Utazás

Mielőtt repülőre szállsz, olvasd el a légiutas-kísérő tanácsait

Te sem szoktál figyelni a biztonsági utasításokra? Pedig kellene.

A repüléssel kapcsolatban rengeteg tippet és trükköt olvashatnak az utazók, de néha érdemes azokra is odafigyelni, akik tényleg a fél életüket a levegőben töltik. Fogadd meg a légiutas-kísérők tanácsait, mert a fedélzeten érvényes szabályok a te biztonságodat is szolgálják.

Egy Mariana nevű légiutas-kísérő ezt írta a Facebookon:

„Én mint utaskísérő nap mint nap látom az utasok biztonsági utasítások iránti közömbösségét, legyenek azok élőben vagy videón bemutatva (alszanak, fülhallgató bedugva, bújják a telefont vagy az iPadet, vagy csak egyszerűen duruzsolnak), és ráadásul meg is haragszanak ránk, amikor elmondjuk nekik: asztalkákat felhajtani, üléseket függőleges helyzetbe, mindent az ülések alá – és tudjátok, hogy mindezt miért? Azért, hogy megmentsük az életüket, és nem azért, hogy molesztáljuk őket.”

Az asztalkák felhajtása például azért van, mert egy evakuálás alatt mindössze 90 másodperc van arra, hogy mindenkit kitereljenek a gépből, ha viszont ezek le vannak hajtva, a kiürítés elhúzódik, és nem tudják elhagyni a helyüket.

Ha kíváncsi vagy, a többi biztonsági előírás mi célt szolgál, olvasd el a Deluxe.cafeblog.hu bejegyzését!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top