nlc.hu
TV-sztárok

Kelly Preston és John Travolta házasságának részletei

Tánc, párterápia és örök optimizmus – Kelly Preston és John Travolta majdnem 30 évig tartó házasságának titka

Jártak párterápiára, de hittek az optimizmus és a kommunikáció erejében. 29 közösen eltöltött év. Ennyi jutott Kelly Prestonnak és John Travoltának, akik a legnehezebb időszakban is egymás támaszai voltak.

Kelly Preston 25 éves volt, amikor a Zűrös páros című film 1987-es forgatásán megismerkedett John Travoltával. „Hogy szerelem volt-e első látásra? Valami olyasmi. Ekkor és egy boldognak nem mondható házasságban éltem. (Kevin Gage volt a színésznő első férje – a szerk.) Szóval egy táncjelenetre készültünk, amikor John megállt a terem szélén, és a maga karizmatikus módján végigsétált a tánctéren. Ennyi volt. Elvesztem, olyan kisugárzása volt”– mondta egy tévéinterjúban Preston. Mire a filmet 1989-ben bemutatták, a színésznő már Travolta párja volt.

Kelly Preston és John Travolta a Zűrös páros forgatásán ismerkedtek össze
Megnézem
Összes kép (4)

1991-ben Svájcba utaztak, itt, egy helyi étteremben kérte meg  Preston kezét a színész. Bár hatalmas esküvőt terveztek New Yorkban, 1991 őszén “elmenekültek” az Egyesült Államokból, és Párizsban házasodtak össze, később pedig Floridában is egybekeltek. Ekkor Preston már a szíve alatt hordta első gyermekét, aki 1992. április 12-én született, és a Jett nevet kapta.   Nyolc évvel később született meg a húga: Ella Bleu. Jett autista volt, és kétéves korában Kawasaki-szindrómával diagnosztizálták. „Mindig is sok gyermeket akartunk Johnnal. Törekedtünk arra, hogy Jett a lehető legtöbb figyelmet kapja. Az idő csak repült, bár próbálkoztunk, de nehezen estem teherbe, és végül 2000-ben megszületett Ella is”- mondta egy internetes interjúban a színésznő.

John Travolta és Kelly Preston a Meglesni és megszeretni forgatásán, kisfiukkal Jettel
Megnézem
Összes kép (6)

A négytagú család minden nehézség ellenére boldog életet élt, egészen 2009-ig amikor a Bahamákra utaztak nyaralni. Ám egy napon baleset történt, és Jett rohamot kapott a fürdőszobában, majd beverte a kádba a fejét. A kamasz a helyszínen meghalt. „Nem hittük volna, hogy valaha is elmúlik a fájdalom, amit Jett elvesztése okozott. Akkor azt éreztem, hogy élet értelmetlenné vált számomra. A feleségem, a lányom és persze a barátaim tartották bennem a lelket. Azt gondoltam, akkor, hogy soha többet nem forgatok, hogy vége, ennyi volt, ez sem érdekel. De ők lebeszéltek erről”– mondta a BBC-nek évekkel később Travolta. Kelly pedig minden évben az Autizmus világnapján megemlékezett a fiáról. „Az én drága kicsikém, Jett. Örökre a szívünkben maradsz, kisfiam. Sok puszit küldök az összes csodálatos, autista gyereknek és a fantasztikus embereknek, akik szeretik őket. Mindannyian szeressük, támogassuk és tiszteljük őket”– írta egyik bejegyzésében az Instagramon a színésznő. 

A hónapok teltek, és bár a fájdalom velük maradt, öröm is költözött a lelkükbe, amikor 2010-ben megszületett a házaspár harmadik gyermeke Benjamin. „Ekkor már 47 éves voltam. Hosszú ideig próbálkoztunk, és maga volt a csoda, egy áldás, hogy Benji megfogant”– mesélte egy évvel a szülés után Preston. 

A szülők rajongással szeretik a gyermekeiket, akik tisztelik és szeretik őket. Amikor sok éve Ella az első interjúját adta az egyik amerikai tévécsatornának, bár nagyon zavarban volt, így beszélt szüleiről. „Mindig is tudtam, hogy milyen csodás és laza szüleim vannak. Ez az érzés pedig egyre csak erősebb bennem.”

Megnézem
Összes kép (5)

Többször dolgoztak együtt, és a viharokban is kitartottak egymás mellett. Amikor Preston a Good Morning America műsor vendége volt két évvel ezelőtt, a műsorvezető úgy fogalmazott, hogy 28 éve házasnak lenni Hollywoodban olyan, mintha legalább 100 éve lennének együtt a férjével. „Ezzel egyetértek. Szerintem a kulcs a kommunikáció. Az, hogy mindig hajlandóak legyünk a változásra, de együtt. Tudjunk megújulni és beengedni a vidámságot. A mi házasságunkban annyi csodás dolog történt. Imádom, hogy a férjem mindig táncol. A lépcsőn, a nappaliban, a konyha közepén. Bárhol és bármikor táncol, ha úgy tartja kedve. A legjobb partner esküvőkre, bar-micvókra hiszen ő mindig kapható a táncra”- ecsetelte a műsorban a színésznő.

Persze az igazság ettől árnyaltabb. Ők is kerültek már olyan helyzetbe, amikor a tánc nem oldotta meg a problémákat. Ilyenkor házassági terápiára jártak, s ezeket sem hallgatták el az interjúkban.

A házaspár tavaly szeptemberben ünnepelte a 28. házassági évfordulójukat, akkor Preston ezekkel a sorokkal köszöntötte a férjét. „Legkedvesebb Johnny! A legcsodásabb férfi vagy, akit ismerek. Te adsz nekem reményt, amikor elveszettnek érzem magam. Türelemmel és feltétel nélkül szeretsz….Osztoztunk a legnagyobb örömökben, és a legkegyetlenebb fájdalmakban. Csodás apa vagy, és szórakoztatóvá varázsolod az életünket. Bízom a szerelmünkben. Tudom, hogy melletted minden rendben lesz, függetlenül attól, hogy mi történik…Szeretlek örökké. Boldog évfordulót.”

A Travolta házaspár 2018-ban

A Travolta házaspár 2018-ban (Fotó: Andreas Rentz/Getty Images)

Travolta és Preston idén szeptemberben ünnepelte volna a 29. házassági évfordulójukat. Ám erre már nem kerülhet sor, mert két éves kemény, fájdalmas és hosszú harc után, a mellrákkal küzdő színésznő szervezete nem bírta tovább. Kelly Preston 2020. július 12-én örökre lehunyta szemét, hatalmas űrt és fájdalmat hagyva maga után. „Az én gyönyörű, bátran harcoló feleségem elvesztette a mellrákkal vívott kétéves harcát”- írta közösségi oldalán Travolta, aki két gyermekével együtt az emberek megértését és türelmét kérte a következő időszakban.

Nagy szerelmek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top