Katalin hercegné viseli tovább II. Erzsébet pazar ékszereit

M. N. | 2023. November 18.
Katalin hercegné tisztelettel és stílusosan viseli II. Erzsébet ékszergyűjteményének darabjait.

Katalin hercegné múlt hétvégén, az Emlékezés Vasárnapján tartott ceremónián II. Erzsébet egyik gyöngyös-gyémántos fülbevalójában jelent meg. Nem ez volt azonban az első alkalom, hogy a néhai uralkodó ékszergyűjteményének darabjait viselte, hiszen a királynő már életében is számos lenyűgöző ékszert kölcsönzött neki kimelkedő eseményekre, halála óta pedig a walesi hercegné rendszeresen tiszteleg az emléke előtt azzal, hogy az ékszerkollekcióból választ egy-egy lenyűgöző fülbevalót, nyakéket vagy épp brosst. Az alábbi galériában felidézzük a legemlékezetesebb alkalmakat, amikor Katalin hercegné II. Erzsébet ékszereit viselte.

Katalin hercegné II. Erzsébet ékszereit viseli

A Festoon nyaklánc édesapja, György király megbízásából készült Erzsébet számára. A 105 gyémánttal díszített nyakláncot a néhai uralkodó számtalanszor viselte jeles alkalmakkor. III. Károly hivatalos koronázási fotóin Katalin nyakában csillog. (Fotók: Getty Images)

Katalin hercegné II. Erzsébet ékszereit viseli

A királynő egyik kedvenc darabja volt a gyémántos kapoccsal díszített, négysoros choker nyaklánc, melyet a '80-as évek elején készíttetett a Garrard ékszerészeivel. A nyakéket Diana hercegnő is magára öltötte néhányszor, az elmúlt években pedig több alkalommal felbukkant Katalin hercgené nyakában, aki a királynő temetésén is ezt viselte. (Fotók: Getty Images)

Katalin hercegné II. Erzsébet ékszereit viseli

A Bahrain gyöngycsepp fülbevaló gyöngyeit Erzsébet nászajándékba kapta Bahrain uralkodójától. Az ékszert rajta kívül Diana hercgenő is hordta, Katalin pedig először a 2016-os Emlékezés Napján, majd 2019-ben a Trooping the Colour-ön viselte, de ez volt a fülében az uralkodó temetésén is. (Fotók: Getty Images)

Katalin hercegné II. Erzsébet ékszereit viseli

Az uralkodó halála után néhány nappal Katalin hercegné a Nemzetközösség nemzeteinek főkormányzóival találkozott a Buckingham-palotában. Az eseményen III. Erzsébet egyik ikonikus gyöngysorát viselte. (Fotók: Getty Images)

Katalin hercegné II. Erzsébet ékszereit viseli

A királynő levél formájú , gyémántokkal és gyöngyökkel kirakott brossát Katalin több alkalommal is kölcsönkapta és feltűzte az uralkodó búcsúztatóján is. (Fotók: Getty Images)

Katalin hercegné II. Erzsébet ékszereit viseli

A smaragd függős fülbevaló egy ékszerszett része, melyet a királynő 1989-ben vielt először az Egyesült Arab Emirátusok elnöke, Zayed bin Sultan Al Nahyan sejk látogatásakor, majd később több alkalommal is látható volt rajta. Katalin 2022-es jamaikai útján, egy fogadáson viselte a fülbevalót. (Fotók: Getty Images)

Katalin hercegné II. Erzsébet ékszereit viseli

A királynő 1977-ben, az Ezüst Jubileumán mutatkozott először abban a gyémántos-gyöngyös fülbevalóban, melyet később több alkalommal is kölcsönadott Katalinnak. A hercegné többek között ezt viselte 2018-ban, amikor az újszülött Lajos herceggel a karjában kilépett a kórház ajtaján. (Fotók: Getty Images)

Katalin hercegné II. Erzsébet ékszereit viseli

A Hyderabad Nizam nyakláncot Ezsébet egy indiai főúrtól kapta nászajándékba 1947-ben, és ezt viselte az első hivatalos portréin is királynőként. Katalin hercegné először 2014-ben vehette fel, a brit Nemzeti Arcképtárban tartott gálára, 2019-ben pedig egy fogadáson viselte. (Fotók: Getty Images)

Exit mobile version