nlc.hu
TV-sztárok

Járai Máté szülei alkoholizmusáról vallott

Járai Máté szülei alkoholizmusáról vallott: „A szenvedélyüket egy fokkal jobban szerették nálam vagy a húgomnál”

A színésznek nehéz gyerekkora volt.

Járai Máté Kadarkai Endre Szavakon túl című műsorának vendége volt, ahol többek között gyerekkorának nehézségeiről és szülei alkoholizmusáról is őszintén beszélt.

Járai Máté

Járai Máté, forrás: A Konyhafőnök VIP – videó

„Rengeteg tanulmányt olvastam erről és aztán nagyon sok alapítvány is felkeresett. Gyakorlatilag egy 30 fős osztályban 5 gyereket biztosan érint az, hogy alkoholistákkal nő föl vagy a családjában és a környezetében van alkoholista. (…)Úgy voltam vele, ahogy mi élünk, az valószínűleg így normális. Délutánonként már problémát jelentett egy-egy dolog megbeszélése a szüleimmel. Mindig izgultam azon, hogy ha hazamegyek az iskolából, akkor lesznek-e még olyan állapotban, hogy tudjak érdemben beszélni bármilyen problémámról” – mondta, majd elárulta, sok időbe telt feldolgozni ezeket a traumákat.

„30-40 éves korom felé elég komoly problémát jelentett ezeknek a traumáknak a feldolgozása. A szenvedélyüket egy fokkal jobban szerették nálam vagy a húgomnál és ezt nekem fel kellett tudnom dolgozni. Ha valaki valakit nagyon szeret, akkor minden szenvedélyétől képes megszabadulni azért, hogy teljes értékű ember lehessen vele” – fejtette ki Járai Máté.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top