nlc.hu
Trend

Barbie babává fogyott a 155 kilós nő

Barbie babává fogyott az egykor 155 kilós nő

Gyerekkora óta odavolt a Barbie babákért, ma ő maga is úgy néz ki, akár egy eleven Barbie.

Kayla LaVende 2018-ban Las Vegasból Los Angelesbe repült, hogy megújíttassa ausztrál útlevelét. Az akkor 155 kilós nő már eleve két ülést foglalt le magának a járaton, mert tapasztalatból tudta, hogy egyben nem fog elférni.

„A Southwest Airlines személyzete megengedte, hogy elsőnek szálljak fel, és válasszam ki a helyem. Természetesen az utolsó sort választottam, remélve, hogy elkerülöm az utastársak pillantásait. Minden tőlem telhetőt megtettem, hogy elrejtőzzek, azt kívántam, bárcsak láthatatlanná válhatnék. De a hölgy a sorban a harmadik ülésen, bár nem mondott semmit, a pillantásai mindent elárultak.”

Kayla gyerekkora óta túlsúlyos volt. Bár soha nem volt zaklatás áldozata, mindig úgy érezte, hogy mások titokban ítélkeznek felette. A szülei mindent megtettek, hogy segítsenek neki megszabadulni a túlsúlyától, de semmilyen módszer nem működött.

Kayla a fogyás előtt és után (Fotók: Profimedia)

Közel 100 kilót dobott le (Fotók: Profimedia)

„Orvosokhoz, dietetikusokhoz, táplálkozási szakértőkhöz jártam… Próbálták kideríteni, miért vagyok túlsúlyos ilyen fiatalon. Végül pajzsmirigybetegséget és krónikus lipödémát diagnosztizáltak nálam (rendellenes zsírfelhalmozódás a lábakban, a csípőben, a fenékben és néha a karokban).”

A nő kiskora óta odavolt a Barbie-kért és a szülei is azzal igyekeztek motiválni, hogy rendszeresen megajándékozták egy-egy újabb babával.

„Barbie arra ösztönzött, hogy bármilyen méretben kreatív, vidám, élénk és színes legyek” – mesélte, hozzátéve, hogy a méretében sosem talált neki tetsző ruhákat a boltokban, ezért magának kezdte készíteni azokat.

Felnőttként Kayla egész nap képes volt éheztetni magát, esténként azonban rátörtek a falási rohamok, amikor aztán főleg egészségtelen fogásokat, gyorsételeket, tésztákat fogyasztott. Egy nap azonban megelégelte ezt az életmódot.

„Tudtam, hogy nem élhetek így tovább. Vágytam a szabadságra, és úgy éreztem, korlátoz a méretem, nem beszélve a fájdalmaimról. Számomra a fogyás határozott gondolkodásmóddal kezdődött. Miután 2018-ban elköteleztem magam a fogyás mellett, semmi sem állíthatott meg. Hamarosan belevágtam az egészségesebb életmódba, a súlyzós és kardió edzésekbe, illetve a diétába.”

Kayla a fogyás előtt és után (Fotók: Profimedia)

Kayla a fogyás előtt és után (Fotók: Profimedia)

Mindezeken felül gyomorszűkítő műtétet is végeztetett, mely során a sebészek eltávolították a gyomrának 80 százalékát. Fogyását követően pedig eltávolíttatta a testéről a megereszkedett bőrt is.

63 kilóra fogyott le, vagyis közel 100 kiló túlsúlytól szabadult meg.

Kayla heti hét napon végez kardiót és heti hat napon súlyzós edzést, illetve az egészséges táplálkozáshoz is szigorúan tartja magát. Amit viszont megőrzött a régi életéből, az a Barbie babák iránti rajongása és a színes, kreatív öltözködési stílus.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top