nlc.hu
Trend
Így tehetsz házilag a száraz bőr ellen

A hűvösebb időjárás szárítja a bőrt, de mutatjuk, hogyan tehetsz ellene

Ha ezekre a lépésekre odafigyelsz, bőröd végre fellélegezhet!

Amilyen könnyű észrevenni a száraz bőr tüneteit, olyan nehéz komfortosan éreznünk magunkat vele. A fakó arcszín, a bőr feszülése és hámlása, súlyosabb esetben pedig akár viszketés is kísérheti a problémát. Ráadásul a hűvösebb és szelesebb idő csak felerősítheti a jelenséget. A szakértők szerint azonban néhány trükkel sokat javíthatunk a helyzeten!

Arcod meleg, de ne forró vízzel mosd!

A túl forró víz gyulladást okozhat, száríthatja a bőrt, ráncossá is tehet. A legjobb, ha langyosnál alig melegebb vízzel és gyengéden tisztálkodunk.

Nedves bőrre vidd fel a hidratálót

A szakértő szerint akkor hat a legjobban a hidratáló krém, amikor bőrünk még nedves. Érdemes tehát a nagyon alapos törölközést elkerülnünk.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Figyelj az összetevőkre

A ceramidok és szilikonok puhítják a bőrt, a hialuronsav, a glicerin, a méz és a tejsav növeli a nedvességtartalmát, míg a viaszok és olajok segítenek megakadályozni, hogy veszítsen nedvességéből a bőr. Az alkoholt és illatanyagokat azonban érdemes elkerülni.

Használj párásítót

A száraz beltéri levegő, különösen télen tovább súlyosbíthatja a bőr szárazságát. Egy párásító készülék segítségével növelheted a levegő páratartalmát, ami hozzájárul a bőr hidratáltságának fenntartásához. Érdemes olyan helyiségekben használni, ahol a legtöbb időt töltöd, például a hálószobában és a nappaliban.

Fogyassz bőrtápláló ételeket

A bőr egészségét a megfelelő tápanyagok is befolyásolják. Az omega-3 zsírsavakban gazdag ételek, mint a lazac, dió és lenmag segíthetnek fenntartani a bőr hidratáltságát. Emellett az A-, C- és E-vitaminokban gazdag élelmiszerek is fontosak, mivel ezek segítenek megvédeni a bőrt a káros környezeti hatásoktól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top