nlc.hu
Trend
Ezt NE vedd fel esküvőre vendégként

5 ruha, amit soha ne vegyél fel esküvőre

Esküvőre vagy hivatalos? Akkor vendégként van néhány alapszabály, amit érdemes betartani, és amiket nem lehet elégszer hangsúlyozni.

Hamarosan teljes sebességre kapcsol az esküvőszezon. Akár az első, akár a milliomodik lagzidra készülsz meghívottként, van néhány öltözködési szabály, amire jobb, ha figyelsz. Most összeszedtünk mindent, amit a dress code-ra vonatkozóan érdemes észben tartani.

Felejtsd el a fehéret

Nyilván mondanunk sem kell, de a fehér, a csontszín, a törtfehér és a nagyon-nagyon világos kék vagy rózsaszín abszolút tabu színeknek számítanak. Ugyanúgy a fehér alapon mintás ruhák is, amennyiben a fehér a domináns szín. Ha bajban vagy, hogy a virágos maxiruhád felveheted-e, nyugodtan kérdezd meg a menyasszonyt. Hidd el, jobb az esküvő előtt zavarni ezzel, mint véletlenül tönkre tenni a nagy napját – és ő is pontosan így fogja gondolni! Ha tényleg nem akarod ilyenekkel zaklatni, akkor kérd ki a meghívottak egyikének véleményét.

A csajok háborúja

Kerüld a fehéret! (Jelenet A csajok háborúja c. filmből, fotó: RTL Sajtóklub)

Se piros, se fekete

Sok menyasszony lábon hordana ki egy kisebb (vagy nagyobb) szívinfarktust, ha meglátná egy (női) vendégét feketében. Ezt a sötét tónust a gyásszal azonosítjuk, így ez úgy jön le, mintha már az esküvő napján temetnéd a házasságukat. Azonban a fehérhez hasonlóan a feketénél is inkább az a szabály, hogy amíg nem ez a szín dominál, nyugodtan felveheted. Magyarországon még egy tabuszín létezik, mégpedig a piros. Nyilván nem kell magyaráznunk, hogy ezt az árnyalatot a menyecskeruha már lestoppolta, szóval egy másik alkalomra tartogasd a cseresznyeszínű koktélruhád.

Ha nem vagy koszorúslány, ne öltözz úgy

Vendégként nem szeretnél beleolvadni a koszorúslányok közé, ha egyszer nem kértek fel. Éppen ezért mindenképpen érdeklődj jó előre, milyen színkompozícióban gondolkodik a menyasszony és a vőlegény a nagy napjukon, és azzal a lendülettel húzd ki ezeket az árnyalatokat a lehetséges outfit-színek közül. A meghívó egyébként jó kiindulópont lehet az infó lefülelésére: ha nagyon szembeszökő királykék vagy fűzöld árnyalatok uralkodnak a meghívók, valószínűleg jobban teszed, ha más tónusokban gondolkozol.

27 idegen igen

Jelenet a 27 idegen igenből (Fotó: Profimedia)

Túl szexi lány

Abszolút ér nagyon kiöltözni és szexizni (pláne, ha a menyasszony is áldását adja rá), de azért figyelj, hogy ne told túl. Nem akarsz úgy kinézni, hogy az idősebb nénik a gyöngysorukhoz kapjanak megbotránkozásukban, amint meglátnak. Amennyiben tudod, hogy templomi szertartás is lesz, vegyél fel egy stólát vagy blézert, esetleg eleve egy vállat, dekoltázs takaró darabot válassz. A játékos szexiséget pedig egy combkivágás, csipke vagy nyitott hát biztosíthatja.

A játszós ruhát hagyd otthon

Persze, kell a mozgástér és a kényelem, ha el tervezed kapni a menyasszonyi csokrot (hosszú szoknyában nem lehet felugrani érte hatékonyan!), vagy az egész éjszakát végig akarod táncolni. De a leggingset, a papucsot és a farmert most hagyd otthon, vagy amennyiben ottalvós a buli, pakold el a bőröndbe és debütáld másnap, a reggelinél. Mi azt mondjuk, hogy inkább legyél túl-, mint alulöltözve, és akkor biztosan jól jössz ki a dologból.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top