nlc.hu
Trend

Férfiak véleménye a női divatról

Ez a férfiak őszinte véleménye a női divatról – megkérdeztük őket, íme a válaszaik

Kíváncsiak voltunk, mit gondolnak a férfiak a női ruhadarabokról. Őszinte, vicces és elgondolkodtató válaszokat is kaptunk tőlük.

Idén tavasszal és nyáron visszajön a masni a divatba, aminek a szerkesztőség szinte minden női tagja nagyon örül, és szinte minden férfi kollégánk szomorúan sóhajtott fel a hír hallatán. Kíváncsiak voltunk, milyen divatos holmik és kiegészítők vannak még, amiért nőként rajongunk, de a férfiak legszívesebben örökre betiltanák, így aztán megkérdeztünk ismerősöket és kollégákat is.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Minták ellentmondásossága

Ha tavasz, akkor vidám színek, virágok és gyümölcsök díszítik a ruháink és kiegészítőink nagy részét, a vadabb stílus kedvelői pedig új árnyalatokban veszik magukra a leopárdmintát is. A vélemények viszont megoszlanak.
„Mindenféle virágminta egy merénylet a szememnek. Gondolom, a nők cukinak és bájosnak érzik, de ha meglátom, akkor azonnal nagyanyám valamelyik otthonkája ugrik be, ami, hát, lássuk be, eléggé vágyölő asszociáció. Amúgy általában a mintákért sem vagyok oda. Sokkal jobban tetszenek az egyszínű holmik, a sok kis izé csomószor előnytelen, és teljesen fölöslegesen túráztatja a szemet. Mi, férfiak egyszerű lények vagyunk, látványban is szeretjük az egyszerűséget” – mondja Dávid a kérdésről. Ezt pedig megerősítette kolléganőnk is. „Tapasztalataim szerint ami abszolút kiveri a biztosítékot, az a leopárdminta. Rendszeresen hordom és nem vagyok hajlandó lemondani róla. De még nem találkoztam olyan véleménnyel férfi részéről, hogy neki az tetszene. Igazából szerintem frászt kapnak tőle. :)) Ezen kívül pedig minden, ami “infantilis”, tehát rózsaszín, csillogó, masnis, stb… Ja és a tüllszoknya sajnos, szerintem az is ide tartozik még” – tágította ki a kört Niki.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Csillogás és díszek

A masnik, a csillogó holmik láthatóan tényleg megosztóak, olyannyira, hogy van, aki minden mást tolerál, csak az utóbbit nem. „Nekem szinte mindegy, mit vesz fel a barátnőm, mert úgysem a ruhát nézem rajta. Elég magas az ingerküszöböm, igazándiból bármiben tetszik. Az egyetlen, amit nem tudok elviselni, az a csillám. Bármi, ami csillámos, legyen az akár smink, akár ruha, egész biztosan nyomot hagy mindenhol, olyan lesz tőle a ruhám, a kanapé, az autóban az ülés. És akkor arról még nem is beszéltem, hogy ez mind mikroműanyag, vagyis nettó környezetszennyezés” – mondta el véleményét Bálint.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Oversize

Attila szerint úgy ahogy van, ki kellene törölni a nők fejéből a divatnak a túlméretezett vonalát. „Teljesen vakvágány ez az oversize őrület, amit az utóbbi időben látok. Helyes, fiatal lányok, jó alakú nők úgy öltöznek fel, mint akikre ráadtak egy zsákot. Nem mondom, hogy állandóan szűk cuccokban kellene járnotok, ízléstelen is lenne és kényelmetlen is, de komolyan mondom, fáj néznem, hogy egyesek mintha szándékosan elcsúfítanák magukat. Miért?” – mondja ő. És Ádám szerint is el kellene felejtenünk ezt végre. „Gondolom baromi kényelmes, de egyszerűen nevetséges. Az én időmben csak a deszkások jártak ilyesmiben. Ha nem tud megcsinálni egy tisztességes olliet, akkor inkább ne vegye fel 😀 “ – nevet Ádám, és bár rengeteg nő imádja, azért köztünk is akad, aki nem rajong érte. Például Betti: „A trapéz nadrágoknak és az oversize ruháknak nem kifejezetten örülök, nekem ez kicsit olyan, hogy lassan a nők stílusa is olyan lesz általuk, mint a férfiaknak. De ami kifejezetten zavar, az az, hogy a fiatal lányok egyre többször vesznek fel magukra haspólókat, télen is. Ezzel nem csak a cuki téli pulcsiktól veszik el a lehetőséget, hanem az egészségüket is kockára teszik velük. Példának okáért amikor elmentem idén korcsolyázni, még ott is haspólóban korcsolyázott több tizenéves lány…”. Zsoltnak pedig nem csak az oversize, hanem mindenféle bő és formátlan holmi inkább zavaró, mint tetsző. „Szeretem látni egy nő alakját. Akkor is, ha ő nem annyira elégedett vele. Még egy ducibb nőnek is jobban áll egy test vonalát követő szoknya vagy nadrág, mint amikor felvesz magára valamilyen formátlan lebernyeget. Nem szeretek semmiféle klepetyust, mindenkinek rosszul áll, mindenki úgy néz ki benne, mint egy nagy paca, ami éppen készül szétfolyni” – magyarázza el a bosszúság okát.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Minden, ami értelmetlen

