Trükkös megoldást eszelt ki egy nő, aki nehezen alszik utazás közben

H.K. | 2021. December 27.
Pofonegyszerű megoldás, ráadásul nem is kerül sokba.
lebegés

Sokak számára tortúra hosszabb útra indulni, akár repülővel, akár vonattal, mert a kényelmetlen ülésekben nehezen tudnak pihenni, aludni. 

Nekik segíthet egy Kristen nevű TikTok-felhasználó ötlete, aki rájött, hogyan lehet elejét venni, hogy a nyakunk beálljon, mert utazás közben csak a mellettünk lévő ülés fejtámlájának támaszkodva tudunk aludni.

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A megoldást egy pár ezer forintért kapható, úgynevezett nyakmerevítő vagy habszivacs rögzítőgallér jelenti, amely megakadályozza, hogy a fejünk oldalra billenjen. 

Kristen, saját bevallása szerint kipróbált már jó néhány, kifejezetten utazáshoz tervezett U-alakú nyakpárnát, azonban ezek egyikével sem volt igazán megelégedve. Többségük nem elég magas, hogy rendesen megtartsa az ember fejét, cserébe ráadásul kényelmetlenek is és csak a gond van velük a leszállás után is, mivel nehéz őket praktikusan elhelyezni a csomagok között.

A nyakrögzítő viszont minden irányban megtartja a fejet, és egy gyors keresés szerint lényegesen olcsóbb is, mint az utazáshoz kínált nyakpárnák.

Persze, furán néz ki az ember egy ilyen gallérral a nyaka körül, azonban, ahogy Kristen is fogalmazott: amikor több órát kell utazni a célunk eléréséhez, igazán mindegy, hogy közben hogy nézünk ki. 

Exit mobile version