Utazás
Szponzorált tartalom

Fedezd fel Korčula szigetét, ahol testközelből belekóstolhatsz a dalmát életérzésbe

Egy utazás alkalmával lehetőségünk van kilépni a megszokott, szürke hétköznapokból aminek köszönhetően felszabadultabbá, nyitottabbá válunk. Egy utazás rengeteg élményt és lelki feltöltődést ad, amit a dalmát életérzés csak tovább fűszerez. Ismerd meg testközelből!

Miért utazzunk?

Tanulmányok bizonyítják, ha kilépünk a komfortzónánkból, és új embereket és új tájakat fedezünk fel, azzal nemcsak a testi, de a mentális egészségünknek is nagyon jót teszünk. A családi együtt töltött, minőségi időnek nincs párja, főleg, ha közben együtt fedezzük fel az újdonságokat, együtt ismerjük meg más népek kultúráit, együtt szerezzük az életre szóló élményeket. Ha egy mód van rá, mindenképp tegyük le a terheket, pár nap is sokat segít!

Hogyan válasszunk jól úti célt?

Az úti cél kiválasztása mindig legyen egy közös döntés. Ha szeretjük a tenger morajlását, a napsütést, a mediterrán emberek habitusát, akkor kihagyhatatlan úti cél Dalmácia, ahol első benyomásra az illatos leanderekkel teli ligetek, takaros házak, melengető napsütés, kristálytiszta tenger tűnik fel, és az az elmondhatatlan nyugalom, ami a vidék minden szegletéből, zegzugából árad.

Ebben az idilli környezetben található egy igazán különleges és varázslatos hely: Korčula szigete, ahol minden túlzás nélkül, mindenkit azonnal magával ragad a hamisítatlan mediterrán életérzés.

Fotó: iStock/Dreamer4787

„Varietas delectat” – vallották a rómaiak. De keresik az élményt nyújtó változatosságot, a „mindig más”-t a ma turistái is.

A természet páratlan szépsége, az emberek erős, élő közössége, az ételek természetesen ízletes nagyszerűsége, építményeik puritán tisztasága – ezek együtt adják a dalmát életérzést, amit legmélyebben Korčula szigetén szívhatsz magadba!

Korčula, Dalmácia egyik ékköve, ami hosszú tűlevelű fenyőket, áthatolhatatlan örökzöld bokrokat és rengeteg bódító illatú virágot rejt magában.  Itt a természet tényleg testközelből érezhető és tapintható.

Tudtad? Korčulát helyi fehér terméskőből építették. Korčula szigetén élők nagy utazó hírében állnak, akik elsősorban hajósok. Közülük a leghíresebb Marco Polo, akinek szülőháza a helyi források szerint Korčula városában található, így kis túlzással, minden sarkon találunk egy Marco Polo tiszteletére készített emlékhelyet, ugyanis a város a világutazót – Velencével holtversenyben – saját szülöttének tekinti.

De a dalmát életérzés még ennél is több!

Itt az emberek nem az anyagi javaknak, hanem a kiegyensúlyozottságnak élnek. Ha sok pénzük van, akkor is, ha kevés, akkor is. Sosem keseregnek, ha kell, alkalmazkodnak az adott helyzethez, ahogy mindig is tették hosszú történelmük során. Stresszmentesen, szorgalmasan dolgoznak, jókat esznek, sokat beszélgetnek, figyelnek egymásra és a mediterrán életérzésnek megfelelően ebéd után hosszút pihennek.  Irigylésre méltó, jó kedélyű, életigenlő emberek, akiktől csak tanulni lehet!

És ha ez nem lenne elég: ebben az idilli környezetben kínál életre szóló élményeket egy magyar tulajdonban lévő, csodálatos fekvésű szálloda is, ami többek között saját búvárbázissal, privát stranddal, szárazföldi és vízi sportolási lehetőségekkel várja a dalmát életérzés szerelmeseit!

Summa summarum: Korčula szigete egy igazi ékszerdoboz, amit egyszer az életben látni kell és ahol mindenki garantáltan töltekezhet és magába szívhatja a rettentő pozitív dalmát életszemléletet!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top