nlc.hu
TV-sztárok

Megegyezett Alec Baldwinnal és a producerekkel a Rust forgatásán lelőtt operatőr családja

Megegyezett Alec Baldwinnal és a producerekkel a Rust forgatásán lelőtt operatőr családja

„Mindannyian úgy gondoljuk, hogy Halyna halála szörnyű baleset volt”– nyilatkozta az operatőr özvegye, Matthew Hutchins.

Alec Baldwin és a Rust című film producerei megegyeztek a tavaly októberben elhunyt operatőr, Halyna Hutchins a családjával. A színész a forgatáson egy kellékfegyverrel véletlenül lelőtte Hutchinst, illetve megsebesítette a rendezőt, Joel Souzát. A nyomozás szerint a fegyverbe valahogy éles lőszer került. 

A történtek után a kiszabható legmagasabb, 137 ezer dolláros pénzbírsággal sújtotta az amerikai Új-Mexikó állam a filmet készítő céget, mivel szerintük figyelmen kívül hagyták a szövetségi munkavédelmi előírásokat, különös tekintettel a lőfegyver használatával járó kockázatokat. A vizsgálat szerint a produkció menedzserei például nem adtak elég pénzt arra, hogy a forgatáson használt fegyvereket kellően ellenőrizzék, és figyelmen kívül hagyták az aggodalmakat, amelyeket a tragédia előtt véletlenül leadott lövések váltottak ki.

Megemlékezés Halyna Hutchins halála után

Fotó: Mostafa Bassim Adly / Anadolu Agency via AFP

Ami a mostani egyezséget illeti, az áldozat családja Baldwin és mások ellen indított keresetét visszavonja, a film forgatása pedig januárban folytatódik mégpedig az eredeti színészekkel és rendezőkkel, illetve Halyna Hutchins özvegye, Matthew Hutchins vezetőproducerként vesz majd részt a munkálatokban, írja a Reuters. Ezzel azonban még nem zárult le az ügy, büntetőeljárás keretében továbbra is felelősségre vonhatják Baldwint és többieket. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top