nlc.hu
Trend

Menyasszonyi ruhák második esküvőre

Így válassz menyasszonyi ruhát a második esküvődre!

Attól, ha nem először házasodsz, a legkevésbé sem tilos fehér ruhát viselned a ceremónián. De számos más választási lehetőséged is van.

A második esküvőre való ruhaválasztással kapcsolatban, különösen, ha arra „egy bizonyos kor felett” kerül sor, számos sztereotípia és tévhit kering. Valójában azonban ma már a legkevésbé sincsenek kőbe vésett szabályok, mit viselhetsz és mit nem, abban az esetben, ha nem először mész férjhez.  

Nem tilos a fehér!

A leginkább elterjedt tévhit a második esküvővel kapcsolatosan, hogy ilyenkor már tilos fehér ruhát viselni. Nyilvánvalón ez abból adódik, hogy a fehér színt a tisztasággal, szüzességgel azonosítják, manapság azonban, lássuk be, már az első házasságukat is meglehetősen kevesen kötik meg érintetlenül. Abban az esetben tehát, ha úgy érzed, hogy a második esküvődön is szívesen viselnél fehéret, tedd meg bátran! És bár a „hercegnős” ruha sem tiltólistás, azonban ha nem az első házasságkötésről van szó, stílusos választás lehet egy kicsivel visszafogottabb ruha, például zártabb felsőrésszel, hosszú ujjal, letisztultabb vonalvezetéssel vagy anyaghasználattal. 

Menyasszonyi ruhák

Fotók: Getty Images

Más színek

Abban az esetben, ha jobban éreznéd magad más színben a fehér helyett, a szó szoros értelmében véve széles palettáról válogathatsz. Ha csak egy árnyalatnyival szeretnél eltérni, tökéletes választás az ekrü vagy a pezsgőszín, de divatosak a finom pasztellek, így a halvány rózsaszín, lila, kék, vagy épp a zöld és a sárga is. De nem vétesz semmiféle szabály ellen akkor sem, ha épp erőteljesebb árnyalatú ruhát választasz, vagy akár feketét. 

Menyasszonyi ruhák

Fotók: Getty Images

Szabásvonalak

Klasszikus, földig érő szoknyahossz helyett második esküvőkön népszerű választás a midi fazon vagy épp egy aszimmetrikus aljú szoknyarésszel készült ruha. Gondolkodhatsz kosztümben, ami szintén lehet fehér, de más árnyalatú is. És a legkevésbé sem tabu a nadrág sem, ami a legstílusosabban egy elegáns overál formájában viselhető menyasszonyként, de a nadrágkosztüm ugyancsak szóba jöhet. 

Menyasszonyi ruhák

Fotók: Getty Images

Érezd magad jól!

Függetlenül attól, hogy a második esküvődre a harmincas, negyvenes éveidben vagy akár 50 felett kerül sor, a ruhád megválasztásakor az elsődleges szempont az legyen, hogy te önazonosnak és szépnek érezd magad benne, ne pedig előítéleteknek, mások elvárásainak akadj megfelelni! A rendelkezésre álló költségvetést, vagy épp az esküvő helyszínét, tematikáját persze célszerű és szükséges figyelembe venni a ruhaválasztáskor. Ám ezeken a kereteken belül légy nyitott és kreatív!

Források: 1, 2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top