nlc.hu
Trend
Őszi-téli sminktrendek 2024-2025

7 sminktrend az őszi-téli szezonra, amiről tudnod kell

Grunge nosztalgia, gyöngyházfényű bőr, hűvös tónusok, statement pillák és rózsaszín szemzugok. Ismerd meg a 2024-2025-ös őszi-téli szezon legfontosabb sminktrendjeit!

Minimál

A no-makeup makeup,  illetve a clean girl esztétika vagyis a minimalista, természetes hatású smink évek óta az egyik legmarkánsabb szépségtrend és az marad a most induló őszi-téli idényben is. Az ilyen stílusú smink alapja a makulátlan bőr, a diszkrét szemsmink, mely készülhet akár szimplán szempillaspirállal, vagy némi nude árnyalatú szemhéjfestékkel, szemceruzával, valamint a natúr vagy halvány rózsás rúzsozás vagy szájfény.

Sminktrendek 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (3)

Élénk vörös

Az örök divat vörös rúzs a 2024-2025-ös őszi-téli szezonban élénk, szinte világító árnyalatokban megy majd leginkább. Kombinálható visszafogottabb szemsminkkel, klasszikus fekete tusvonallal, de – ha szereted és tudod és viselni az ilyet – a ’80-as évek stílusában akár színes szemfestéssel is. 

Sminktrendek 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (4)

Hűvös tónusok

A szezon legmeghatározóbb irányzatai között találjuk a hűvös tónusú arcfestést is. Az ilyen smink domináns eleme a fehér, hideg pasztell, gyöngyházas, vagy ezüstös-metálos szemfestés, melyhez sápadt bőr vagy legfeljebb a minimális arcpír és a szintén hűvös natúr vagy rózsás szájfestés dukál. Különösen előnyös tél illetve nyár színtípusúak számára

Sminktrendek 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (4)

Meglepően rózsaszín

Az őszi-téli kollekciók bemutatóin számos nagy divatháznál, így többek között a Chanelnél és a Diornál is nagy favorit volt a rózsaszín, ezen a palettán belül is az erőteljesebb, fukszia- vagy akár neonos árnyalatú szemfestés. A szín felkerülhet meglepő részletként akár csak szemzugokba, ahogy a teljes szemhéjra is, de kiválóan mutat fekete, cicás tusvonallal kontrasztban is. 

Sminktrendek 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (4)

Gigapillák

A smink főszereplője lehet a szempilla is: a ’70-es éveket idéző, illetve a porcelánbabás stílusú, statement műszempilla viselhető minden egyéb elemében természetes hatású sminkkel, de kombinálható erősebb rúzsozással is. 

Sminktrendek 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (3)

Fénylő bőr

A közösségi médiában és a kifutókon egyaránt felkapottak az olyan trendek, mint az üvegbőr (glass skin), illetve a gyöngybőr (pearl skin). A fénylő, ragyogó textúrájú arcbőr ebben a szezonban is egyértelműen ott van a legfontosabb szépségtrendek között. Bátran alkalmazhatjuk tehát a sminkjeinkben a highlightert, illetve gyöngyházas, illetve csillámos púdert vagy arcpírt is. 

Sminktrendek 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (4)

 

Grunge

A grunge nosztalgia jegyében a szezon visszatérője a füstös szemsmink, mely készülhet szürke-fekete, de sötét földes árnyalatokkal is. A cicás vonalvezetés mellett divatos az elkenődött hatású satírozás is. Az ilyen arcfestés karakteresen szemhangsúlyos, rúzsból ilyenkor csak nude, vagy világosabb barnás, esetleg rózsás árnyalatokat használjunk! 

Sminktrendek 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (4)

via 1, 2, 3

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top