Utazás

Ma délután nyithatják újra a brüsszeli repteret

Eredetileg szerdára tervezték a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér részleges újranyitását, ám ez végül nem valósult meg.

A Zaventem repülőteret üzemeltető vállalat a Twitteren számolt be a fejleményekről. Mint írták, csütörtök délután előtt nem várható a létesítmény részleges újranyitása.

 

Arnaud Feist, a vállalat igazgatója kedden még azt mondta, hogy a tesztüzem eredménye szerint a repülőtér szerdán 20 százalékos kapacitással megkezdi működését és újra fogad repülőgépeket. Közölte azt is, hogy a brüsszeli repülőtér működésének teljes helyreállítása hónapokig is eltarthat.

Ma délután nyithatják ójra a brüsszeli repteret

A Brussels Airlines belga légitársaság szerdai közlése szerint a repülőtér zárva tartása naponta mintegy ötmillió eurós veszteséget jelent a vállalat számára.

Az előző héten elkövetett terrortámadások után lezárták a füstölgő, helyenként rommá zúzott repülőteret és az oda vezetők utakat, valamint törölték az összes járatot. A merényletek miatt a belga fővárosba tartó repülőgépeket Amszterdamba, Liege-be és más városok repülőtereire irányították át.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top