nlc.hu
TV-sztárok

Meghan Markle filmjei és sorozatai

Amikor még Meghan Markle aranyruhás Kim Kardashiannak öltözött a tévében

Ült Ashton Kutcher mellett a repülőn, italt töltött Robert Pattinsonnak, de játszott katonából lett ketrecharcost is. Meghan Markle pályáján epizódszerepek hosszú sora vezetett az áttörést jelentő Brilliáns elmékig.

Nick News (1993)

Meghan Markle 11 éves kislányként a Nickelodeon csatorna Nick News című edukációs műsorának egyik epizódjában debütált a képernyőn. A műsorban egy szexista szappanreklám ellen emelt szót, méghozzá eredményesen, ugyanis a Procter & Gamble cég végül meg is változtatta a hirdetést.

General Hospital (2001)

2001-ban egy Jill nevű nővért alakított a General Hospital egyik epizódjában. Mindössze egy sor szövege és némi “némajátéka” volt.

Century City – A jövő fogságában (2004)

A 2030-ban játszódó Century City című ügyvédes sorozatban egy epizódszerepet játszott el.

Cuts (2005)

Egy fodrászatban játszódott a Cuts című, meglehetősen rövid életű szappanopera, melyben Meghan egy újabb egy nyúlfarknyi szerepet kapott.

Szerelem sokadik látásra (2005)

A Szerelem sokadik látásra című romantikus komédiában egy Natalie nevű nőt alakított, aki a férfi főhős, Ashton Kutcher mellett utazik egy repülőgépen.

Ashton Kutcher mellett a repülőn

Ashton Kutcher mellett a repülőn

Love, Inc. (2005)

A Love, Inc. egy gyorsan elkaszált szitkom volt, melynek egyik epizódjában Markle egy Teresa Santos nevű pénzárosnő szerepében bukkant fel, néhány feledhető kocka erejéig.

Házi háború (2006)

A két évadot megált Házi háború című vígjátéksorozatban is csak egy epizódszerep jutott Meghannek: a főhős egyik kolléganőjét, Susant alakította.

Ámítás (2006)

Az Ámítás volt Meghan Markle első tévéfilmje, igaz, ebben az esetben is távol járt a főszereptől. Csupán az egyik főszereplő barátnőjének nem túl érdemleges karaktere jutott neki.

CSI: New York-i helyszínelők (2006)

A CSI: New York-i helyszínelők egyik 2006-os részében egy Veronica Perez nevű szobalányt játszott el, aki szemtanújává vált a a volt szeretője meggyilkolásának.

Good Behavior (2008)

A Good Behavior című tévéfilm egy jó útra tért bűnözőcsaládról szól, melynek egyik tagját Markle alakította. Itt már a korábban megszokottnál némileg feljebb került a neve a stáblistán.

90210 (2008)

A Beverly Hills 90210 spin-off  szériájának két epizódjában is feltűnt, egy Wendy nevű nő szerepében.

Míg a halál el nem választ (2008)

A Míg a halál el nem választ című szitkomban egy újabb epizódszerep találta meg: ebben egy autókereskedőt alakított.

The Apostles (2008)

A The Apostles című 2008-as tévéfilmben is felbukkant, igaz, egy annyira rövidke jelenetben, hogy alig volt észrevehető.

Nyomtalanul (2009)

A Nyomtalanul krimisorozat Kaméleon című epizódjában egy eltűnt főiskolai hallgatót alakított.

Knight Rider (2009)

A Knight Rider 2009-es, megehetősen kevéssé sikerült rebootjának egyik részében egy katonából lett kertrecharcos, Annie Ortiz szerepét kapta meg.

A rejtély (2009)

A rejtély című sci-fi sorozat két epizódjában játszott egy Amy Jessup nevű fiatal FBI-ügynököt.

A liga (2009)

A liga című szitkomban is elvállalt egy néhány perces szerepet: egy bárpultnál ücsörgő, magányos, elvált nőt alakított.

