nlc.hu
TV-sztárok

Hevesi Kriszta a szexbotrányról

Hevesi Kriszta a szexbotrányba keveredett énekesről: „Ez tökéletes karaktergyilkossággá válhat”

Szerinte a közvélemény teheti tönkre a család életét.

Napok óta lázban tartják az internetet a kiszivárgott szexvideók, melyeken egy híres magyar énekes látható, aki hölgyek társaságában tölti az éjszakát egy kéjlakban. Ugyan a videókon szereplő férfi arca nem látszik, hangjából már mindenki levonta a saját következtetését, hogy vajon ki lehet. Akire a legtöbben gondolnak, nemcsak házasember, hanem édesapa is. 

Hevesi Kriszta szexuálpszichológus a Borsnak mondta el a véleményét az egész botrányról. „Ez is a bántalmazás egyik formája, ahol az ember egyszerűen nem tud védekezni a hamis információk és a terjesztésük ellen. Régen pletykáról beszéltünk, amivel szemben szintén védtelen volt az ember, hiszen minél többen állítottak valamit, annál inkább elhitték még akkor is, ha nem volt igaz. Az ember akkor pedig teljesen biztos valamiben, ha úgymond a saját szemével is látja. Ez a szörnyű a mai meghamisítható videókkal, képanyaggal. Felületesen rápillantunk az adott információra s elkönyveljük, hogy valódi, amit látunk, és máris valakit ellehetetlenítettünk és tönkretettük a párkapcsolatát, vagy akár gúny tárgyává tettük. Például a pszichés meghurcolás egyik súlyos formája, amikor kortárs közössége a serdülő ellen fordul egy rosszul elkapott, kompromittáló fotó miatt és szélsőséges esetben akár öngyilkosságba is hajszolhatják” – fogalmazott a szexuálpszichológus, aki hozzátette, szerinte csak olaj lenne a tűzre, ha az énekes azt mondaná, nem ő van a videókon. 

Hevesi Kriszta

Fotó: Birton Szabolcs

Kriszta arról is elmondta a véleményét, mi van akkor, ha ezek a felvételek valódiak. 

„A médiában ez akár tökéletes karaktergyilkossággá válhat. Ha nem bizonyosodik be, hogy az adott videó hamis, akkor a harmadik személy, aki ezt felvette vagy megosztotta, egy egész család életét teszi tönkre. Ennek a következménye válás, a gyerekek az iskolában szintén bántalmazásnak lehetnek kitéve, a társaik céltáblájává válhatnak. Ha a feleség esetleg megbocsát, a kapcsolat már sosem lesz a régi. Ezzel nem szeretném felmenteni azt, aki ilyet tesz, csak azt gondolom, inkább mindenki a saját háza táján sepregessen. Mindig is voltak, akik tilosban jártak, de talán mi, emberek soha nem voltunk ennyire gonoszak, és nem foglalkoztunk a saját hibáink és problémáink helyett másokkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top