nlc.hu
Trend
Öltözz úgy nyáron is, mint egy francia nő

Öltözz úgy nyáron is, mint egy francia nő!

A francia nők állandó inspirációt jelentenek a világ többi nője számára, nyáron sincs ez másképp. Elhoztunk néhány stílustippet, amit elleshetsz tőlük.

Párizsban a hölgyek akkor is makulátlanok és összeszedettek, amikor a legnagyobb kánikulában vonulnak az utcán. Hiszen az Emily Párizsban óta tudjuk, hogy a franciák nem hisznek a légkondiban, ennek ellenére ők nem, csak a külföldi turisták akarnak belehalni a melegbe. De mégis mi a titkuk? Most mutatunk néhány stílustippet, amit elleshetsz tőlük.

A természetes a menő

Az egyik titka a klasszikus francia külsőnek, hogy mindig, minden évszakhoz a megfelelő anyagot válaszd. A nyári melegben például olyan természetes darabokat választanak, mint a pamut, a selyem vagy a vászon. Ezek az anyagok könnyedek, légáteresztő, és még a legforróbb napokon is hűvösen és kényelmesen tartanak.

Emellett a természetes anyagoknak van egyfajta klasszikus, időtlen kinézete, ami pedig egyet jelent a francia stílussal. Gyönyörű az esésük, és hanyag eleganciát kölcsönöznek minden outfitnek. Nem véletlenül a francia lányok gardróbjainak alapdarabjairól van szó. Ha ilyen jó minőségű anyagokba fektetsz bele, még jó sok nyáron át nem lesz gondod az öltözködésre.

Csak lazán!

Olyan szabású ruhákat szerezz be, amik lazák, és engedik a légmozgást, könnyen átfúj rajtuk egy-egy hűsítő szellő. Mikre gondolunk pontosan? Széles szárú vászonnadrágokra, bő maxiruhákra és oversized ingekre. Ezek nem fognak hozzád tapadni, sőt: szabad, kényelmes mozgást biztosítanak egész napra.

Emily Párizsban

Fotó: Profimedia

Minél rövidebb, annál jobb?

Lehetséges, hogy amint 30 fok fölé kúszik a hőmérő, te automatikusan a legrövidebb ruháidért, szoknyáidért nyúlsz. Hiszen a logika azt diktálja, hogy minél kevesebb rajtad az anyag, annál komfortosabban érzed magad majd a nap folyamán. De nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás.

Ha egész nap a városban rohangálsz egy miniszoknyában, megkockáztatod, hogy a combod hozzátapadjon a metró üléséhez (fúj). Vagy épp egy Marilyn Monroe-pillanatot, ha egy szellő netán elkapna. Inkább válassz midi hosszúságú darabokat. Ezek gyönyörűen mozognak, ahogy az utcán vonulsz, nőiesek, jól variálhatók és aggódnod sem kell a kellemetlen meglepetések miatt.

Ne felejtsd el a kiegészítőket

Ha cipőkről van szó, nyugodtan szavazz a kényelmes (de cuki) darabokra. Egy francia nőnél senki nem csinálja ugyanis jobban a ruha/edzőcipő kombót! Úgyhogy te is nyugodtan szerezz be pár kényelmes, de stílusos darabot. De jöhet a szandál vagy az esparadilles is!

A nyári outfit nem lenne teljes a sikkes napszemüveg nélkül. Itt nem az számít, hogy milyen márkájút választasz, hanem az, hogy passzoljon a szettedhez és az arcodhoz. És ha igazán be szeretnél olvadni a francia nők közé nyáron, táskának válassz szalmából készült darabokat!

via

Ez is érdekelhet Emily Párizsban Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top