Emlékezz rám (2010)

Az Emlékezz rám társproducere Meghan első férje, Trevor Engelson volt. Markle számára ez annyira volt elég, hogy eljátszhatott a filmben egy pultoslányt, aki az egyik jelenetben kiszolgálja Robert Pattinsont. Ebben az évben szerepelt egy sörreklámban is

A Miami helyszínelők egyik jelenetében

A Miami helyszínelők egyik jelenetében

Miami helyszínelők (2010)

A Miami helyszínelők egyik 2010-es epizódjában egy Leah Montoya nevű tisztet játszott, akit ölben kimentettek egy égő épületből, majd átadtak a mentőknek.

Felhangolva (2010)

A Felhangolva című vígjáték egyik jelenetében aranyruhás Kim Kardashiannak öltöztetve csókolózott a főszereplő Russel Branddel. 

The Candidate (2010)

A The Candidate című sci-fi rövidfilmben Kat-et, a titkárnőt formálta meg.

The Boys & Girls Guide to Getting Down (2011)

A The Boys & Girls Guide to Getting Down egy 2006-ban készült független film volt, melyből aztán 2011-ben tévéfilmet forgattak. Ebben a változatban Markle végre az egyik fő karaktert, egy Dana nevű huszonéves partipillangót alakított.

Förtelmes főnökök (2011)

A Förtelmes főnökök komédiasorozat egyik epizódjában egy csomagküldőszolgálat alkalmazottjának pár mondatos szerepét kínálták fel neki. Elvállalta.

Brilliáns elmék (2011-2018)

Markle karrierjében az érdemi áttörést egyértelműen a Brilliáns elmék című sorozat hozta meg, melynek egyik állandó karakterét, Rachel Zane-t, az ügyvédi karrierre vágyó jogi asszisztenst alakította, hét év alatt összesen 108 epizódon át. A sorozatból végül azelőtt szállt ki, hogy Harry herceg eljegyezte volna, hiszen a brit királyi család leendő tagjaként fel kellett adnia a színészi pályát.

Dysfunctional Friends (2012)

A Dysfunctional Friends kilenc elhidegült barát történetét meséli el, akik egy haláleset kapcsán újra egymásra találnak. Markle azonban nem az egyik barátot játszotta a filmben, csupán egy rövidke jelenetben tűnt fel.

Castle (2012)

A Castle 2012-es évadának egyik részében egy Charlotte Boyd nevű sorozatgyilkos szerepében kapott lehetőséget.

 Random Encounters

A Random Encounters plakátja

Random Encounters (2013)

A Random Encounters című romantikus komédiában ha nem is a főszereplőt, de az ő legjobb barátnőjét alakította. A plakáton pedig kétségkívül Markle látszott a legjobban, még ha nem is ez élete fotója.

When Sparks Fly (2014)

A When Sparks Fly című Hallmark-produkcióban viszont a főszerepet kapta: egy nagyvárosi újságírónőt formált meg, akit egy riportra visszaküldenek a kisvárosba, ahol felnőtt és ahol újra találkozik egykori szerelmével, majd annak rendje és módja szerint rájön, hogy mi hiányzik igazán az életéből.

Anti-Social (2015)

A 2015-ös Anti-Social című, brit-magyar koprodukcióban készült krimiben a főhős, egy lázadó londoni utcaművész párját játszotta el. A filmet egyébként a brit fővárosban forgatták, ám akkor valószínűleg még nem gondolta, hogy két évvel később odaköltözik.

Kézikönyv randevúhoz

A Kézikönyv randevúhoz plakátja

Kézikönyv randevúhoz (2016)

2016-ban egy újabb Hallmark-film főszerepe következett: a Kézikönyv randevúhoz egy munkájában sikeres, ám a szerelemben annál sikertelenebb üzletasszonyt alakított, aki elhatározza, hogy egy kézikünyv tanácsait követve próbál meg randizni.

Olvass még Meghan Markle-ről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top