Utazás

Az osztrák síbérletek árai miatt indult vizsgálat

A pályák hosszától és minőségétől függetlenül szinte ugyanolyan árakon válthatók meg a síbérletek az osztrák pályákon, ez pedig nem tetszik a helyi versenyhatóságnak.

Túlságosan is hasonlóak a nagyobb osztrák síterepeken a síbérletek árai, függetlenül attól, hogy milyen hosszúak és minőségűek a pályák. Emiatt indít vizsgálatot az osztrák versenyhatóság – írja a Napi.hu a Tiroler Tageszeitung cikkére hivatkozva.

2003/2004-ben a salzburgi sírégióban az osztrák Munkavállalói Kamara bíróságon megtámadta a sírégióban lévő síterepek közötti együttműködési megállapodás egyes részeit. A versenybíróság arra jutott, hogy nem volt egyértelmű, a szövetségre lépő síterepek közül nem volt-e olyan, amely kényszer hatására fogadta el a megállapodást. Végül a megállapodást úgy módosították, hogy a síterepek továbbra is szabadon állapíthatták meg saját területükön a jegy- és bérletárakat. Ez az ügy azóta is precedensértékűnek számít.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top