nlc.hu
Trend

A legtrendibb felnyírt női frizurák

A legtrendibb felnyírt női frizurák – nem csak bátraknak

A borotvált női frizurák izgalmasabbak, mint gondoltuk. A teljesen borotvált hajtól a borotvált részekig, megmutatjuk, milyen merész frizurát válasszunk.

Női borotvált frizurát fontolgatunk? Akkor jó, ha számolunk azzal, hogy semmi sem sugároz olyan magabiztosságot, mint ez a frizura. Akár teljesen Natalie Portmanre hajazunk, akár borotvált részeket építünk be a frizuránkba, a nyírt frizura merész dolog.

Mivel sokan a nőiességéhez hosszú, lágyan leomló fürtöket társítanak, a gondolat, hogy leborotváljuk az egész hajunk (vagy annak csak egy részét is), úgy tűnhet, mintha lemondanánk minden nőiességről. Ez természetesen nem így van. A borotvált frizurák lehetnek pont olyan nőiesek, amilyennek csak szeretnénk. A hosszú haj mögé egyszerű elrejteni arcunk, de ha nincs, ami eltakarjon, akkor hangsúlyossá válik arcunk. A vonásaink sokkal feltűnőbbé válnak, a szemünk kerül a középpontba.

Merész stílusunkat pedig minden nő irigyelni fogja, aki valaha is rövidebbet akart vágni, de nem volt hozzá bátorsága. 

Attól kezdve, hogy milyen hosszúra borotváltatjuk a hajat, milyen területeket borotválunk és milyen hajszínt választunk, tucatnyi módja van annak, hogy divatosan viseljük ezt a vagány frizurát.

Hogy segítsünk eldönteni, hogy melyik megjelenés illik hozzánk, összegyűjtöttünk 9 egyedi példát, amelyek az enyhétől a teljes rocker csajig terjednek. 

Mielőtt leborotválnánk tincseinket, gondoljuk át, hogyan szeretnénk leborotválni a hajunk. Teljesen? Csak egy kis részt? Egyik oldalt? Rajtunk áll, hogyan tervezzük viselni a frizurát. Az alábbi példákat biztosan imádni fogjuk!

1. Rövid borotvált pixie

Válasszunk rövidre vágott pixie-t, amely oldalról és hátulról is fel van borotválva. A kissé hosszabb felső részt hagyjuk simán rövidre, rétegesen vágva, hogy volument adjunk hajunknak.

Rövid hajú, mosolygó nő.

2. Megnyírva és újjászületve

Ébresszük fel megjelenésünket egy teljesen lenyírt frizurával, amely minden hangsúlyt az arcunkra és a vonásainkra helyez. Ez a stílus remekül áll a lágy vagy szögletes vonásokkal rendelkező nőknek.

3.Egyoldalú hibrid

Az ilyen hibrid frizura kombinálja a borotvált hajrészt és a hosszabb tincseket, amelyek pont formázható hosszúságúak. Ezzel a felemás frizurával egyszerre hozhatjuk ki a legtöbbet a két stílusból.

4. Mohawk

Legyünk merészek a borotvával, és viseljünk izgalmas mohawkot. Elmehetünk a végletekig is, a magasra felzselézett hajjal, azonban diszkrétebb vágással hétköznapi és fiatalos frizurát kapunk. Csapjuk le a hajat teljesen a fej két oldalán, és kész is a mohawk!

Vörös mohawk frizurát viselő nő.

5. Borotvált oldal mintákkal

Nem tudunk megválni a hosszú hajtól, de szeretnénk egy kis merészséget beilleszteni a frizuránkba? Borotváltassuk le fejünk egyik oldalán, és kérjük meg a fodrászt, hogy vágjon bele néhány abrsztrakt mintát vagy vonalat.

6. Módosított alulvágás

Mutassuk meg bátran a világnak a borotvált részt, de akár el is takarhatjuk hosszabb hajrétegekkel, ha hagyományosabb megjelenésre vágyunk. Ez a fajta undercut különösen divatos, főleg a melegebb hónapokban.

7. Lenyírt szőke

A borotvált szőke haj nem látszik annyira, mint a sötétebb színek, de pont olyan csinos hatást kelt. Imádjuk, amikor a nők egy szuper rövid frizurát bátran viselnek, és jól érzik maguk a bőrükben.

8. Színes felvágás

Válasszunk egy élénk színt a borotvált rész megfestéséhez, hogy egyedi viseletünk legyen, amikor felkötjük a hajunk. Persze ezt is el tudjuk rejteni, ha elég hosszúra hagyjuk a hajunk többi részét. 

9. Bob alatti felnyírás

Mutassuk meg frissen borotvált tarkónk egy ilyen merész, de divatos bubifrizurával. A fülig felnyírt fej egyedi megjelenést kölcsönöz a frizura viselőjének.

(Forrás: You Probably Need A Haircut, Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top