Utazás

Csalók hirdetnek balatoni szállást

Kiadó balatoni apartmanként hirdettek meg egy abádszalóki házat a tulaj tudta nélkül. Volt, aki pénzt is átutalt a szállásra a csalónak.
Balaton

Több tízezer forintot csaltak ki egy férfitől, aki egy balatoni csoportban foglalt szállást – számolt be a Tények. A kiadó apartmanról azonban kiderült, hogy hamis profillal, lopott fényképekkel hirdették meg, ráadásul egy másik helyszínre. Az átvert férfi utazás előtt írt a hirdetőnek, de már nem kapott választ.

Március 16-án utaltam előre 40 ezer forintot a szállásnak, a bérleti díjnak igazából a felét” – mesélte az átvert, nyaralást tervező József, aki az utazás előtt újra rá akart írni a szállást hirdető hölgyre, de már nem találta a profilját a Facebookon. Kiderült, hogy nemcsak Józseftől csaltak ki pénzt, az illető több csoportban is megosztotta a kamu – kiadó balatoni apartmanról szóló – bejegyzést. Azóta nyomoz ellene a rendőrség.

A Tényeknek nyilatkozó ügyvéd szerint ebben az esetben minél előbb feljelentést kell tenni. “Ilyenkor mindenféle bizonyíték számít, a képernyőképtől kezdve az sms-k, a banki átutalásokról szóló elismervények” – hangsúlyozta Megyesi Melinda.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Varga György

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top