nlc.hu
TV-sztárok

Tóth Gabi a plágiumvádakról

Reagált a plágiumvádakra Tóth Gabi

Kifejtette az álláspontját az énekesnő.

Mint arról beszámoltunk, plágiummal vádolta meg Bruti Tóth Gabit. A humorista szerint az énekesnő lopta az Átkozott nyár című, vadonatúj dalának több részletét. Szerinte ugyanis a dal zenéje kísértetiesen hasonlít egy, az internetre 10 évvel ezelőtt feltöltött, Russian Gypsy Music című zenére. “Gondoljon mindenki azt, amit akar. Én, a magam részéről el tudom képzelni, hogy két ember 10-20 év különbséggel megírja ugyanazt a dallamot, miért ne?” – jegyezte meg ironikusan Bruti.

Tóth Gabi,

Részlet Tóth Gabi Átkozott nyár című dalához készült videóklipből – Forrás:  YouTube – videó

Tóth Gabi most tiszta vizet öntött az új dalával kapcsolatban, Insta-Story-jában reagált a plágiumvádakra – szúrta ki a Blikk. Elmondása szerint nem lopta az orosz dalt, csupán felhasználta.

Az Átkozott nyár című dalnál ránk bélyegezték, hogy esetlegesen mi ezt loptuk. Mi ezt nem loptuk el, mi tudatosan használtuk fel ezt az orosz népdalbetétet, ahogy a dalaimban, akár a koncerthangzásomban is nagyon sok népzenét elevenítünk meg, használunk fel, toldunk hozzá modern zenékhez. Ez most is így történt” – jelentette ki az énekesnő.

Tóth Gabi új dala:

… és az alapjául szolgáló orosz népdal:

Állítja, csupán egy feldolgozás, egy átirat történt. “Tudatában voltunk ennek, módosítani sem akartuk, örültünk, ha hasonlít rá, mert nagyon fontos számunkra, hogy a régi dallamok megjelenjenek a modern világunkban” – fűzte hozzá.

Tóth Gabi amúgy az új dalával azt szeretné elmondani, amit eddig nem tudott, vagy inkább nem akart. A címadás – az Átkozott nyár – arra utal, hogy az életben vannak fájdalmas pillanatok, amiket nehéz elviselni. “Ez a nyár kemény volt, de szerencsére az, amim van, az enyém, és nem veheti el tőlem senki” – jelentette ki. Az új számát pedig azoknak küldi, akik “már voltak hasonló helyzetben egy nehéz döntés után, és persze azoknak, akiknek sokadszorra is sikerült felállniuk a padlóról”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top