunikával hordtuk. Ez a párosítás azonban mostanra kiment a divatból. Maga a leggings egyelőre maradt, legalábbis lábfej nélküli harisnya funkciójában: jelenleg leginkább térd alá érő ingruhákkal, basic egészruhákkal, midiszoknyákkal kombinálva ér viselni.

A leggins mint nadrág vs a leggings mint harisnya

(Fotók: Getty Images)

Regencycore helyett aszimmetria

A régenskorszak divatjának stílusjegyeit hordozó regencycore trend a Bridgerton-sorozatnak köszönhetően vált felkapottá, és a 2022-es év egyik legmeghatározóbb divatirányzata volt. Azonban ahogy jött, úgy ment is. A csipkés, fodros, puffos ujjú, virágmintás, hiperromantikus ruhadarabok 2023-ban már nem menők. Helyüket a letisztult, egyszínű, aszimmetrikus szabásvonalú holmik vették át. 

Regecycore vs aszimmetria

Fotók: Getty Images

Pszichedelikus minták helyett képzőművészeti printek

A pszichedelikus minták a 2022-es tavaszi-nyári hónapokban tértek vissza a divat fősodrába, ám a reneszánszuk csupán egyetlen szezonra szólt. A retinaszaggató printek helyett idén már a képzőművészeti minták hódítanak: a ruhákat és kiegészítőket híres vagy épp kevésbé híres grafikák, festmények, illetve hasonló hatású mintázatok díszítik. Stílusos megoldás, nem mellesleg pedig a szemnek is kellemesebb. 

Pszichedelikus minták vs művészi minták

Fotók: Getty Images

Szakadt holmik helyett áttetsző ruhák

A gyárilag feslett, megszaggatott ruhák szavatossága is egyértelműen lejárt a mainstream divatban – sokak bánatára, de talán még többek megkönnyebbülésére. Azt a fajta merészséget, melyet ezek a holmik voltak hivatottak közvetíteni, nagyságrendekkel kifinomultabb módon képviselik az áttetsző darabok, melyeknél a 2023-as tavaszi-nyári szezonban nincs divatosabb. 

SZakadt vs áttetsző

Fotók: Getty Images

Paperbag nadrág helyett cargo vagy erjtőernyős nadrág

Az imádott-utált paperbag nadrág éveken keresztül stabilan tartotta magát a divat fősodrában, azonban erre a szezonra ez az irányzat is teljességgel kifújt. A paperbag fazon helyét az Y2K-trendek jegyében visszatért és nem kevésbé megosztó cargo, illetve ejtőernyős nadrágok foglalták el, melyek akár elegáns holmikkal is párosíthatók.

Paperbag nadrág vs cargo nadrág

Fotók: Getty Images

Minitáska helyett shopper

Az elmúlt szezonokban a felkapott darabok közé tartoztak a minitáskák is. A praktikusnak legkevésbé sem nevezhető kiegészítőnek azonban leáldozott. 2023-ban a jól pakolható, minimalista stílusú, közepes vagy akár kifejezetten nagy méretű shopper táskák számítanak a legtrendibbnek. 

Minitáska vs tote bag

Fotók: Getty Images

Tűsarkú helyett platform vagy lapos cipő

Jelen lista talán legkevésbé meglepő eleme a tűsarkú cipő. A klasszikus lábbeli mostanra olyan mértékben visszaszorult, hogy már az üzletek kínálatában is jóformán csak jelzésértékkel található meg. Bár a formális öltözködésben továbbra is megvan a helye, már ott sem feltétlenül kötelező, hiszen az elegáns öltözékek is viselhetők lapos cipővel, sok esetben akár sneakerrel is. Ha pedig ragaszkodnál a lábbeli nyújtotta extra centiméterekhez: tűsarkú helyett válassz platform talpú vagy tömbsarkú cipőt!

Tűsarkú vs snaker

Fotók: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top