nlc.hu
TV-sztárok

Somhegyi Krisztiánék a tíz pontról

DWTS: „Merni kell nagyot álmodni” – Somhegyi Krisztiánék önbizalmát megdobta a zsűrik pontozása

Krisztián az elején nem gondolta, hogy idáig eljutnak.

A Dancing with the Stars legutóbbi adásában végre eljött a várva várt pillanat, amikor a zsűritagok közül ketten is tíz pontot ajándékoztak egy versenyzőpárosnak. Az eddigi legnagyobb elismerést Szente Vajk és Juronics Tamás osztotta ki Somhegyi Krisztiánnak és Tóth Katicának, miután felrobbantották a színpadot egy jive produkcióval. A páros a műsor végén úszott a boldogságban.

Tóth Katica és Somhegyi Krisztián

Tóth Katica és Somhegyi Krisztián (Fotó: TV2)

Hihetetlen érzések kavarognak bennem, hiszen átléptük a félidőt, ötödik adás, hova lehet még fejlődni, hova lehet tenni a lécet? A születésnapomra pedig még nagyobb ajándék, hogy nem csak egy, hanem két tízest is kaptunk” – kezdte az nlc-nek Tóth Katica, majd Somhegyi Krisztián vette át a szót.

Megmondom őszintén, nem számítottam a második tízesre. Egyre számítottam, vagyis inkább nagyon szerettem volna, hogy jöjjön már. A jive-ot nagyon szerettem, pedig az elején nehéz volt, hiszen egy eléggé gyors táncról van szó, sok lépéssel, de a koreográfia beleégett az agyamba, a testembe. Most érkezett el az a pillanat, hogy tényleg élveztem az előadást, ami az arcomon is látszott. Éreztem, hogy benne van egy tízes, de az, hogy kettő is, felemelő. Számítottam rá, hogy Szente Vajk lesz az első, aki megadja, ugyanis már a múlt héten láttam rajta, hogy szerette volna, de Juronics Tamás meglepő volt számunkra. A többi zsűritől viszont nem ért váratlanul, hogy nem kaptuk meg a maximális pontszámot.

Bár számított rá, hogy megkapják a bűvös tízest, az egykori Exatlon-versenyző korábban azt se nézte ki magából, hogy ennyire lesz érzéke a tánchoz.

Életem minden területén igyekszem kihozni magamból a maximumot, de a Dancinghez úgy álltam hozzá, örülök, ha az első adást túlélem. Szerencsére akkor hip-hop-ot kaptam, ami elég közel áll hozzám, de nem gondoltam volna, hogy menni fog egy rumba, vagy tangó, nem tudtam, hogy képes vagyok rá. Viszont minden csak gyakorlás kérdése.

Tóth Katica visszaemlékezett az első találkozásra is. „Akkor azt mondta, hogy mindent megpróbál, de nincs ritmusérzéke, pedig egyértelmű, hogy van. Azt sem lehet elfelejteni, hogy az előző két évadban is voltak sportolók, láttuk az ő teljesítményüket, ahhoz képest most Krisztián nagyon magasra teszi a lécet. Ehhez elengedhetetlen a maximalizmus, az alázatosság, amikor próba van, akkor nincs pisiszünet, megállás, csak százon pörgünk.

Nem akarják elbízni magukat, de úgy érzik, most már tényleg nincsen lehetetlen, akár még az is benne lehet a pakliban, hogy megnyerik a Dancing with the Stars harmadik évadát, miközben a műugró igyekszik odafigyelni arra is, hogy ne hajszolja túl magát.

Megyünk tovább, nincs megállás, most még többet várunk magunktól. Merni kell nagyot álmodni. Minden versenynek úgy megyünk neki, hogy meg kell nyerni, ettől versenyző a versenyző. Természetesen nem bízzuk el magunkat, hanem alázatosan, sok munkával készülünk. Pihenni kéne, de nincs rá idő. Amúgy is hajlamos vagyok túlhajszolni magam, amikor az utolsókat rugóm, akkor rányomok még egyet és akkor jön a baj. De erre most figyelek: a regeneráció, nyújtás alapvető, de egy ilyen hosszú versenynél pedig a szellemi egészség is fontos, nem csak a fizikai. A lelki jólétre is odafigyelek, amiben segít Katica, a családom, barátaim, barátnőm.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top