nlc.hu
Trend
Ezek a hétköznapi szokások rengeteget ártanak a külsődnek

Ezek a hétköznapi szokások rengeteget ártanak a külsődnek

Apróságnak tűnnek, talán észre sem vesszük ezek egy részét, mégis nagyobb hatással vannak külsőnkre, mint ahogyan gondolnánk.

Forró zuhany

Hiába érzed, hogy jól esik, mégis jobban jársz, ha a lehető legritkábban tusolsz túlságosan meleg vízzel, mivel a magas hőmérséklet sem a bőrödnek, sem a hajadnak nem kedvez. Mindkettőt kiszárítja, eltávolítja az esszenciális olajokat, így az eredmény könnyen lehet rugalmatlan és fénytelen haj, száraz és ráncosodó bőr, különös tekintettel a kimondottan érzékeny arcbőrre.

Alvás vizes vagy nedves hajjal

A nyári meleg közeledtével egyre többen választhatják azt a megoldást, hogy hajszárítás nélkül fekszenek le aludni az esti hajmosást követően. Ezt azonban a szakértők nagyon nem javasolják, részben mert a nedves hajszálak sokkal sérülékenyebbek, így a párnán való dörzsölődés törékenységet okozhat. Másrészt mert a fejbőr, mely a vizes haj és a párna közé szorulva hosszú időn át nyirkos és nedves marad, ki van téve a baktériumok és gombák szaporodásának.

Rendszeresen keresztbe tett lábak

Igen, jó olvastad, bizony ez is okozhat problémát! Ha gyakran választod ezt a pozíciót és tartósan alkalmazod, akkor az befolyásolhatja vérkeringésed, nyomást gyakorolhat az idegekre, duzzanat alakulhat ki lábadban. Ez persze nem csupán esztétikai, hanem akár egészségügyi következményekkel is járhat, ezért jobban teszed, ha gyakran átmozgatod magad, váltogatod a testtartásod és törekszel rá, hogy minél többször ülj inkább egyenes háttal, mindkét talpadat a talajon tartva.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Gyakori és közeli telefonozás

Ha túl közel tartod szemedhez a képernyőket (legyen szó akár okostelefonról, akár tabletről vagy éppen laptopról), az megerőlteti a szemizmokat, és nem csak látásodra lehet rossz hatással, hanem növeli a szem körüli finom ráncok kialakulásának esélyét, elősegítve az öregedés látható jeleinek felerősödését. Összességében egyébként szintén igaz ez a képernyők túlzott használatára is azok kék fénye miatt, így nem csak a távolság, hanem az időtartam is mérlegelendő. És persze nem csak a külsőnket tekintve.

Folyamatos körömlakkozás

A körömlakk folyamatos, hosszantartó viselése megakadályozza, hogy szellőzzenek a körmeid, a lakk kiszáríthatja és elszínezheti őket. Mivel így a természetes olajok sem termelődnek megfelelően, könnyen tapasztalhatsz gyengeséget és töredezést is körmeiden. Érdemes lakkmentes napokat is beiktatnod időnként, hogy időt adj a regenerálódásra, ilyenkor pedig használj tápláló körömápoló olajokat is!

Arc gyakori matatása

Talán akkor vesszük csak leginkább észre, mennyire sokszor érünk észrevétlenül arcunkhoz, ha felfedezzük ruhánkon sminkünk nyomait, melyet ujjainkkal hordtunk át. De még így is bőven alábecsüljünk az ilyesféle matatások gyakoriságát. Pedig ezekkel az észrevétlen mozdulatokkal jó eséllyel számtalan baktériumot juttatunk arcbőrünkre, mely könnyen vezethet gyulladásokhoz és pattanásokhoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top