Összességében úgy tűnik, hogy a férfiak nemigen kedvelik sem az indokolatlanul ormótlan, sem pedig az értelmezhetetlen holmikat. Tomit például a világból ki lehet kergetni ezekkel. „Praktikus ember vagyok. Értem, hogy a nők öltözködése nem elsősorban erről szól. De vannak teljesen értelmetlen cuccok, amik bosszantanak. Például az ujjatlan garbó. Vagy a szőrös mellény. Vagy az ilyen magasított szárú, csizmaszerű szandálok. Döntsük el, hogy meleg van vagy hideg, de az teljes hülyeség, hogy valaki dögmelegben megsül és hidegben pedig fázik, ha nem muszáj. És még csak nem is néznek ki jól ezek” – fejti ki véleményét. Zoli speciálisan a hosszú szárú, bő, ráncos csizmáktól kap hidegrázást, de nem volt ez mindig így. „Sokáig a boleró volt egy hatalmas kérdőjel, de nem zavart, inkább csak szórakoztatónak találtam, hogy létezik egy ilyen szinte értelmetlen ruhadarab, ami köldökig sem ér” – folytatja a Tomi által megkezdett sort.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Na meg a cipők

„Azt hiszem, a holdjáró cipő volt az egyetlen olyan női darab, ami annyira megütötte az ingerküszöbömet, hogy valóban tiszta szívből utáltam. Továbbá mindig rémülettel vegyes ámulattal nézem azokat a nőket, akik tényleg ilyen ultramagas sarokkal rendelkező cipőkben tudnak parádézni akár álló nap, és nem törik ki a nyakukat” – avatott be Csaba. Dani a most nagyon divatos, vastagított talpakat szeretné eltörölni. „Úgy néznek ki ezekben a nők, mintha valami autógumiból készült talpat pakoltak volna a cipőjükre. Röhejes” – magyarázza. Érdekes módon a korábban nem túl rajongott, ultralapos lábbelik náluk nem jöttek szóba, női oldalon viszont már igen. Andi például kimondottan örül annak, hogy a balerina cipők egyeduralma végre megtört, és kezdik ezeket a darabokat kényelmesebb és praktikusabb fazonok leváltani.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

De vajon tényleg számít, mit gondolnak mások?

Amikor körbekérdeztem ismeretségi körömben és a szerkesztőségben, számtalan véleményt osztottak meg velem. Köztük voltak többen is, akik úgy döntöttek, nem mondanak le egy-egy holmiról csak azért, mert esetleg másoknak az kevésbé a szíve csücske. Igazán kompletten viszont kolléganőm, Orsi volt, aki összefoglalta az ezzel kapcsolatos érzéseit. Méghozzá olyan szépen, hogy talán tökéletesebb zárszó ennél nem is nagyon lehetne: „Egy rakat pompom, műszőrme, flitter, masni, choker és állatmintás ruhadarab gazdájaként én nagyon-nagyon visszafogottan öltözöm a mindennapokban. Pedig ha tehetném, még egy színes papagájt is hordanék a vállamon. A tetszik/nemtetszik kérdéssel meg úgy vagyok, hogy aki szeret, így szeret. Aki meg utál, annak legalább adok rá plusz egy okot. Az én ikonom a most elhunyt Iris Apfel volt, aki szerintem maga volt a szabadság, ezt ki is maxolta. Ahogyan a csodálatosan hosszú életét is.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top