nlc.hu
TV-sztárok

Meztelenség az Eufóriában

Eufória: 5 színész, aki nem örült a meztelen jeleneteknek

Az HBO sikersorozatát, az Eufóriát gyakran dicsérik a függőség, a mentális egészség és a szexualitás cenzúrázatlan megjelenítése miatt. Ám a sok meztelenkedés néha még a színészeknél is kiveri a biztosítékot.

Az Eufória (eredeti címe: Euphoria) sorozat kétségtelenül az egyik legsikeresebb sorozat manapság épp szókimondása, őszintesége és a tabuk döntögetése miatt, amihez hozzátartozik a meztelenség megjelenítése is. Ám Sam Levinson, a sorozat író-rendezője sok kritikát kap a rajongóktól, akik szerint a meztelenkedést túlzásba viszi és öncélúan ábrázolja az epizódokban. És nemcsak a sorozat rajongói, de maguk a színészek is néha már megelégelik a meztelen jeleneteket, és nehezményezték, hogy le kell dobni a ruháikat az Eufóriában.

1. Minka Kelly nem akart meztelenkedni

Minka Kelly

Minka Kelly az Eufóriában (Kép: IMDb)

Minka Kelly, a második évad egyik új szereplője megkérte Sam Levinsont, hogy vágja ki a meztelen jelenetét. A Vanity Fairnek adott interjújában a színésznő elárulta, hogy a karakterének, Samanthának már az első jelenetében le kellett volna vetkőznie, de ő megkérte a rendezőt, hogy inkább hagyják a meztelenkedést, mert kényelmetlenül érezte magát tőle. „Azt gondolta (Levinson), hogy érdekesebb lenne a jelenet, ha a ruhám leesne a földre – mondta Kelly –, de ez volt az első napom egy új sorozatban, egyáltalán nem éreztem jól magam az ötlettől, hogy meztelenül álljak ott.” A színésznő hozzátette, hogy Levinson nem erőltetett semmit, amint szólt Kelly, hogy nem akarja levenni a ruháit, rögtön rábólintott és ruhában forgattak tovább.

2. Sydney Sweeney és a félmeztelenség

Sydney Sweeney

Sydney Sweeney az Eufóriában (Kép: IMDb)

Sydney Sweeney, Cassie karakterében sokat meztelenkedett az Eufória első évadában. A színésznő azonban elárulta a The Independentnek, hogy olykor azért ő is visszautasított egy-egy meztelen jelenetet. „Voltak olyan jelenetek, amikor Cassie-nek félmeztelenül kellett volna lennie, de szóltam Samnek, hogy szerintem ez abban a szituációban szükségtelen, ő pedig azonnal belement. Sosem éreztem azt, hogy Sam rám akarta volna erőltetni a meztelenséget. Ha nem akartam, nem kellett levetkőzni.”

3. Martha Kelly nem örült a forgatókönyvnek

Martha Kelly

Martha Kelly az Eufóriában (Kép: IMDb)

Laurie szerepében láthatjuk Martha Kellyt, aki egy Rue-val (Zendaya) közös jelenet miatt nem volt boldog, amikor olvasta a forgatókönyvet. A Varietynek nyilatkozott erről a színésznő: „Van az a jelenet, amiben Rue beszáll a kádba és Laurie morfiumot ad be neki. Amikor olvastam a forgatókönyvben, hogy Laurie segít Rue-nak vetkőzni, az egésznek volt egy nagyon kényelmetlen, már-már pedofil atmoszférája, ami miatt elsőre azt gondoltam, hogy ezt nem akarom megcsinálni.” A színész végül mégsem kért változtatást a forgatókönyvben, miután beszélt Levinsonnal, mert megértette, miért van szükség erre a jelenetre ebben a formában.

4. Alexa Demie számára nehéz a meztelenkedés

Alexa Demie

Alexa Demie az Eufóriában (Kép: IMDb)

Alexa Demie, akit Maddy szerepében láthatunk a sorozatban, a Vouge-nak beszélt még 2019-ben arról, hogy számára milyen nehéz volt a meztelen jelenetek elfogadása az első évadban. „Amikor olvastam a forgatókönyvet, minden összeállt és értettem, hogy miért van szükség a meztelenségre, mégis nehéz volt elfogadni, hogy le kell venni a ruhámat, mert nem igazán éreztem magam jól meztelenül a nagy nyilvánosság előtt. De végül ezek a jelenetek sikeresen kibillentettek a komfortzónámból és a forgatás után, visszanézve a részeket, már nem éreztem olyan komoly problémának.”

5. Chloe Cherry meztelen lett volna az első jelenetében

Chloe Cherry

Chloe Cherry az Eufóriában (Kép: IMDb)

Faye szerepében Chloe Cherry szintén a legelső jelenetében már meztelenkedéssel nyitott volna, ha marad Levinson elképzelése. Cherry a Daily Beastnek adott interjújában mesélte el, hogy mély vízben érezte magát, annyira intenzív volt az első jelenete a sorozatban, ráadásul Levinson azt akarta, hogy az összeomlás közben még meztelen is legyen: „Épp csak találkoztunk, bemutatkoztunk (Levinsonnal), és már kezdtük is forgatni a jelenetet. Valószínűleg nem lett volna probléma, ha egy kicsivel több időnk van megismerni egymást. Sam azt akarta, hogy teljesen meztelenül forgassam le a jelenetet.” Cherry ugyan nem szólt a kényelmetlen érzéséről Levinsonnak, de színésztársa, Tyler Chase (Custer szerepében) szóvá tette a rendezőnek, hogy ez túl sok lesz a színésznőnek, elég kihívás számára a sok művér, ami tetőtől talpig beborította a jelenetben.

Via; Kiemelt kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top