TV-sztárok

Kiderült, mi lesz az RTL műsoraival – a koronavírus miatt bevezetett korlátozások a forgatásokat is érintik

A kormány a koronavírus-járvány megakadályozása érdekében rendkívüli intézkedéseket hozott tegnap, amelynek része, hogy a rendezvények létszámkorlátozottak. Ez érinti a színházakat és egyes televíziós produkciókat is. Az RTL Magyarország válaszolt az ezzel kapcsolatos kérdéseinkre.

Az elmúlt időszakban a koronavírus-járvány megakadályozása érdekében rendkívüli intézkedéseket hozott a kormány, amelynek értelmében létszámkorlátozás lépett életbe. A gyakorlatban azt jelenti, hogy sok színházi előadást felfüggesztettek, a mozilátogatásokat korlátozták. Külföldi példákat látva a tévétársaságok is óvintézkedések mellett üzemelnek, ezért megkérdeztük az RTL Magyarországot, hogy a tervezett műsorait hogyan érintik a korlátozások. Válaszuk itt olvasható: 

„Az RTL Magyarország számára alapvető fontosságú a munkavállalói egészségének védelme, a műsor- és hírszolgáltatás folyamatos biztosítása, így már a kormányrendelet kihirdetése előtt óvintézkedéseket vezetett be a használatában lévő ingatlanokban. Ez jelenti a dolgozók folyamatos tájékoztatását, a figyelemfelhívást, amely kiterjed a fertőzés megelőzés lehetőségeinek és a betegség kezdeti tüneteinek megismertetésére is. Hangsúlyt helyez a higiéniai szabályok betartására; a nagy forgalmú, közös terekben kialakított kézfertőtlenítő állomások, fertőtlenítő hatású tisztítószerek mosdókban való elhelyezésével. A szervezet felkészült, a külföldi szakmai utak elhalasztásra kerültek, a munkavállalók számára orvosi vizsgálat biztosított.

A 100 fő alatti hazai forgatások, felvételek munkálatai üzemszerűen haladnak az egészségügyi helyzet szigorú figyelembevétele és folytonos felülvizsgálata mellett. A külső gyártásokban készülő produkciók munkálatainak üteméről az RTL Magyarországgal egyeztetve a gyártő cégek vezetői döntenek szintén az aktuális egészségügyi helyzet figyelembevételével.

A Survivor esetében az előkészítés a tervek szerint, a külföldi stábokkal egyeztetve halad. Folyamatosan figyeljük az események alakulását. A műsorral kapcsolatban az aktuális egészségügyi helyzet tükrében fogunk a megfelelő időben döntést hozni.”

Kiderült, mi lesz az RTL műsoraival - a koronavírus miatt fokozott figyelememmel követik a helyzetet

A koronavírussal kapcsolatos legfrissebb híreket itt olvashatod: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top