TV-sztárok

Hosszú Katinka edzéseit is tönkreteheti Shane Tusup

Ha az úszónő továbbra is az amerikai szakember szellemi termékét képező edzésterv alapján készül, komoly konfliktus alakulhat ki, akár bíróságon is kiköthet az ügy.

Hosszú Katinka továbbra sem nevezte meg új edzőjét, egyelőre tréner nélkül végzi a felkészülést. Ennek ellenére egy arany- és egy ezüstérmet nyert a Mare Nostrum versenysorozat első állomásán.

Lehetséges, hogy a jó eredmények úgy születtek, hogy a háromszoros olimpiai bajnok úszó továbbra is a Shane Tusup által kidolgozott terv alapján végzi az edzéseket. Ez viszont konfliktust szülhet, akár jogi értelemben is – írja a Bors.

A lapnak Hargitay András korábbi szövetségi kapitány azt mondta, az edzésprogram Shane Tusup szellemi terméke, vagyis Katinka nem használhatná. Az amerikai szakember ezért akár bírósághoz is fordulhat.

Persze amíg Tusup nincs ott az edzéseken, nehéz bizonyítania, hogy Katinka az ő módszerével készül. Ám a viszonyuk annyira megromlott, hogy a Bors szerint válásuk során durva vagyonvitára van kilátás, így az is elképzelhető, hogy Tusup más fronton is támadásba lendül.

Megváltozik a helyzet, ha Katinka megnevezi az új edzőjét, aki új edzéstervet készít neki, legfeljebb az úszónő személyes tapasztalataival egészíti ki a programot.

Hargitay András szerint az a legnagyobb gond, hogy Tusup úgy viselkedik Katinkával, mint korábban a szövetséggel: teljesen elzárkózik, nem kommunikál, így pedig nehéz egyezségre jutni.

Hosszú Katinka jelenleg Barcelonában van, ahol a jövő hét közepén újra rajthoz áll egy versenyen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top