nlc.hu
TV-sztárok

Ők voltak az évek során Hugh Grant barátnői

Menthetetlen brit agglegényből ötgyerekes apuka: 63 éves korára Hugh Grant lecsillapodott

Ma ünnepli 63. születésnapját a színész, akinek az egész élete megváltozott azzal, hogy apa lett belőle. Pedig nem hitte senki, hogy valaha megállapodik…

Hugh Grant annak köszönheti a sikerét, hogy pályája kezdetén remekül hozta a szerény, de okos és kedves jóképű férfi karakterét, akibe még világsztárok is képesek voltak beleszeretni – lásd Sztárom a párom. Megtestesítette mindazt, amit egy „jófiútól” remélhet az ember lánya (ki ne emlékezne, amikor végigcsengette a világ leghosszabb utcáját, hogy megtalálja Natalie-t, vagy amikor dadogva vallott szerelmet Elinor Dashwoodnak), éppen emiatt hajlandó volt mindenki elnézni neki, hogy az életben korántsem romantikus típus. A ma 63 éves sztárnak volt ideje lenyugodni, de amíg erre a pontra eljutott, a szerelmi élete tartogatott érdekes fordulatokat.

Elizabeth Hurley

1987-2000

A színész 13 évig volt Elizabeth Hurley élettársa, ami pont nem a kicsapongásról árulkodik, és kapcsolatuk tényleg sokáig idilli volt. A Szél hátán című spanyol film forgatásán jöttek össze, és egészen 1995-ig álompárként tartották őket számon. Grant ekkoriban kezdett Hollywoodban is befutni, de épp életének egy rosszabb periódusát élte, és amikor az Áldatlan állapotban premierje zajlott, kifejezetten béna színésznek érezte magát a többiekhez képest. Bánatát alkoholba fojtotta, ami egy meggondolatlan döntéshez vezetett: 60 dollárt fizetett egy Divine Brown nevű prostituáltnak az orális szexért. A rendőrök lefülelték őket, a botrány pedig azonnal kirobbant, ugyanakkor Hurley ezt még megbocsátotta a színésznek.

Hugh Grant és Elizabeth Hurley

Álompár voltak a Divine Brown-botrányig (Fotó: Getty Images/Steve Granitz)

Azzal viszont nem tudott mit kezdeni, hogy állandóan morcos volt, így végül 2000-ben végleg szakítottak. Nem volt sárdobálás, nem kiabáltak kígyót-békát egymásra sőt, a mai napig a legjobb barátok. 2015-ben Andy Cohen műsorában így nyilatkozott a színésznőről: 

A szex talán megszűnt, de most ő a legjobb barátnőm – az első számú ember, akit válsághelyzetben hívok.

2018-ban pedig ezt mesélte: „Olyanok vagyunk, mint a testvérpár. Azt hiszem, részben azért, mert együtt indultunk a nulláról valahova, és szörnyű éveken mentünk keresztül az elején, amikor egyikünknek sem volt munkája, és egy pici lakásban laktunk. Eléggé összehozott minket.

Jemima Khan

2004-2007

Hurley-vel való szakítása után a színészt több híres nővel is összeboronálták. Sandra Bullockkal a Két hét múlva örökkét forgatta együtt, Martine McCutcheonnal pedig az Igazából szerelmet, de ezeket a kapcsolatokat sosem erősítette meg. Ahogyan a modell Rosario Nadallal való kapcsolatát sem, a hölgy azóta Szászország hercegének felesége lett.

Ellenben Jemima Khant már nyíltan vállalta, az örökösnővel 2004 környékén kezdtek el randizni. A románcnak 2007-ben lett vége, és barátként váltak el, mi több, Grant igazi úriemberként nyilatkozott kedveséről még a szakítás után is – nem is vártunk mást egy brittől –, az Evening Standard szerint a kapcsolatuk korántsem volt zökkenőmentes.

Hugh Grant Jemima Khan

Khannal a színész szakított, mert nem akart megállapodni (Fotó: Getty Images/Mark Cuthbert)

Egy nevét elhallgatni kívánó forrás viharosnak minősítette kettejük viszonyát, leginkább azért, mert amíg Khan szeretett volna újra házasodni – korábban már volt férjnél –, addig Grantnek esze ágában sem volt béklyóba kötni magát. Ráadásul ekkoriban forgatta a Zene és szöveget Drew Barrymore-ral, akivel állítólag nemcsak a vásznon kerültek közel egymáshoz. Khannal szakításuk után még egyszer megpróbálták együtt, ám tudjuk, hogy felmelegítve csak a töltött káposzta jó, nyilvánvalóan ez már sehová sem vezetett, így végleg különváltak.

Hugh Grant és Drew Barrymore

Állítólag több volt közöttük munkakapcsolatnál (Fotó: Getty Images/Fred Duval)

Tinglan Hong

2011-2013

Tinglan Hong egy röpke kalandnak indult a színész életében. A recepciósként dolgozó nővel egyáltalán nem tervezett hosszú távra a Négy esküvő és egy temetés sztárja, de az élet más forgatókönyvet diktált: Hong teherbe esett. 2011-ben született meg a kislányuk, Tabitha, akiről a színész így nyilatkozott: „Nem tehetek úgy, mintha nem lett volna egy kis meglepetés, persze egy nagyon szép meglepetés” – mesélte az apasága kapcsán, amire annyira rákapott, hogy 2013-ban újabb gyermeke született Hongtól, ezúttal egy kisfiú, Felix. Az egyetlen bökkenő csak az volt, hogy időközben egy másik nő került a képbe, aki szintén kisbabát várt a színésztől, ő volt Anna Elisabet Eberstein.

Tinglan Hong

Tinglan Hong (Fotó: Profimedia)

Anna Elisabet Eberstein

2012-től

A nála 19 évvel fiatalabb Ebersteinnel a munka kapcsán találkoztak, a nő televíziós producerként dolgozott, de elég kellemetlenül vette ki magát, hogy alig néhány hónap randizás után kiderült, hogy nem csak ő, de Grant exe is terhes. Rövid időre szakítottak, ám végül nem tudtak egymás nélkül boldogulni, 2012-ben pedig még megszületett első gyermekük, John Mungo, akit 2015-ben egy kislány követett. Grantről sokáig úgy tartották, hogy ő brit Geroge Clooney, az agglegény, aki elzárkózik a családalapítás gondolatától is, mégis rácáfolt a pletykákra, és feleségül vette Eberstint, családjuk pedig újabb kislánnyal bővült. Ekkoriban ünnepelte az 58. születésnapját, bizonyítva, hogy soha nincs késő, ha családalapításról van szó. Amikor arról kérdezték, hogy miért éppen Eberstein, csak annyit válaszolt, mert szereti őt.

Hugh Grant és Anna Elisabet Eberstein

Ebersteinnel idén már az ötödik házassági évfordulójukat ünneplik (Fotó: Getty Images/Arturo Holmes)

2020-ban, amikor kirobbant a Covid járvány, a Los Angeles Timesnak így nyilatkozott: „Amikor azt mondják, hogy mennyit változtam színészként, nagyon erős a gyanúm, hogy ezek a gyerekek segítettek. Ahelyett, hogy egy félig elsorvadt, középkorú golfozó lennék, egy férfi vagyok, akinek az élete tele van szeretettel.

via 1, 2, 3

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top