Utazás

Az Ophelia hurrikán vörösbe vonta Anglia egét

Bevörösödött az ég Anglia felett, miután az erős viharrá mérséklődött Ophelia hurrikán elérte hétfőn a szigetországot. A jelenség több tényező együttes hatásaként alakult ki.

A Nap és az égbolt színe vörösre váltott Angliában, miután megérkezett Ophelia. A jelenség amiatt alakult ki, hogy a viharrá szelídült Ophelia hurrikán trópusi levegőt és szaharai homokot hozott magával, de a Spanyolországban és Portugáliában pusztító erdőtüzek füstjét is észak felé sodorta. 

Fotó: Alberto Pezzali/NurPhoto

Az óránként 120-150 kilométeres sebességű széllökésekkel érkező trópusi vihar Írországban nagy károkat okozott, halálos áldozatokat is szedett. Egy nő azután halt meg, miután egy fa rádőlt a kocsijára, pár órával később ugyanez megismétlődött egy ötvenes éveiben járó férfival is, és később egy harmincas ír férfi épp láncfűrésszel próbált feldarabolni egy kidőlt fát, amikor meghalt.

Fotó: Alberto Pezzali/NurPhoto

Ophelia Írországban tetőket szaggatott le, és a pusztítása következtében legalább százezer lakásban szűnt meg az áramszolgáltatás hétfőn.

A vihar Anglia középső és déli részébe nyarat idéző meleget, 22-23 fokot hozott. 

Címlapi fotó: Alberto Pezzali / NurPhoto

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top