nlc.hu
Utazás

Újabb szuper fotót küldött a Marsról a NASA helikoptere

Elképesztő 3D-fotó készült a Marsról

Nem kizárt, hogy víz nyomaira bukkantak a vörös bolygón.

Még pár hete, július 24-én került sor a NASA marsi helikopterének, az Ingenuity nevű propelleres drónnak a tizedik, eddigi legkomolyabb bevetésére – írja a Blikk. A lap információi szerint az apró légi jármű a Mars Gale-kráterének egy rögösebb területe felett kellett 100 métert megtennie, 12 méteres magasságban – utóbbival megdöntötte saját, korábbi rekordját. 

A küldetés során a szerkezet számtalan fotót készített fedélzeti kamerájával, amelyet a NASA szakértői háromdimenziós képpé szerkesztettek össze. 

A nagy felbontású fotót 3D-szemüveggel kell nézni, hogy láthatóvá váljanak a különféle szikla és kődarabok, amelyek a bolygó talaját borítják.

3D-s fotó érkezett a Marsról

A kép nézegetéséhez 3D-szemüvegre van szükség (Fotó: NASA)

A Mars felszínén észlelt alakzatok a NASA kutatói szerint arra utalnak, hogy akár víz formálhatta a szóban forgó területet. Az amerikai űrkutatási hivatalnál éppen azért választották az Ingenuity célpontjaként ezt a területet, mert sokmillió évvel ezelőtt víz borította. 

További friss híreink:

3D-s fotó érkezett a Marsról

A Mars felszínének egy részét régen víz borította (Fotó: NASA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top