nlc.hu
Trend
A túl gyakori hajmosás jelei

Ezekből a jelekből tudhatod, hogy túl gyakran mosol hajat

Ahogy annyi mindennel, úgy a hajmosással is túlzásba lehet esni. A most következő jelek figyelmeztetnek arra, hogy túl gyakran nyúlsz a samponért.

Hogy milyen gyakran van szükségünk hajmosásra, az számos tényezőtől és körülménytől függ, azonban a szakértők szerint azonban a többség számára a heti 2-3 hajmosás a legideálisabb. Ha mégis túlzásba esnél a hajmosással, azt a haj és a fejbőr állapota többféleképpen is jelzi. 

Folyton zsíros haj

Bár úgy tűnhet, hogy a gyakori mosás extra tisztán tartja a hajat, valójában ennek az ellenkezője történik. Minden hajmosás alkalmával ugyanis a fejbőr faggyút termel, és ha túl gyakran mosod, akkor ez a faggyútermelés még intenzívebbé válik, ami elnehezíti, zsírossá teszi a hajat. 

Gyorsan fakuló szín

Ha festett hajad van, és túl gyakran mosod, a szín gyorsabban fakul. Bár a festett hajra készült samponok gyengédebbek, azonban ezek is eltávolítanak valamennyit a hajfestékből. Mindemellett pedig ha még a hajmosáshoz használt víz hőmérséklete is túl magas, az tovább gyorsítja a szín fakulását.  

Hajmosás után

Illusztráció: Getty Images

Összegabalyodó tincsek 

A hajmosás, különösen nagyon meleg vízzel, kinyitja a kutikulát, ami kiszárítja a hajat. A nedvesség így gyorsan távozik belőle, a száraz haj pedig könnyebben összegabalyodik, illetve ugyanezen okból  töredezetté is válik.

Száraz, hámló fejbőr

Miközben, mint fentebb már említettük, a túl sok hajmosás fokozza a faggyútermelést, azonban a fejbőrt kiszárítja, ami miatt az viszketni, hámlani kezdhet. 

Fokozott hajhullás

A haj is sérülékenyebb, amikor nedves, minél gyakrabban mosod meg a hajad, annál gyakrabban lesz az, ami azt jelenti, hogy több is hullik ki belőle. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top