nlc.hu
Trend

A balerina sneaker

Ez a ronda lábbeli a tavasz legfelkapottabb cipődivatja

Két, évek óta jelen lévő, markáns lábbelitrend egyesült. 2024 tavaszán a balerina sneakerekért rajonganak a fashionisták.

A balerinacipő és a chunky sneakerek is évek úta ott vannak a legdominánsabb cipőtrendek között, így voltaképpen semmi meglepő nincs abban, hogy a két lábbeliből, az ugly shoe, vagyis a rondacipő-irányzat jegyében egy hibridet alkottak a divattervezők. A balerina sneaker a balerinacipőkre jellemző felsőrészt és a chunky snakereknél megszokott, bumfordi talpat kapta. Ami pedig ebből létrejött, az a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető sikkesnek, de esztétikusnak sem igazán. Azonban tény: 2024 tavaszán a balerina sneaker immár az egyik legfelkapottabb cipőtrend.

Balerina sneaker

Balerina Sneaker Simone Rocha kollekciójából

„Ez egy ütközés és egy kontraszt. A balerinacipő összecsapása egy ergonomikusabb, technikai cipővel” – fejtegette a The Cut magazinban Simone Rocha ír divattervező, akinek kollekcióiban néhány éve először jelentek meg a balerina-sneaker hibridek. 

A Rombaut cipőmárka kreatív igazgatója, Mats Rombaut szerint a balerina sneakerek a kevésbé a balerinacipőkhöz, sokkal inkább a tornacipőkhöz állnak közelebb.

Rombaut

A Rombaut egyik balerina sneakere

Laura Fanning, a Kiko Kostadinov divatmárka kreatív társigazgatója szerint a vizuálisan nehéz talpak súlyt és erőt adnak a finom balerinacipőknek.

„A törékenység továbbra is nagyon fontos a női ruházatban és abban, amit viselünk, és érdekes ezt a törékenységet valami olyannak kereesztezni, ami erősebbnek érezhető – fejtegette Fanning.– Szeretünk hibridként gondolni rájuk, melyek két stílust egyesítenek”

Balerina sneaker

Kiko Kostadinov

via

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top